Мобилен екип ваксинира трудноподвижни хора в Хасково

Ще им бъде направен преглед
Обновена: 26 апр 2021 10:33 | 26 апр 2021 10:32, Петя Славова
12
Мобилен екип ваксинира трудноподвижни хора в Хасково
Снимка: БГНЕС

Мобилен екип ще ваксинира срещу COVID-19 трудноподвижни хора в домовете им в Хасково. Имунизациите са организирани със съдействието на Бърза помощ в града, предава bTV.

"В рамките на една седмица са заявили желание осем трудноподвижни лица, от които един извън Хасково. Решили сме днес да започнем от Хасково, където има петима души. Ще започнем в 9.30 часа. Те ще бъдат имунизирани с "ПФайзер", обясни директорът на РЗИ- Хасково Соня Димитрова.

Още по темата

Тя отбеляза, че пациентите са заявили сами желание, а не става чрез заявка от личните им лекари.
"Предварително е необходим преглед преди имунизацията, анамнестични данни се снемат, важно е дали са имали контакт със заразени лица или имат някакви други оплаквания в момента", каза  главният епидемиолог на Хасково д-р Снежана Иванова.

Имунизацията на тези хора не е обсъдена със специалист или личните им лекари, а се разчита на "тяхното желание и на разговора с тях и техните близки", каза Иванова.

Екипите на Бърза помощ ще бъдат на място именно заради риска, която крие една манипулация, допълни главният епидемиолог на града. Вече над 20 000 души на 100 000 население за областта са ваксинирани, преброи Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
4
0
 
2
 
! Отговори
бонго преди 3 години
Областта не е 100 000 души, според ЦИК само избирателите са над 250 000!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Бря! преди 3 години
Цеееели 8 човека заявили желание и ще преизпълните плана. Казах, че и като поръчка за пица ще разнасяте ваксините по къщата, ама балъците свършиаа.След първа игла от астрата приятели отказват втора. Преди малко комшия с фазЪра пред блока ходи като ударен самолет вече втора седмица. И всичко това се вижда и споделя, а почти не се пише по медиите.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справка в сайта на министерство на здравеопазването показва, че към днешна дата в Хасковска област ваксинирани с 2 дози са 4122 души. Всичко останало са опашати лъжи, които не е редно да цитирате, при положение, че толкова лесно се проверява истината
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки 5-ти е вече ваксиниран в областта? Ей, Иванова, ако те чуе учителя ти по математика другаря Пергелов ще ти откъсне ушите. Да не са 2000 на 100 000, ей шмекер. Преизпълняваме плана май на хартия.