Пътуващите към Гърция гневни заради тестването на неваксинирани

При положителен тест на границата се налага 10-дневна карантина
Обновена: 31 авг 2021 15:57 | 31 авг 2021 15:57, Ния Христова
66
В Гърция от днес в сила влизат нови изисквания за пристигащите. Задължителен тест вече се прави на всички, които влизат в страната и нямат поставена ваксина. 
 
Засега е ясно, че новата мярка ще се прилага до 3 септември, но най-вероятно след това тя да бъде удължена. 
 
Пътуващите през "Кулата" не приеха добре новото изискване. Хората намират за излишно да се правят изследвания на пункта, след като всеки, който влиза в Гърция, е задължен да покаже резултат от отрицателен PCR или бърз тест.
 
"Все едно се съмняват в качеството на нашите тестове. Нали знаете, всяка държава си има правила. Според нас не е приемливо. Все едно, че се усъмняват в качеството на нашите тестове", коментираха пред Bulgaria ON AIR пътуващи.
 
Днес на границата имаше предимно почти изцяло ваксинирани хора. Единици бяха тези, които представяха тестове.
 
"И аз съм с ваксина, тук само той е без ваксина – съпругът ми, но той е с много високи антитела, и даже не му дават да се ваксинира", коментира една от пътуващите към Гърция наши сънароднички.
 
При положителен тест на границата се налага 10-дневна карантина, е при нарушение глобата е 5000 евро. Пътуващите, заедно с далите положителна проба, ще могат да избегнат карантината, ако имат два отрицателни теста, направени в рамките на последните 24 часа.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как гледат да скубят пари, еей...
55
13
 
16
 
! Отговори
Лиза преди 2 години
Ами ще ги тестват, я!Всички чухме за фалшивите тестове и сертификати,с които минават някои ***...За това няма никой да ни вярва и ще ни подлагат на всякакви проверки.
54
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че са гърците та да напредне малко с ваксинацията в държавата на самоубийците.
53
10
 
28
 
! Отговори
Ало ала преди 2 години
Ваксини, по време на пандемия е пълно безумие! Единствено вируса има развитие- МУТИРА! НИКОЙ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН, ЧЕ НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ. МНОГО ХОРА СЕ РАЗБОЛЯХА СЛЕД ВТОРА ВАКСИНА, ИМА ХОРА С УСЛОЖНЕНИЯ ЗДРАВОСЛОВНИ СЛЕД ПЪРВА ВАКСИНА, КОЕТО Е ПРЕДПОСТАВКА, ЧЕ НЕМОЖЕ ДА СМЕ СИГУРНИ КАК ДЕЙСТВАТ ВАКСИНИТЕ И ДО КОЛКО СА УСПЕШНИ СРЕЩУ ТОЗИ ВИРУС! ОСВЕН ТОВА ЗАЩО СЕ ПОДПИСВА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ, ПРИ КОЕТО ФАРМАЦЕФТИЧНИТЕ КОМПАНИИ НЕ СА ОТГОВОРНИ, КАКТО И ЛЕКАРИТЕ???
52
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги тестват, мамка им антиваскърска
51
5
 
5
 
! Отговори
лук,сирене,сланина преди 2 години
дали ми пука за пътуващите до Гърция или където и да е ?
50
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма защо да са гневни българите. Гърците хванаха вече двама българи с фалшиви сертификати. Хванали са и с фалшиви тестове от други страни. Хората си гледат техния интерес. Нямат президентски избори, че да се мотят и да шикалкавят уж, че налагат мерки... Като в България.. където нищо никой не спазва, ама и нищо не се промееня понеже рекетират служебното с протести. За това има 2090 случая за 31.08.,а ще станат 3 000 до 14.09.21г. Щото всички са тарикати.Поставят политиката над здравето на хората
49
13
 
13
 
! Отговори
Луда работа! преди 2 години
Който иска у гръцку ше има: боц-тест; боц-тест; боц-тест...От октомври ще ви правят и колоноскопия!ха-ха-ха
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък исках на Румъния без тест, но сега трябва.
47
26
 
18
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Ми, надявай се. То злобата не прощава и не е хубаво нещо. Аз се ваксинирах за себе си, за околните, за всички. Шансът да го пипна е все пак по-малък, както и да го разнеса. В нормалните държави ме гледат като нормален човек.
46
8
 
19
 
! Отговори
Ми преди 2 години
нормално да тестват след като се оказа че и с ваксина си го разнасяш. Ще се боцкате и ще си и плащате за тестове.
45
10
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
А как да вярват на нашите сертификати, като ловят българи с фалшиви? Тия, дето ги хванат, и тук трябва да ги глобяват, не само в Гърция.
44
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай *** не се радва че го пускат в Гърция, а чак се дразни. Ми не ходи бе, кой те кара да ходиш в Гърция.
43
4
 
15
 
! Отговори
hahahah преди 2 години
В интервюто нямаше нито един гневен, деже първият човек в интервюто, жената до него държеше два ваксинационни сертификата. Може би се гневи че всички са на едно гише, знаем ли
42
5
 
10
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
От миналата година тестват на границата. Давах по 120 лева за пср и онези малаките ми викат: ела за тест. Ама аз си имам. Нищо пак ще те тестваме и другият път не плащай в България , тук без пари ще ти направим.
41
6
 
28
 
! Отговори
Ясоооо преди 2 години
Ама гърците са го измислили брилянтно! Бичиш яко тестове и хоп попадаш на положителен и хем карантина, хем си предплатил сладката почивчица и айде вкъщи!
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не показаха феномена с високите антитела? Първи братовчед на Супермен ще да е
39
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ще се научи ***
38
18
 
18
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Вчера говорих с един образ дал 2500 паунда да отиде до Тайланд и скоропостижно да се върне защото Тайланд е неочаквано от днес в червената зона Стоял там 2 дена...Ама не се оплаква щото е свикнал / научен, де ;)) да уважава закона. А нашенеца е просто нама за нещо да не мърмори и плюе..../само когато си е на родна почва, обаче /В чужбина е по-малък от мравка
37
8
 
26
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
ХА ХА ХА. Българите имаме само права. Нооо.. Тук таме по света, за да си упражняваш правата, преди това трябва да си ИЗПЪЛНИШ задълженията...