Хванаха турчин с 1,8 кг златни бижута на моста Видин-Калафат

Открити са и 170 кутии цигари
9 фев 2022 20:00, Ния Христова
12
Хванаха турчин с 1,8 кг златни бижута на моста Видин-Калафат
Снимка: БГНЕС
Турски гражданин е задържан за опит за незаконно превозване на бижутерийни изделия през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщиха от Апелативната прокуратура в София, предаде БГНЕС.
 
Окръжна прокуратура – Видин води досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 242, ал. 1, б. „д“, вр. чл. 18 и по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК.
 
На 06.02.2022 г., в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, митническите служители са отклонили за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Водачът му - турският гражданин А.Т., е заявил, че превозва замразени зеленчуци за Великобритания.
 
При проверката е открит пакет, увит с найлонов плик. Водачът е обяснил, че в него има златни бижута, които той закупил за роднини в Германия. Установено е, че превозваните бижута от жълт метал са с общо тегло 1790 грама и са на стойност 94 744,70 лева.
 
В хода на проверката в камиона са били намерени и 170 кутии цигари с турски акцизен бандерол на стойност от 1105 лева.
 
Контрабандните стоки са иззети. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин водачът е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Всеки истински българин от векове знае какво да прави ако хване турчин с ока алтъни! И да не забравите да благодарите на турския господ, берекет версин.!.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът си ти е носил у дома! Защо му се отнемат и защо се забранява да се пренисат бижута ? Тия закони трябва да се отменят и де се търсят само дрога и оръжие
5
2
 
0
 
! Отговори
ТРУД! преди 2 години
Е от 14 февруари за пореден път ще се опитам да се трудя в тази държава,разрешиха ми,не за друго.2 години чаках дръзналата да дръзне!ДСБ,ДБ или там каквито и да са.Никога не са ме интересували какви са,от коя партия са.Искахсамо да се трудя,нищо повече.Е вече и здравето ми не позволява,но ще опитам!Ако пак започнат с регулаторите ще се предам!Закривам фирми,продавам всичко и изчезвам от тази територия!!!Клетва давах навремето да я защитавам,ама ако някой ни нападне!Не осъзнавах,че сме завлядяни!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''ГЕРБ и Караянчева се оплакаха на Мафред Вебер от 'политически репресии' в Кърджали''Той ако знае коя му се оплаква,без да е питал Карадайъ,ще си изхвърли новите килими и ще проходи пеша!!!!!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посочете ми в коя държава от ЕС,в която министър председател ще ходи да се обяснява на най-корумпирания прокурор в държавата?Има ли такава?Ми той Гешев е въшлив от пари в Швейцария и по офшорните зони.Защо някой се съмнява изобщо в това?А жена му е шеф на застрахователна компания.Какво да говорим повече?Мутра от всякъде!!!!
2
3
 
2
 
! Отговори
До 1 от Ямб.цървул преди 2 години
На какъв език пишеш? Нищо не разбрах.
1
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Хванали 1,а са пуснали 100.