2000 лева гаранция за сина на кмета на Панагюрище

Иван Белишки заплашвал депутат
17 май 2023 20:37, Стела Стоянова
9
2000 лева гаранция за сина на кмета на Панагюрище
Снимка БГНЕС

Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван, който е обвинен, че е извадил пистолет на депутат, вече ще може да се разхожда из града. От вчера той не е с мярка за неотклонение "домашен арест", а е на свобода с гаранция от 2000 лева.

Младежът бе задържан в края на януари заради 2 заплахи към депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков. Първо на 17 януари двамата се засекли близо до ул. "Нишава", на която и двамата живеят. "Ей, боклук, ще те убия", казал Белишки. Седмица по-късно извадил газов пистолет на народния представител. Викнал "Ей сега ще ти е... а майката" и насочил оръжието към Таслаков.

Последвала и схватка, в която, по разказа на депутата, успял да надделее над Белишки.

Двамата имали конфликт отдавна. Решението Белишки да излезе на свобода е на Софийския градски съд. Седмица по-рано районните магистрати са потвърдили домашния му арест.

Това не е единственото разследване срещу Иван Белишки. Той бе задържан през април м.г. за палеж на чужд имот – сухи треви и храсти в кюстендилското село Ломница, и нападение над полицай.

През март 2021 г. пък 21-годишният тогава младеж помете с автомобила си паркирани коли в центъра на Панагюрище, след което се вряза във витрина на магазин. Първо се скри, после баща му лично го заведе да се предаде. Беше пуснат срещу 10 000 лв. гаранция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сега ще извърши друго престъпление такъв му е гена
5
1
 
5
 
! Отговори
Видими резултати преди 1 година
Никола Иванов Белишки е инженер, български политик, народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в XLI народно събрание. Кмет на община Панагюрище за мандати 2011 2015 г., 2015 2019 г., 2019 г. до момента.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната на радеф е факт!!!!!!!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видими резултати както обещахме
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не го приберат на топло, след като е видно, че е рецидивист?
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен, че няма парламент, прокуратурата, няма и съдебна власт. Какво ли остана в тази държава. Решенията са две - терминал 1 или терминал 2...