Електромобил във Варна се самозапали

Това се случило, докато колата зареждала на колонка
27 юли 2022 18:13, Йоана Цонева
82
Електромобил във Варна се самозапали
Снимка: кадър БНТ

Електрически автомобил изгоря във Варна, докато се зарежда на електроколонка. Пожарът засегна и други два автомобила, съобщи БНТ.

Инцидентът стана в близост до жилищен блок. Хората в него бяха изключително притеснени, защото в близост до колонката има и табло за битова газ.

Свидетели разказали, че полицията и двата пожарни автомобила са пристигнали веднага, но спирането на газа се е забавило. Хората на мястото на пожара са извикали собствениците на останалите коли, но огънят се е разпространил много бързо и се е прехвърлил и върху съседните два автомобила.

Причините за инцидента се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
БУБА преди 1 година
До АнонименНе знам от къде ги вадите тези факти за 2-3 или 5 години. С мобилният си телефон ли сравнявате батерия на ел.автомобил? Видях снимка на запалилата се кола и даже не знам какво е това нещо, но повечето нормални автомобили имат течно охлаждане на тези батерии. Тесла модел S се прави от достатъчно време за да има някаква реална статистика, която показва, че за 8 години средно батериите им губят 5%. В момента има доста Model S на стотици хиляди километри с читави батерии.
72
0
 
1
 
! Отговори
ОтЪ бай-Иван преди 1 година
" Не се гаси туй, що не гасне"...!!! Още бай-Вазов го е казал...ама на, НЕ искат да чуват!
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коментар 51: Какви 10 години те гонят. Няма литиевойонна батерия която да изкара 10 години. Максимума е 5 години в повечето случаи 2-3 години.
70
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автомобила е самоделка... някой *** пак се е мислил за инжИнер.
69
1
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 1 година
Здравейте. Кога разбрахте, че сте различен?
68
0
 
17
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Литиевите батерии са опасни и могат да се самозапалят ако не се охлаждат.На практика замъсяват в случая повече околната среда и изопщо.Каква е марката на колата?
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се случва доста често при катастрофа на електромобилите имаше доста случаи с електромобили Тесла. Мисля че в повечето случаи водачите не са успяли да излязат защото огъня предизвикан от батерията се разгаря много бурно и бързо а тя се намира в пода под водача и пасажерите. За щастие в този случаи не е имало хора вътре. Тези неща са пълни ***.
66
1
 
17
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Така правят те. Особено теслите. Виждал съм горяща Тесла.
65
0
 
4
 
! Отговори
инженер преди 1 година
До: Влади (номер 67) Електрически коли, за най-голямо изумление и шок на пpocтoлюдиeтo има още от началото на 20-ти век.Не ми се влиза в детайли, а и нямам време, но тази мода беше поизчезнала. Имало е период с коли на сгъстен газ.Сега пак опитват на ток.Лошо няма. Не съм против.Обаче научно-техническият прогрес не е праволинеен.
64
0
 
7
 
! Отговори
Това преди 1 година
не е единствен случай. Още не са много читави.
63
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вярвам че са беезопасни тези електроколи. Това че е изгоряла една, нищо не значи. Може бушон да се е запалил, или мигач?
62
2
 
30
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Тази ел. технология е глух клон в развитието на автотранспорта. Нещо като плазмените телевизори, които просъществуваха 20-тина години и умряха. Или като парните автомобили от края на 19-ти и началото на 20- век. Няма ги и няма да се върнат. Сега тариката Мъск проби с Теслите си и всички му се вързаха, но технологията е замърсяваща , а и пак трябват елцентрали, на горива или атом. Другото е зелена талибанщина. Нещо като джендъризма.
61
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60, 'Първо. Не викай. Трето - не ни дръж такъв тонc --- ЩО БЕ ГАH4E?? ДА НЕ ТЕ ЗАСЕГНАХ ЧЕ КАРАШ ГАЗИФИЦИРАНА ТРОШКА НА 5+ Г ??
60
0
 
10
 
! Отговори
Ии ся ко? преди 1 година
Да караат Оовенните танкове на батерии и двама пехотинци да бягат от зад с катюшшкките да дават ток от ген щаба!
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да напишем колективно писмо-протест до Фандъкова да остави на мира старите ни дизели! Те нито се палят, нито се взривяват! Всъщност, дизеловият двигател е най-безопасният и надежден, защото пали само от високо налягане и температура! Армиите на всички държави използват машини с дизелови двигатели! Да сте виждали електрически танк?!
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля да ги спрете от Декември, опасни са!Мааа Ви д селска!
57
2
 
8
 
! Отговори
Просто са опасни преди 1 година
Пробвайте да прочетете малко как са направени нещата, за да не се чудите защо. Различните коли имат различен брой елементи(като малките батерии за дистанционното), групирани и обединени в пакет, затворен в стоманен корпус. Тези пакети се слагат на пода. Има безброй контролери на всяко ниво-за регулиране на тока, напрежението, байпаси при повредени елементи и т.н.Всичко това са електронни платки, модулатори и какво ли не. Примерно в Теслата има към 8000елемента колкото батерия АА! Прочетете
56
2
 
7
 
! Отговори
с маските преди 1 година
тренират електро-стадото да се вози със скафандри ,по лесно ще го кара Илон Мъск на марс!
55
1
 
20
 
! Отговори
Горигориогънче преди 1 година
Това дим от екопожар. Спокойно!
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като си паркирам колата гледам около мен на поне десет метра да няма електрички,жендаре, пендаре и жени. Тези групи винаги оставят следи по околните предмети. Колкото и да не им обръща внимание човек все ще му направят някоя поразия.