Гражданско неподчинение на протеста срещу зелените сертификати в Бургас

Към протестиращите се присъедини и областен управител
20 окт 2021 18:23, Нели Христова
126
Гражданско неподчинение на протеста срещу зелените сертификати в Бургас

В Бургас протестът срещу въвеждането на зелени сертификати за достъп до обществени места на закрито, прерасна в гражданско неподчинение. В продължение на 4 часа протестиращите блокираха кръстовища и  с шествие преминаха по централни булеварди в града, където затрудниха пътния трафик. Към протестиращите се присъедини и зам.-областният управител Асен Бонджев.

Близо 200 души се включиха в протеста, който започна с митинг пред РЗИ в града, съобщават от БНР.

"Искаме всичко да се върне по старому. Мен не ме е страх от нищо. Да сложа по две, по три, по петнайсет дози бустерни и каквото си искат още. Да си сложат по един абокат да си вливат ваксината денонощно, нямам нищо против. Не искам мен да ме задължават да си слагам каквото и да е било в тялото."

Половин час след началото на протеста, организаторите решиха да се срещнат с директора на здравната инспекция д-р Георги Паздеров. От РЗИ, обаче, заключиха външната врата, а протестиращите влязоха в пререкания с охраняващите сградата полицаи.

Отказа за среща с директора на РЗИ породи спонтанно решението за блокада на бул. "Сан Стефано" . За полови час протестиращите застанаха в плътен кордон на пешеходната пътека пред централната автобусна спирка, а в блокадата попаднаха 10 автобуса на градския транспорт. След това със скандирания те тръгнаха на шествие по централните булеварди на Бургас.

След кратък престой пред сградата на областната управа в Бургас, зам.-областният управител Асен Бонджев излезе да се срещне с протестиращите.

"Съжалявам, че се налага да съм в тази позиция, защото би следвало да съм тук сред вас."

Малко по-късно Асен Бонджев поведе протеста обратно към РЗИ, където този път протестиращите бяха приети от директора на РЗИ д-р Георги Паздеров.

На финала беше изготвена подписка с 13 искания. Сред тях са отмяната за изискването за зелен сертификат, свобода на достъп до учебните и здравни заведения, свободно право на избор за носене на маски и ваксиниране, аутопсия на починалите от ковид.

Ако мерките не бъдат отменени до полунощ, протестиращите заплашиха да организират нов протест в Бургас още утре в 12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не искам да ме карат насила да имам шофьорска книжка за да си карам Лично моя автомобил Ограничават ми правата.. Ха ха ха. Да ходим на протест
97
0
 
5
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Няма да си ги инжектираме тези ***.Ако трябва и правителството ще пада. Не ми пука!!
96
9
 
2
 
! Отговори
скомно мнение преди 2 години
Сертфикатите са добри но се въвеждат по изключително некадърен начин Този министър-бивш антиваксър трябва да се разкара незабавно
95
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австрия от другия месеца задължително сертификат или тест за всички работещи с хора. Ти нас пак бива.
94
3
 
4
 
! Отговори
Bondjaka преди 2 години
Бонджев е поредния политически натегач.Умира си да яхне протеста и да трупа дивиденти, да е разпознаваем.Само като му погледнете очичките малки и разбирате каква продажна душичка има вътре.
93
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 107 "Борисов само толкова ли можеш, това ли са всичките ГРОБАРИ в Бургас," Антиваксърчета, ДС току що ви обяви за "гербави", за да не им пречите. Аз ви предупреждавах, че и вие ще отидете на мястото на тия, срещу които викахте "гербераси".Сега ВИЕ сте "гербераси", ето! :)))
92
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой си мисли ,че точно той никога няма да се зарази и няма да легне интубиран в реанимация,дълбоко греши.На всеки може да се случи.Затова по добре се ваксинирай за да не стигнеш до реанимация.
91
9
 
0
 
! Отговори
До Войко преди 2 години
Директорите на всички производители на ваксини обясниха много аргументирано и обстоятелствено защо не поемат отговорност !Ще ти кажа накратко:РНК ваксините ще бъдат подлижени на огромни юридически атаки при всяко здравословно разколебаване на ваксиниран с тях.Има адвокати и юристи,които ще тръгнат веднага ! Технологията е иновативна и дава почва за изнудване и манипулация.Те са убедени,че ще докажат невинността на ваксините,но за тази цел ще изразходят изключително много ресурс !Не искат фалш
90
11
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев,клати ти се стола яко. Отиваш си и ще останеш в историята само със злоба ,разединение на нацията и икономическа криза,която създаде.
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избийте ги бе !Това са убийци !
88
2
 
10
 
! Отговори
Войко преди 2 години
До АнонименУмньо и още нещо, никой не ме принуждава да пуша че и да ми иска сертификат!
87
2
 
9
 
! Отговори
Войко преди 2 години
До АнонименУмньо, доста хора осъдиха тютюневите компании, ама фармацевтичните не ти дават тази опция и по специално с тези ваксини!
86
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз виждам 15-20 протестиращи.Също така виждам и хиляди починали, както и че на Софийските гробищата няма свободни места за погребение за месец напред.
85
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден се храниш с ***,пиеш ментета,излизаш сутрин и лапваш ауспуха на автомобила пред теб.И няма проблем Но да си сложиш ваксина голям проблем.
84
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умньо,ако пушиш някой дава ли ти гаранция,че няма да те хване рак на белия дроб?Даже всяко лекарство има странични ефекти,дори един аспирин няма 100% безвредност.
83
9
 
13
 
! Отговори
Войко преди 2 години
Проблема с ваксините е че НИКОЙ НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ при евентуални тежки странични ефекти ! Не казвам че ще се случи с всеки, но все пак да кажем че теглиш късата клечка и оставаш на легло! Кой ще плаща тогава?
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само натрошени крадливи манерки ще оправят нещата.
81
8
 
4
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Оффф антиваксърите и Карън пристигнаха в България. Само не се стреляйте по училищата.
80
13
 
8
 
! Отговори
до 100 преди 2 години
Абе мухъл, има милиони ваксинирани по света. Ти по-знаещ си от учените май а ? Ами като толкова много знаеш, що не си направиш една ваксина сам ? 100 % работеща, даже като си тръгнал патентовай и едно лекарство, да те е.ба в простия
79
10
 
23
 
! Отговори
Некой си преди 2 години
До 92 Значи между анти ваксър и мислещ човек няма нищо общо. Прилагането на недоказани ваксини, с незнайна субстанция и задължителното попълване на декларация, че отговорност не носи никой, би трябвало поне да доведе до размисъл. Нека всеки сам си избере а не да ни бъде налагано.