МОН пенсионира 25 служители от администрацията

Те ще получат обезщетения
16 дек 2021 14:03, Петя Славова
60
МОН пенсионира 25 служители от администрацията
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката (МОН) прекратява договорите на 25 служители в централната администрация. Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към края на ноември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но към момента продължават да работят.

Правителството реши при пенсионирането си служителите да получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МОН. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МОН за 2021 г. в размер на 617 069 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2021 г.,

В МОН предстоят и следващи действия по оптимизиране на структурата и състава на администрацията. Една от целите на промените е да се предостави възможност за кариерно развитие и по-добра мотивация на държавните служители, които остават в министерството. Очакванията са това да повиши ефективността и качеството на работата.

Министерският съвет отпусна също 14 072 722 лв. по Национална програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала" за 2021 година. Средствата са за обезщетения в общинските образователни институции за месеците септември-октомври 2021 г. Те се изплащат след промяна в структурата и състава на дадена институция, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. Обезщетенията се изплащат и след закриване или преобразуване на образователни институции.

Финансирането ще е за сметка на предвидените разходи за национални програми за развитие на образованието за 2021 г. и на намаление на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
BAN преди 2 години
А в БаН колоко пенсионер! съкратихе - най-малко ст0 процента са в 3тата възрас
29
1
 
9
 
! Отговори
3 преди 2 години
До Карева, вън!Така е и в стара Загора !Като се започне от Димитрова началничката на упрамлението и се стигне да директори и учители!Вън!
28
2
 
7
 
! Отговори
Ма не думай преди 2 години
25 освободихте, 50 ще назначите. За нашите калинки местенце трябва да се намери. Наш Кирчо още министерства и агенцийки ще измисли.Да му мислят тия, дето ще ги хранят.
27
0
 
19
 
! Отговори
само толкова преди 2 години
САМО!???? А ЯНКА ДЕТО ГОНИ 80, ТЯ КОГА ЩЕ ОСВОБОДИ МЯСТОТО "ПРЕЦЕДАТЕЛКА" НА СИНДИКАТА, ЧЕ ВЪРВИ КЪМ ЦОЛА- ШЕ ТРЯБВАТ ПАМПЕРСИ, ДОКАТО " МОДЕРНИЗИРА" ОБРАЗОВАНИЕТО И ГО "ДИГИТАЛИЗИРА"? А ВАНЧЕТО КАСТРЕВА - "НЕСМЕНЯЕМАТА"?
26
1
 
13
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Браво. Път на младите....
25
1
 
15
 
! Отговори
Карева, вън! преди 2 години
Стотици директори, пожизнено директори, продължават да работят с пенсия и заплата. Например в Шумен, директорката на 3 ОУ е пенсионер, получава и пенсия, но работи. Бързо забрави как се отнесе към учителите, които навършиха възраст за пенсия. Даже и закон измисли как и кога учителите могат да се пенсионира.
24
0
 
7
 
! Отговори
даскал преди 2 години
кой туй 15 души д а нсе базикъте --реформа трябва 30% са неграмотни ,паралелки с по 12 деца ,преди колхоза ЕС бяха по 30-35 деца.Пенсионирани учители и директори бачкат ,служебни коли и т.н ако туй ще е промяната мерси.Оная пребодисаната от синдиката само с е появява за заплати
23
0
 
23
 
! Отговори
334 преди 2 години
Стотици директори и зам.-директори в страната отдавна "са добили право на пенсия", но продължават да работят. Така че разшетайте се и извън София.
22
2
 
8
 
! Отговори
В СУ преди 2 години
Получават по 6 заплати при пенсиониране.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и малко ушеви да се изритат от копанята. Тридесетина хиляди е добро начало. Тъкмо ще спадне и престъпността.
20
5
 
14
 
! Отговори
Похвално преди 2 години
Освободиха място за нови 50, но този път от правилния турлюгювеч от партии.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, средно по малко над 24 600 на човек.
18
4
 
12
 
! Отговори
Компенсоции преди 2 години
По 25 бона. От къв зор? Да не са служители на НСО?!
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #18 ; Това в администрацията е заради високата степен на секретност на дейността на тези служители ! При по-ниска степен на секретност два съседни отдела несе знаят един друг какво работят ;при средна степен - в две съседни канцеларии не знаят едните за работата на другите ;при свръх секретните служби ,като МОН , е толкоз тайно , че сам служител в канцелария , и той самият не знае какво работи ...
16
1
 
19
 
! Отговори
факт! преди 2 години
До Сержант... Ние сме единствената държава в света , в която вроят на админострацията в МО е в пъти повече от редовия състав , още от 3-ната коалиция , до сега !!
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В синдиката има една дръта Янка Такева да я изгонят с шутове тая комунистка!!!!
14
6
 
13
 
! Отговори
Подмяната преди 2 години
И 25 назначихме. Свои хора !
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То от администрацията да пенсионират е лесно. Що не пенсионират някои от ръководството? И там има отдавна прехвърлили пенсионната възраст!
12
8
 
20
 
! Отговори
Стенли преди 2 години
Само така, академик Денков. Изхвърлете дъртите вам пи ри от администрацията. Отворете място за младите, красиви и образовани деца на Татковината. С вас сме!
11
2
 
19
 
! Отговори
Жу преди 2 години
За една приятелка да попитам: хигиенистките ще ги пенсионирате ли и тех?