Отменят резервации в курорти, заради липса на сняг

Коментар на хотелиери
7 яну 2023 17:45, Росен Стойчев
34
Отменят резервации в курорти, заради липса на сняг
Снимка: БГНЕС

Заради липса на сняг в курортите започнаха да отменят резервации. Анулираните резервации в Банско започнали още преди Нова година. В хотелския комплекс на Михаил Михайлов близо 30 процента от предварителните заявки са отказани.

Още по темата

„Засега са по-ограничени в януарския период, за февруари са по-малко анулациите, но и за тогава има. Не са от сега, те са от преди Нова година - откакто започнаха прогнозите за безснежната зима, която чак прецедент не е, но е необичайна. Проблемът по-скоро е в липсата на студ, както знаете в ски-зоната има много оръдия за сняг и ако имахме достатъчно студено време, най-вероятно щяхме да имаме и доста повече сняг. Но анулации има”, казва той.

Оптимизъм за сезона въпреки анулациите демонстрира Димитър Колев, управител на друг от комплексите в Банско. „Да, не може да избегнем факта, че са налице анулации, но това нещо не пречи в основна част на бизнеса в момента, тъй като виждате много добре - комплексът ни е почти пълен. Банско е място, където ние не разчитаме само на скиори, не разчитаме само на сняг, не сме сезонен комплекс, не сме сезонен курорт и това нещо във времето се доказва и аз съм много щастлив от този факт”, коментира хотелиерът пред НОВА.

В момента в ски зоната работят 3 писти.  Докато снегът отсъства са намалени и дневните лифт карти. Вместо 90 лева, в момента те струват 60. В хотелите обаче засега не обмислят сваляне на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: курортснягБанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
33 преди 1 година
А WIZZ AIR защо отменят поголовно полетите си през февруари и не връщат парите? Пазете се от тези 3измамници3,не букирайте с тях, отменят полети само с един мейл и не връщат пари.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Боровец да фалират, лично аз повече там няма да стъпя.
23
0
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Да потърсят съдействие от архиепископ Датев Акобян.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема паре за курорти
21
5
 
6
 
! Отговори
Хотелиер-комсомолец преди 1 година
Украинките поне лигавиха тръбата и даваха задния двор плюс 20 лева от държавата...ся шнур.
20
3
 
6
 
! Отговори
Снегурочка преди 1 година
Май избързаха с изгонването на украинките от хотелите, може и да са досадни, но държавата плаща по 20лв на човек на ден.
19
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРИ ЕДНО ПАДАНЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ СЧУПИ ОПАШНАТА КОСТ ИЛИ ТАЗОБЕДРЕНАТА СТАВА! ЗИМНИТЕ СПОРТОВЕ СА ЗА ДЕЦАТА ДА ГИ ПОВОЗИШ НА ШЕЙНАТА И ТОЛКОВА!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Москва 45 см. сняг и минус 26 градуса. Става за ски! Може да плащат в рубли.
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога е имало Бизнес и бизнесмени в България ?
16
6
 
13
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 година
Да заминават за краварника , там сняг колкото искаш ! Ха Ха Ха !
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продавай !!:))))
14
1
 
27
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
Жалките хотелиерчета , които завличат държавата с десетки милиони от укрити данъци , нека хленчат и да се молят да дойдат урките на половин цена или да реват за помощи - анти сняг !
13
1
 
18
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Бизнеса веднага да получи поредните компенсации, заради липсата на сняг! Така, както бе обезвъзмезден за вируса, агресиите на Путин и каквото се сетите! Поставете си летните гуми! Едно време ако нямаше сняг, нямаше да ги има Чук и Гек! Преди няколко години вашата мафия има наглостта да кандидатства за домакин на зимна олимпиада!
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските ски курорти страдат от тплото време и липсата на сняг. А в същото време невиждани снежни бури с много жертви в САЩ, който не е ски дестинация.. И после Русия нямала климатично оръжие..
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертвахме зимния си сезон заради войната в Украйна. ХААРП на макс и Глобално затопляне до дупка за пълна победа над Путин.
10
2
 
20
 
! Отговори
мак преди 1 година
Споко, има хора които ще ви запълнят хотели за държавна сметка.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Не са от сега, те са от преди Нова година - откакто започнаха прогнозите за безснежната зима' --- а вие и тая и всяка година пишете за експерти които казват че празниците щели да са снежни. догодина пак ще ви го натрия
8
1
 
26
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Внасяте бре, само сняг до сега не сме внасяли!
7
18
 
12
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 1 година
Да настанят изстрадалите от война Украински бежанци в хотелите с отказани резервации. Без да връщат парите на отказалите се! Нека погонем на Украйна и нейния народ!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липса на бял прах за смъркане спира туристите.