Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
27 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
152
Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%
Снимка: БГНЕС

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100 %, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

"Сезон 2021 година може да бъде дефиниран като сезонът на индивидуалния туризъм, независимо дали за пазар България, или за чуждестранния пазар. Наблюдава се по-слаба тенденция на организирания туризъм от страна на туроператорските фирми”, казва Христина Славова от Бургаската туристическа камара, цитирана от БГНЕС.

Туроператори определят това лято като сезонът на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция резервациите да стават на рецепция, а не организирано оскъпява и почивката.

„Интерес представлява, че имаме датчани, холандци, което прави пазара ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да завишиш леко цената, това е световна практика”, казва хотелиерът Георги Тръпков от Поморие.

Повишение на цените с близо 20% има не само в малките, семейни хотели, но и в големите затворени комплекси.

„В момента, ако запишете, ако намерите въобще пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента. Между 20-30% сме повишили цените от 5 юли", казва Ирина Джендова - мениджър на петзвезден комплекс.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора и ако дойдеш в 10 часа определено не можеш да си намериш никакво място препълнено е“, споделя Станислава Митова, която е на почивка в Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз през 2019 ходих до Миконос , нали уж е гъзарския им курорт и какво да ви кажа. Пълна трагедия. Едни чукари голи, няма зеленина, само сухи треви и камъняци.Обаче 20 евро ти е чадър и шезлонг. 10 евраци е една бира на плажа, а да седнеш да вечеряш в обикновен ресторант ти трябват поне стотина евро.
34
12
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Направо се прехвърляй да живееш в Гърция. Защо да пътуваш 300 км. Да печелиш пари в България а да ги даваш на гърците. *** печели от гърците и си харчи парите там.
33
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ковида ни е 100% сигурен.Като гледам каква е гмеж,няма да ни се размине.
32
19
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
На клоаката черно море не ходя. Остров Тасос е на 300км. от града ми. Чисто и красиво място. Не съм луд да бия 600 км. за Мутроландия! Не, мерси!
31
4
 
25
 
! Отговори
stiling преди 2 години
А иначе сте най-бедните в Европа нали. Бедни били. Само мрънкате и сте недоволни. Тази навалица по курортите не е от бедни хора май. ЛОШ МАТЕРИАЛ САМО МРЪНКА И РЕВЕ ЧЕ Е БЕДЕН А КЪТА ПАРИТЕ. ВИЖТЕ И ЦЕНИТЕ НА АПАРТАМЕНТИТЕ В СОФИЯ СТАНАХА ПО 2000 ЕВРА КВАДРАТА. ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ АКО Е БЕДЕН НАРОДА.
30
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как 100% тук вече на 130% всичко е пълно и е евтинджос с 250кинта трима човека се освинихме на капанче на плажа даже и шезлонгите са безплатни за клиенти
29
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** Какъв ред има на плажа в Гърция? Гледай скришно да ядеш кренвиршите, да не те видят.
28
5
 
25
 
! Отговори
Ставри от Ставрос преди 2 години
Всички които ходеха със саламите и месата в Гърция се изсипаха на Черно море , защото не им се плаща пср или са без ваксина.Мизерника си е *** навсякъде с претенции и снимки с палми от Китен.
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Юли и август на Черно море вече има вълни, медузи и водорасли. По-скоро края юни, началото на юли на Карадере. Е, акането в гората не е за всеки.
26
13
 
16
 
! Отговори
Маняк преди 2 години
И сега от долу в коментарите - "аз си ходя в гарция", " оф в гарция си е по яко" - и отиват в селата в северна Гърция.. ало паралииите и пие едно фрапе цел ден за шезлонг :D и после на гърция бяхме :D Ходете на островите да ви видя паралиии такива :D
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мда, "засилен интерес" защото в гърция без ваксина никъде не може да идеш ..
24
5
 
17
 
! Отговори
Ганя преди 2 години
В Гърция съм и има доста хора също, но има и ред на плажа, а и като цяло навсякъде цари ред. А като гледам в БГ на *** хич не знае какво е ред...
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харчете си парите на морето.Вместо хотел си купете по 2 бутилки уиски или хубава ракия от магазина.Така ще ви е на сметка.Няма да охранвате изедниците.Ще бъдете доволни и усмихнати и няма да ви е страх от мръсотията в водата.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм го разбирал олинклюзива. Нито в България, нито по Света. Нито може да ядеш, когато ти се яде, нито да пиеш когато ти се пие.
21
4
 
19
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Само от снимчицата ми за с.мърдява. Ще пропусна - на село по - добре.
20
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашето море си е много хубаво. Разни комплексари се цепят за селяни и прош ляци, но юли и август са идеални за почивка в България. А най-красивото място на света е Евксиноград - в това съм се убедил след обиколка на почти всички световни плажове.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковидът вече се вихри по Южното Черноморие!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз година верно нашето море е много добре не като при бойко
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям смях пада за пореден път.Панелните *** дето не излизат от форумите се присмиват, на тези дето по цял ден се наливат с бири и цаца и гледат ци-.ци на плажа
16
2
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Хотелите са 100% пълни", а не "пълни НА 100%". Научете го този български език най-после.