Появиха се нови жертви на насилника от Русе

Младежът е задържан за 72 часа
3 ное 2022 09:32, Петя Славова
43
Появиха се нови жертви на насилника от Русе
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нападателят, който бе заснет да нанася жесток побой над момчета в Русе, е задържан. Окръжната прокуратура в града пое разследването. 

За инцидентите стана ясно първо в социалните мрежи, където бе публикуван  видеоклип с кадри с насилие. Извършителят на няколко побоя е непълнолетен, имал е подобни прояви през годините и затова ще остане в ареста за 72 часа. Младежът е ученик в спортното училище на града.

Оказа се, че жертвите на бияча са повече от 15. Това предизвика и няколко протеста в крайдунавския град. Кристо е на 16 години. Той също е бил жертва на насилие от страна на Махмуд. През юни докато бил навън с приятели, от някъде се появил насилникът и започнал да го блъска. Момчето обясни пред Нова тв, че към онзи момент не познавал нападателя си.

Още по темата
"Според него аз не съм се държал както трябва с хората, с които съм излязъл", сподели момчето. Кристо разказа още, че тръгнал да се прибира, но непознатият бияч го проследил, започнал да го обижда и да го рита, ударил го и два пъти в кръста. Саморазправата продължила и пред входната врата на пострадалия.

Насилникът дори взел ключовете му от дома. Майката на Кристо – Десислава Георгиева, заяви, че сигнал в полицията не е подавала. След като видяла клипа в интернет обаче, веднага го свързала с насилието над сина й.

Зам.-директорът на училище "Майор Атанас Узунов", чийто възпитаник е Махмуд, Гергана Неделчева сподели пред, че не са й известни агресивните прояви на момчето по време на учебния процес. Станал ясен обаче случай на арогантно поведение на ученика към учител в учебното заведение.

"Вербално агресивен е бил, обиждал е колега", каза тя. Неделчева обясни, че на педагогическия съвет, който ще се проведе днес в спортното училище, ще бъде наложена санкция на дванайсетокласника – преместване в самостоятелна форма на обучение и изключване от олимпийското звено.

Друга жертва на насилника - Борис, който е от младежите, стоящи зад организацията на протестите в града коментира, че този случай представлява истинска обществена опасност.

Вчера окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев призова жертвите на насилника да не се колебаят да подават сигнали в полицията и прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: побойМахмудРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Ако този направи това в Америка ще налапа здраво папалюгата.
26
0
 
2
 
! Отговори
До Иво преди 1 година
Как его завут? :- Его завут махмуууут
25
4
 
9
 
! Отговори
Недоумение преди 1 година
Защо само насилника ще съдят? Човекът, заснел клипа с потърпевшото момче, нима не е съучастник в него? При Тато, нямаше такива случаи- ако си присъствал, си отнасяш наказание и ти ! Всъщност това е така сега и при развитите страни, но ние понеже сме бананова страна- тук е беззаконие .
24
2
 
3
 
! Отговори
Козъгъзъ преди 1 година
Ааамууу що прайти дискриминация бате?! Права, свобода, турското културно наследство - потурчен башибозук!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче родната полиция се занимава с баби, които нелегално продават чушки на пазара, нали ?
22
1
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Да се радва Махмудчо че няма скинхедс ,досега да изял няколко кубинки с шутове....Такива бабаитчета,много ги обичаме им се радваме с шутове в главата!!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Реципрочно преди 1 година
За имигранти на друг континент, често се изисква висше, стаж, деца, пари .. за и имигранти в Европа се изисква само лодка. След 10 години, кой континент ще е проспериращ, този с Безмозъчните биячи, или оня с професорите? Най - много професорите да пуснат още нещо за биячите..да ги маркират като рибоци с QR код да им знаят бройката колко остават...
20
2
 
17
 
! Отговори
Пак СОП? преди 1 година
Поредното СОПаджийче, дето не може да бъде интегрирано, но от МОН настояват. Във всеки клас има по едно - две такива уро.дчета, дето мамите им врякат да ги интегрират, а те са си баш за помощни училища. Мен наскоро ме нападна една непозната тинейджърка. "Аутистка" била. Майка и ми размахваше пръст, че да не давал господ да имам дете с аутизъм да разбера какво е. Ами не е нормално да ме нападат непознати без причина! Къде блеят в МЗ да не си ги прибират в психиатриите, все тая на колко години са
19
1
 
27
 
! Отговори
провинция преди 1 година
Ефективна присъда за битите.Те са виновни.Така съди нашия съд в България.Виновния герой а бития виновен.Трябвало бияча да набие съдиите, а не битите.Тогава може би ще получи справедливо наказание за деянието.
18
1
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
така им промиват главите с молитвите в джамиите да бият българите 500 годинистигат да спортува на остров белене от това човек не става извинението е написаноот адвокат в интернет
17
0
 
6
 
! Отговори
Мими преди 1 година
Извинете ме за грешката, "журналистка". Обаче се тревожа,защото този е от същата "порода" !
16
1
 
33
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
При липса на правораздаване ни остава единствената реална алтернатива - граждански отряди. След няколко "лечебни процедури" Махмуд и подобните му *** ще станат по-ниски от тревата.
15
13
 
6
 
! Отговори
много интересно преди 1 година
По бойково време такива ги нямаше,а сега никнат като гъби след дъжд!Освен Борисов и Путин да са виновни друго обяснение нямам!
14
1
 
23
 
! Отговори
Мими преди 1 година
Спомнете си за изнасилената и убита журналистна в Русе!!!
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАМЕ СИ МАЛКИ МУТРИ ВЕЧЕ НАЛИ ДОСЕГА НЕ УПРАВЛЯВАШЕ МУТРА
12
0
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Е, че то решението е нарисувано вече - знае се от къде ще излезе след 72 часа. Има и бонус - най-вероятно ще го чакат и аверите му да го поздравят като герой. И не забравяйте баща му - няма какво да го бавите. Дето се казва 3 в 1
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме промяната...............
10
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един изплува под чъдъра опънат от Кирил Петков и Раков, държавата се напълни с недоасегаеми и защитени свидетели, вчера излизам от входа с кучето и опа лилава G-класа със силно затъмнени предни стъкла и отзад раздрънкан опел патрулка с две бедни ченгета пази, вече не съм сигурен във Венецуела ли живиея или в Европа?
9
14
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тоя е или от Възраждане или от ДПС!Но това е все същото, защото *** е проект на ДПС и Борисов!Гласувайте още за тях!
8
17
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Умно общество би го назначила за полицай! Ще има ред и дисциплина! Както и младежа в Перник!