Последен ден на украинските бежанци в хотелите по Черноморието

Те трябваше да бъдат преместени в държавни бази
31 май 2022 08:20, Петя Славова
93

Днес е последният ден, в който украинските бежанци у нас могат да останат в хотелите по Черноморието по програмата на правителството. През последните 2 дни те трябваше да бъдат преместени в държавни бази, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Нежеланието на украинските бежанци да се местят и масовото недоволство от предоставените им условия доведе до рязка промяна в стратегията на правителството.

Вицепремиерът Калина Константинова обяви, че всички бежанци в България отиват в буферните центрове в Сарафово и Елхово, както и че няма да бъдат премествани от хотелите по морето в други почивни бази в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От самото начало на ИНВАЗИЯТА на украинците в България, се почувствах чак неудобно, че не съм се ангажирал повече финансово и не съм по-съпричастен към положението им. Сега като чета (дори да приемем , че всичко написано тук е супер тенденциозно) РАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ СЪМ БИЛ ДОСТАТЪЧНО Т*Ъ*П ДА ГО НАПРАВЯ!!! За нуждаещите се - помощ!За използвачите - шут в г*ъ*з*а!!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък бих емигрирал на Малдивите :D Пина ми вече и от новини и от простотии..
80
0
 
11
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Предлагам тези украинци дето бяха тук на курорт, а не от нужда, сега да си заплатят престоя по хотелите обратно на държавата ни и да си заминават. Ако не искат конфискация на джипчетата и на влакчето към Украйна и Зеленски. Можем да помогнем само на нуждаещи се, бягащи от войната благодарни украинци. За останалите България не е безплатна дестинация!
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-после нормално решение! Те бягат от война и ние ги приемаме, но като бежанци, а не като туристи.
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кърлежи!!! Безплатен ток,безплатен наем,храна,лекарства,винетки,цял ден нищо не правят и пак недоволни !
77
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достатъчно направихме за тях. Който иска да се интегрира тук, трябва да работи и да си плаща сметките, като всеки българин.
76
2
 
12
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Има ли нещо свястно, направено от това правителство, че и това да е наред? Няма.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В страната досега са влезли 300 000 бежанци,а са останали тук 100 000.Не е лесно в тази криза да се оправиш и с този проблем,който изведнъж ни се натресе.Затова не трябва да упрекваме властта за тази или онази стъпка,която са предприели.Постепено всичко ще си дойде на мястото.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде 5* хотели сега да не са е оплакват,защото те се пребориха с по-ниските категории за любовта на бежанците.А сега кой ми с.а в гащите.Ами оправяйте се бе.Сами се набутахте.
73
1
 
24
 
! Отговори
БоБи преди 1 година
Значи тези Украинци излязоха по-нагли от авганистанците!!!!!! Да били изкарали сезона по морето и тогава да си ходели!!!!!! Ахаххахахахахахаха баси нахалните и наглите. Да се връщат в Украйна да се стрелят там!!!!!!!!!!
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 72 Прав си, най-добре е да ги изгоним. Но ако ще искат да са тук и да се правят на бежанци, мястото им е в бежански лагери!
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите се надявам поне в младите си години да са ходили на море, тогава не беше проблем, но колко млади семейства има чиито деца не са и помирисвали море. А няма кой да ги прати поне седмица на държавна издръжка дори не в лукс хотел. Управниците ни пак сгрешиха, както с доста други неща, но май го разбраха. Така че права е вицепремирката Калина Костадинова, време беше да се поорежат мераците на курортистите.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Програмата за местене на бежанци от Украйна в България с платен транспорт за 5 млн. лв. с времетраене от началото на специалната операция на опонентите на централната власт там тъй наречените сепаратисти с налагане на държавния административен украински език как основен използваем/говорим,писмен/в обществото с институциите на територията на Украйна зарад което се отделиха,че не са им признали руския език за втори такъв с намесата на централните власти в Русия се закрива зарад нея щот са руснаци.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде друм!
68
2
 
13
 
! Отговори
До 72 преди 1 година
Абе,умнико,а в бежанските лагери кой плаща?Нали пак ние.Знаеш ли,че за всеки авганец държавата плаща по 1200 лв.на месец,щото така са наредили от ЕС и това не е от вчера.Някои от тях вече години си живеят така,а прииждат все нови и нови.Така че и това не е решение.Ако искат да са тук,да работят и да се издържат.
67
0
 
27
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Голямата грешка беше,че управляващите не постъпиха още в началото "по европейски". В Германия украинците ги настаниха в големи палатки и във физкултурни салони. Всички екстри - двуетажни легла,завеси между тях, сами си чистят и готвят. Защото ги приемат като "бежанци" т.е. хора загубили всичко и бягащи да си спасят живота. Тук ги приеха като курортисти и сега няма отърване.
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама да бе, трябва да им дадат брошури на възможните дестинации и да ги оставят да си избират. Пък ние ще плащаме. Айде моля! Това са бежанци! Мястото им е в бежански лагери! Всичко друго е проява на глу.пост от наша страна!
65
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези навлеци никога няма да се махнат,нито от хотелите,нито от България,дойдоха организирано от Украйна с рейсове,като туристи,боядисани коси,лакирани нокти,нови дрехи,така ли се бяга от война получават и пари и някакви указания от Украйна,а Зап .Украйна е голяма и не е разрушена.
64
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62 "и прогони да се спасяват" Ти още вярваш, че тия са дошли тук да се спасяват? След като видя нахалството им, след като видя колите им, след като видя, че мъже в боеспособна възраст също са дошли, след като се разбра, че в Украйна напоследък е хит да дойдат за месец безплатно на черноморието ни представяйки се за бежанци и си правят организирани екскурзии? Ти още вярваш??? Неспасяем случай си!
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като им кажат предварително къде ще ги депортират,те да не би да знаят къде е това?Или очакват в друг 5* хотел да ги настанят?Я стига!