Неизвестен трови улични кучета в Стражица

За умъртвяването на бездомните животни се използват антифриз или миша отрова
10 авг 2021 23:47, Ния Христова
60
Неизвестен трови улични кучета в Стражица
Снимка: Pixabay
Неизвестен мъж трови улични кучета в Стражица, пише в. Монитор.
 
На 8 август мъж от града е подал сигнал в полицията, че в близост до дома си е намерил мъртво бездомно куче, което е било с пяна на устата. Направена е проверка, която е установила още едно мъртво отровено четириного. 
 
Образувано е досъдебно производство по случая в районното управление на МВР в Стражица. Ще бъде проведено разследване кой и с какво е причинил смъртта на двете животни.
 
Хора от организациите, които са ангажирани с бездомните животни, аламират, че през последните години случаите на смърт на кучета и котки тревожно е нараснал. Най-често за умъртвяването на животните се използват антифриз или миша отрова, които държат отровените животни полумъртви по 3-4 дни, а смъртта е изключително мъчителна.
 
Според българското законодателство тровенето на бездомни животни вече е криминализирано като престъпление и се наказва с парична санкция или дори лишаване от свобода. Досега обаче няма информация някой да е влязъл зад решетките за подобно деяние. Малкото осъдени се разминават със символични глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер идея ... Как не ми е хрумнало .. Ние в София ги кастрираме ... Да не заплодят Фъндъкова ...
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след внимателен прочит на коментарите тука, потвърждавам: кучкарите всички до един сте за освидетелстване...
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трови УЛИЧНИ пceтa? Не трябва ли да го наградят? Това не е ли работа на общината? Личните пceтa са ли ЛИЧНИ, а уличните не са ли на общината!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
15
35
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
20 години затвор за всеки балкански шeбeк дръзнал да убива или тормози животинчетата! Това изостанало племе не можа да научи че животните имат права!
14
5
 
27
 
! Отговори
Антрополог преди 2 години
Да направим износ за Виетнам ,може бартер нещо .Един бау-бау равно на един тик-так или зън-зън.
13
2
 
28
 
! Отговори
Бочко преди 2 години
Преди години насред София група кучета убиха по особенно жеток начин възрастен професор.....
12
2
 
27
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Мнго се навъдиха нещо,май се краде от парите за кастрация и ловене 100% карадат .В градовете са по-мили щото са сити но нощния им лай е отврат. По селата и горите има глудници ,които се хвърлят да те ловят и изядат. Там по скоро ловните дружинки са мърлячите.Задължение на ловеца е да контролира чакали и подивели кучета.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 18Значи не са виновни кучетата, а тези ,който бездействат на сигналите ви, тях трябва да подгоните и осъдите!
10
1
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Обяснявам - защото ако ги храниш, става напаст. Животно е. Мило ми е, но започва да напада домашни кучета и деца с тях. 12 телефонни сигнала имам (ДВАНАЙСЕТ) включително 112 преди да ги приберат.
9
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До !@Ти луд ли си , нали има деца, които минават или играят ,ако вместо кучето, някое дете или човек го пипне ,нали ще ги убиеш? Наистина има хора за затворите в България.
8
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Из.роди ,поне да бяха се обадили по телефона на организациите ,защитаващи животните или на зелените! Защо тровите кучетата, може да ги нахраните и да се обадите на службите да ги приберат!
7
4
 
31
 
! Отговори
!@№ преди 2 години
Русе, Борисова, главна улица. Разхожда се бял питбул без каишка и намордник. Разхожда се от младо момиче с татуирани марихуани на бедрата от задната страна. При забележка, спътника и, скача на бой. Е, трасирал съм пътя с каймица + една фосфатна отровица. Докато мърлячите които трябва да глобяват не си изпълняват задълженията ще е така!
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
улични кучета не трябва да има, щом няма държава ще се решават проблеми от такива като тоя, може пък да е спасил живота на някой
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да вдигаме данъка "куче", а нерегистрираните кучета - на еваназия директно. То не може да си пуснеш детето спокойно на улицата!
4
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само това е начина за справяне с проблема. А ще разследват ли защо е имало там куче без каишка и намордник?
3
10
 
28
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Обаче осъдени собственици на кучета нахапали или убили хора кой знае защо няма...Както и общини заради бездомните кучета.Затова-да живей Дюпон,производителят на Ланат,най-ефективната отрова за кучета.
2
13
 
5
 
! Отговори
ф преди 2 години
До НатовецаЩо не спиш вече бе? Пък да не си пробвал случайно вкуса на антифриза?
1
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато държавата абдикира, започват партизанщините. Предпочитам да чета тази статия, отколкото "бездомни кучета нахапаха дете в Стражица".