Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Надежда Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство
26 дек 2021 15:58, Петя Славова
133
Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, предаде БГНЕС.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Още по темата


Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех тия банкомати бе! Всички разведени приятелки и познати си гледат сами децата и бившите им мъже дори не си правят труда да плащат 50 те лв издръжка на която са били осъдени. С тия 50-100 лв. С тая голяма сума храна ли ще му купиш на детето, дрехи и обувки или тока, вода, учебници, джобни?!Ако си жена, нямаш хубав доход и дом не е редно да си правиш дете, което след като "сульото" си бие камшика (или ти го изгониш) трудно ще гледаш. Бг мъжа е безотговорен и мързелив.
18
10
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
И още нещо ,нека не за 9 поне за три месеца,мъжа да бъде пристегнат с корсет за да му е трудно да диша и да носи на корема си раница с постепенно увеличаващо се тегло до 10 кг,да носи на гърдите си пояс с тегло 2 кг,да повръща няколко пъти на ден,да умира от жега,да може да спи само в една поза,да носи един номер по- малки обувки( щото няма как да подуем краката му), щото няма кво да се лъжем дори и при леките бременности съществуват тези проблеми,,а и да ходи на работа,да домакинства
17
15
 
12
 
! Отговори
Станчо преди 2 години
Аз моята само заради децата я държа. Откак роди стана, като хипопотам. Изяжда всичко пък и ме е срам да излезна с нея някъде навън.
16
2
 
2
 
! Отговори
1/4 от МРЗ преди 2 години
Са алиментите в повечето случаи. За по-големи трябва да се съдиш 3 години.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е решила да се развежда съд сегашният та да се вземат официално с Ристьо.
14
8
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Бил банкомат - а ти какво искаш - хем да ги тропосаш на майката, хем да ги гледа и да си троши нервите само тя? Да, ама не, и се осведоми в чужбина как им смъкват по десет кожи на бащите и после пищи за тук......
13
6
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
Няма как да стане..щом пред природата мъжа и жената не са с еднакви права..да видим как генът на един мъж ще бъде продължен без жена която да износи,роди, кърми и т.н едно дете .това е превилегия единствено и само на жената и единствено и само тя решава дали това дете ще се роди,не случайно има толкова самотни майки. Да не говорим за кариерата на жената,за социалните и контакти..какво се случва с тях.Като сме такива европейци,хайде нека мъжете поне 6 месеца да остават у дома в бащинство.
12
11
 
5
 
! Отговори
жена преди 2 години
Равни права при развод за мъже и за жени, и никакви квоти за разни длъжности. Само не ми излизайте с номера за мините, защото има много дребни и слаби мъже, дето няма да се справят в мините. Тогава към жените ли ще ги причислите? Става за мина, там, става да преподава японски, там и точка по въпроса.
11
3
 
7
 
! Отговори
САМО ДА ПИТАМ преди 2 години
КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ТИЯ ОТ НОРВЕГИЯ ДЕТО ОТ ГОДИНИ ЧАКАХА, ДЕБНАХА НА ГРАНИЦИТЕ ДА НИ ОТКРАДНАТ ДЕЦАТА- ПОМНИТЕ ЛИ ОНЯ ФИЗИК ОТ БАН КАКВИ ТЕАТРИ РАЗИГРАВАШЕ ПРОТИВ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО, ЩО СЕ ОТКАЗАХА- НИКОЙ НЕ КАЗВА. СТРАТЕГИЯТА СИ Е СЪЩАТА, ЗАКОНИТЕ СА СЪЩИТЕ, А ПРОТЕСТИТЕ КЪДЕ СА....
10
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на закона след развода вече не си татко, ставаш банкомат.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за смехотворна пиар акцийка си е спретнала "министърката" баш в недела, на втория ден след Божич!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо трябва да се уточнят задълженията.... после да се говори за правата...Как вие ме задължавате да се ваксинирам ,че да имам права после????? А??А?? Айде по-полека ,че нещо се взехте на сериозно май.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и нашту асан тъй, един ден сучи от майка си, един ден от баща си.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нашето общество ,при развод ,бащата, е една издръжка. Никой не се интересува от нуждите на бащата и децата. Вбесявам се, като питат: "издръжка плащаш ли?" Няма значение за съда, че бащата вижда рядко децата си.
5
12
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Равни права - 1 седмица единия кърми 1 седмица другия :)))
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на секретарката министърка - провела е телефонен разговор и се е "ангажирала", честен кръст, ако до средата на януари още има правителство, да направи нещо си там. Уви, все неизпълними обещания дават, та трябва с белия кон да дойде и да им разплита бакиите.
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то може, ама не се знае дали, а не кога. А това само потвърждава, че досега не е имало равни права и майките са били винаги облагодетелствани, за сметка на бащите. В България татковците вълци ги яли.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е бившата секретарка на Христо Иванов, завършила с тройка НБУ.
1
3
 
4
 
! Отговори
преди 2 години
* и задължения. Тоест като си дал си един лев за жилище, кола не чакай 50% при развод.