Поскъпване на българските млечни продукти, насочваме се към вносни

Нови проверки
16 фев 2023 20:45, Росен Стойчев
38
Поскъпване на българските млечни продукти, насочваме се към вносни

Поскъпване от 50% до 80% на млечните продукти през последните месеци. Разлика в надценката има при хранителни вериги и по-малките магазини, съобщи Bulgaria ON AIR.

Боряна ежедневно купува млечни продукти, от които децата ѝ имат нужда. Споделя, че поскъпването през последните месеци вече се отразява на семейния бюджет.

Още по темата

"Те са вече умопомрачителни цените на българските, ще си купуваме вносни, които нямат нищо общо с българските, ще се справим, но в момента нямам концепция, като в момента само намалявам количеството на продуктите, които мога да си купя с парите, които имам в момента", каза Боряна.

"Търговска отстъпка от цената", такса "Логистика" на самата верига, такса "Маркетинг", такса "Промоции", такси "Маркетинг"  и така общата входна такса достига между 15% и 25% и на тези крайни цени те си слагат надценка, каквато самите те преценят", коментира директорът на единствената държавна млекопреработвателна компания - Николай Маринов.

"При съобщения за намаленията, когато се установят некоректно обявени цени, че не са предлагани в определения от закона период, тогава е нелоялна практиката, която създава предпоставка за умишлено завишени цени", обясни Истатко Томов от Комисията за защита на потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: млякогражданипродукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
21
 
! Отговори
пак този преди 1 година
Ами аз спрях да купувам кашкавал. Вносните сирена са по евтини и по-истински. А в киселото мляко от години няма нищо полезно.
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на държава води до там-потребителите на най бедната страна в ЕС да заплащат едни от най високите цени за хранителните продукти,сега да си отговорим на въпроса,КОЙ е човекът България да е на автопилот вече втора година,КОИ са хората които седят зад него,отговорът е повече от прозрачен-Червената Олигархия си назначи"президент"които разгради и малкото Държава която имахме,анархията и спекулата придобиха безпрецедентни размери!
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото ще намали цените наполовина. Искаме еврото.
11
1
 
29
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 1 година
В годините на социализма България беше водеща селскостопанска сила в Световен мащаба. Прадедите ни тонове земеделие пребарваха, много животни, много продукция. СЕГА НЯМА НИЩО! НИЩО! ЕС ни разруши АБСОЛЮТНО ВСИЧКО. Само едно ще попитам - Къде са Кюстендилските ябълки?! Кюстендил беше номер 1 производител на ябълки в годините на социализма, тонове ябълки, и в СССР изнасяхме, а сега внасяме отровните ябълки на Турция.
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който си цени парите отдавна мина на синьо сирене и моцарела и отбрани вносни сирена които са ами дори и по-евтини излизат, просто трябва да фалират и да връщат помощите с лихви.
9
1
 
25
 
! Отговори
Това на фона преди 1 година
в България са най-ниските изкупни цени за мляко от производители в целия ЕС. Вижте агро-новинарските вестници. 2023-та година. Ниски субсидии, ниски изкупни цени, а на потребителя скъпо българско мляко. Къде е проблема? Проблема си изглежда местен, не търсете виновен отвън.
8
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен бойкот на всичко Произведено във България!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чужденците и те ще ни стрижат като видят че сме балами, не че не са видяли
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те вносните за без пари ще ви ги хвърлят през оградата, ех народе, народе по Бай Тошово имаше по един апартамент панелка за всяко семейство и истинска храна. Как се оставихме така да ни забатачат..
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После нашите производители реват, че у нас се внасяли чужди продукти.. ЕМи това тяхното на нищо не прилича Всички храни у нас станаха по-скъпи от тези в западните страни. Яйца, сирена, кашкавали... За няма и 1г. някои удвоихе цените си. И на какво отгоре? АЗ съм сигурен, че прекупвачите плащат на обикновения производител на мляко пак толкова, но от там нататък цените се удвояват и утрояват, всички искат от 1 кило сирене да забогатеят.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пуржо до 1. Ще ядеш въшки
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върете къдет щете
2
15
 
5
 
! Отговори
Пуржо до 1 преди 1 година
Няма проблем. Аз приема да ям скъп кашкавал, но да гледам руските майки как ядат евтино жито.
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мляко под 4 лева литъра вече трудно се намира. Вие още печатайте евраци, да подкрепяте Зеленчо и Укрия. Сринете си къщичката, че да им е зле на руснаците. Щото на укритата няма как да им е добре в никой случай. Залупени сте и това е. Сега - плащайте.