Проблеми с новите промени в шофьорските изпити

Обяснение от Йонко Иванов
10 апр 2023 19:09, Росен Стойчев
14
Проблеми с новите промени в шофьорските изпити
Снимка: БГНЕС

Има проблем с въвеждането на електронната система за изпитване при шофьорските курсове.

Още по темата
Това обяви  Йонко Иванов, председател на Съюза на центровете по авто-мото подготовка.

"Трябва да се докаже, че е имало договорки между курсист е инструктор, а не да се хвърлят твърдения.  ИААА не промени методиката за провеждане на изпита - сега той е 25 минути, а точките са девет. Имаме много по-утежняващи ситуации, в които влизат кандидатите. Заложеният материал в процеса на обучение не беше променен, кандидатите не са подготвени да бъдат изпитвани с навигационни системи за обучение", заяви той.

По думите му ако на 14 април или до края на месеца бъде вкарана новата система, това ще предизвика бум на съдебни дела срещу ИААА.

"Освен това имаме фазово обучение - през целия живот. Учебната документация, която се променя от МОН, тя трябва да бъде обновена с новата информация до септември. Технически проблеми пораждат прекъсване на изпита, имало е случай на спиране на работата на таблета по време на изпит", обясни Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: курсшофьорирешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еви маааа му нали дърт хрантутници нагли не спазващи никакви закони искат животите само на българчета докато ромовете даже не ходят на училище а записват без да ходят и се хвалят при това . Майна та им на българите важни са хрантутниците и ромовете .
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сащ това е най-лесния изпит и всеки го взема от първия път ---> И после месечната му вноска по задължителната застраховка е колкото един Голф 3-ка. Бягай там, като те кефи. Тука по-добре да не дават книжки на всеки срещнат(включително и тия дето имат ТЕЛК за 100% слепота с двете очи), както и да вземат книжките на всички за най-малкото провинение. Така хем съвестните водачи няма да плащат големи застраховки, хем ще намалеят жертвите при катастрофи.
2
0
 
10
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Знам,че искате да забогатявате като си пробутвате електрониката навсякъде,да не забравяме и един вид следенене в някои някои области. Виновни са тези, които разрешават това. Не във всички сфери е изгодно и нужно
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сащ това е най-лесния изпит и всеки го взема от първия път а в България само се опитват да осложняват изпита с цел да късат и да си плащаш за следващо явяване.