Родители от Русе се оплакват от ниски температури в забавачките

От общината твърдят, че подобни сигнали не са постъпвали
13 окт 2021 16:14, Ния Христова
20
 
Родители от Русе сигнализират за ниски температури в детските градини. Учителки предупреждават майките да обличат децата си по-дебело, тъй като парното в града все още не е пуснато. 
 
Елена разказва, че в детската градина, която посещава детето й, е студено. 
 
"Тази сутрин получих обаждане от въпросната госпожа на въпросната детска градина да занеса на детето ми утре суитшърт, елек или жилетка понеже е студено в самата детска градина. Зададох въпроса – "Нали има климатик?" – и тя каза, че се пуска за час-два, но не може да се отопли самата стая", каза тя пред Bulgaria ON AIR.
 
От община Русе отговориха, че подобни сигнали от родители не са постъпвали при тях. 
 
"Всички детски градини, които са с отопление към "Топлофикация – Русе" могат да подават заявления за предсрочно пускане на отоплението в техните образователни институции. Към настоящия момент вече има пуснато парно в няколко детски градини, поетапно. Иначе парното следва да бъде пуснато след 25 октомври", обясни началникът на отдел "Образование, спорт и младежи дейности" в община Русе Таня Тодорова. 
 
"В детската градина в едната сграда започна пускането на парното, но там е и по-топло, понеже е санирана. Ние в групите имаме климатици, те са пуснати, температурата ежедневно се проверява по няколко пъти. Температурата е 22-23 градуса, което е в нормите", обясни директорът на ДГ "Чучулига" Скарлет Гвоздейкова.  
 
За да започне пускането на парното в града, трябва в 3 последователни дни среднодневните температури да не надвишават 12 градуса.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Исках да гледам преди 2 години
видеото, ама се отказах. Може ли да махнете рекламата с тоя raдeн нerъpp, че ме стресна? И може ли да пускате реклами, в които физиономиите са по-подходящи за нашите географски ширини, моля?
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата трябва да се закалят. Ниските температури са полезни за тях.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в държавата на Рундю е така. Свиквайте, че и още по-зле ще става!
13
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Родителите да сезират протойерей Дирайр Хадавян успешно изпълняващ функциите на омбудсман в Русе.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ненормалници Радев е виновен,че някои крадоха като обезумели 12години.Виновен е,че слънцето изгрява от изток.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах по тв, оплакване на майка, че детето и се влошило след настинка. какво се оказва? Тя не изпълнила лечението на лекаря, защото те се лекували хомеопатично. Ами ок, но лекарят е преценил, че трябва по-сериозно лечение и утре кой виновен? Лекарят - "убиец"... Медии, гневни коментари по форумите...Вече не изглежда нормално държанието на някои родители. навсякъде активни, защото си плащали. И на треньорите се месят...Много компетентни по всичко...
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само недоволни хора. Гледайте си ги вкъщи. Претенции в частните.Колкото плащате, толкова ще получавате. Взимат ги от яслите и ги водят по магазините до затварянето им. само и само да не се занимават с децата си. На човек му писва вече от капризите на недораслите родители. Извикайте някоя медия !
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не му харесва, да си взема детето и да го гледа вкъщи. Едно време вашите баби все в забавачки са си гледали децата! Сега се изкифлиха , оставят си детето да им го гледат и те се джиткат по цял ден по кафенца и по молове.. Таксата им сигурно е символична , а имат цял куп претенции - температурата, ама леличките много се карали на децата... Айде по-кротко
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Кой ви кара да раждате деца?' ------ кой ви кара да раждате деца като не се грижите за тях, а ги оставяте на непознати?
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите са виновни! Кой ви кара да раждате деца?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, па нали трябва да ги изстудят и разболеят, че трябват бройки. А и тока е скъп. Като ги пуснат онлайн, няма да плащат сметки. Требва да се мисли в перспектива...
5
6
 
8
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
В Русе хем плащат по 40лв на месец за детска градина, хем искат децата им да се отопляват на климатик. Маме, осъзнаваш ли, че детската градина има по 6 стаи, а жените вътре трябва да получават заплати, за да се занимават с групи от по 15 човеко-подобни с интелект на едно средностатистическо куче? ;} Хайде малко да помислим какво даваме преди да започнем да искаме? ;} Пуснала си детето на детска градина по къс ръкав Октомври, който е най-вирусен пък възмутена като й кажат да си облича детето. ;}}
4
2
 
6
 
! Отговори
СС преди 2 години
да ви го таковам журналистките в забавачките дето се забавлявате с тях. какво общо има детска градина с забавачка, това е равносилно да казваш "цирка" на народното събрание....
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че и в нашата не е пуснато и детето ми все още си е по тениска, лелите сутрин цъкат как ще замръзне и колко лоша майка съм и се чудят как само мойти за 3 години не се е разболявало. Да се каляват !
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дунавска българия е тотален колапс. Сега освен с глад, ще морят хората и със студ.
1
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕЦА ви в Русе е на въглища. Питайте Радев защо ви вдигна сметките за ток и парно под предтекст че се била вдигнала цената на руския газ?!