Музикаутор: Откриването на Пилон Рожен може да наруши закона

Все още не са уредени правата за музиката на събитието
12 юли 2023 15:21, Росен Стойчев
77
Музикаутор: Откриването на Пилон Рожен може да наруши закона
Снимка: БГНЕС

Според организацията на автори и композитори за управление на права Музикаутор има риск откриването на Пилон Рожен да се проведе в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Още по темата
В позиция до медиите от организацията посочват, че нарушаването на законите в една правова държава е несъвместимо с понятието патриотизъм.

Въпреки многобройните уведомления от страна на Музикаутор, организаторът – Фондация „Наследство в бъдещето“, до момента отказва да уреди правата за музиката, която ще бъде изпълнена по време на събитието, насрочено за утре, каза за Българското национално радио Кристина Стоянова от Музикаутор.

"Нашите разговори с организатора се водят от м. юни насам. По закон, те имат задължние преди събитието да уредят правата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: събитиеправаРожен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не разбирам или може би разбирам, защо някои толкова много ги дразни българското знаме на Рожен! Или не виждат във флага на България патриотизъм,тоест може би са от друг етнос или става дума за пари! Мисля си че обикновените българи обичат символите на българщината!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гатанка Какво уважение към родината е това? Гола комлексарщина е. Мерилото е много лесно - просто се замисли как се отнасяш към такива проекти в чужбина. Какво ти е мнението за парламента в Букурещ или за катедралата в Белград? Никой не реагира с "о, колко са умни румънците и сърбите", а просто будят смях и съжаление спрямо комплексарщината.
63
1
 
1
 
! Отговори
Гатанка преди 9 месеца
Как се нарича туй, що нарича ИЗДИГАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НАД БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ "СКАНДАЛНО" или "ЗАГРОЗЯВАНЕ", що нарича това, че не те е срам, че си Българин "ГРЯХ" и "ГЛУПОСТ", що нарича елементарното УВАЖЕНИЕ КЪМ РОДИНАТА "патрЕОтарство, байганьовщина, мазна комплексарщина", що псува всяко нещо, дори хубавото, само защото заповедта е "НАПАДАЙ РАДЕВ" (защо? Защото не слушкал батковците), що се връзва на всяка опорка и партенка без грам да се замисли вярно ли е? Що е ТО?
62
1
 
4
 
! Отговори
Разобличени преди 9 месеца
Частен имот, частна инициатива, пари от дарения. Държавата решава да съдейства, при това на най-високо ниво застава морално зад нея (Президентът Радев е патрон). Ако не беше, щяха да кажат "къде е държавата, защо хората го правят, а това е за всички". Държавата съдейства и се почва "ама защо съдейства". Тук някакъв пише "въпрос на приоритети", разбирай "първо да си оправиме важното, после знамето". И не отговаря какво пречи едното на другото и как никой не му е взел пари и никой нищо не му иска!
61
0
 
5
 
! Отговори
В САЩ вдигат също преди 9 месеца
Днес излезе новина, че в САЩ (да, подчертавам - В СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ - САЩ) също вдигат знаме с цел да е най-високото в света - пилонът за него ще е по-висок от Емпайър Стейт Билдинг! Целта (според инициатора) е такъв НАЦИОНАЛЕН СИМВОЛ да обедини разединената ИМ нация! Айде сега да видиме кой от платените от посолството им, ще плюе по това знаме :D :D :D Защото не може двоен аршин, предателчете ;)
60
0
 
5
 
! Отговори
ЗНАМЕТО ЩЕ СЕ ВЕЕ преди 9 месеца
Вой до небесата от анти-Бъларите, но Родопите е и винаги ще бъде част от БЪГЛАРИЯ! Знам, че с такъв символ съборът може да стане много по-известен и голям, да стане по-уреден и това знаме и съборът да станат символ на Българщината! И това боде в очите, не само на съседите с мераци за чужди земи, но и в "началниците" на управляващите, ЕС и САЩ - да няма род, родина, ценности - само една маса хора, омешани, които просто са неосъзнати роби на "елита" и "номенклатурат". Тук е България обаче!
59
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 63 преди 9 месеца
До Анонимен 63 - ти каза "Истинските патриоти искат България да има добро образование, добро здравеопазване и работеща и справедлива съдебна система. А псевдо-патриотите искат знаме и окупация на Македония." - ДВА ВЪПРОСА: 1.) По първото изречение (опит да поставиш образование, здравеопазване срещу Българското знаме на Рожен) - как едното пречи на другото? 2.) За РСМ - кой говори за РСМ тук и кой болен мозък ти каза, че някой искал да ги окупира??? За марсиянците нещо да кажеш? Лъжа и там?
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Музикалната" мутрочалготека в действие.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ЗНАМЕ на Рожен.... В грешка си. Истинските патриоти искат България да има добро образование, добро здравеопазване и работеща и справедлива съдебна система. А псевдо-патриотите искат знаме и окупация на Македония. Това е огромната разлика. Същото е и с русия. Там вместо да си оправят държавата тръгнаха с танкове в чужбина, че им е малко земята.
56
2
 
5
 
! Отговори
ЗНАМЕ на Рожен преди 9 месеца
Не се спряха злобарите-антиБългари! Искаха да е незаконно, оказа се НАПЪЛНО ЗАКОННО! Сега друго търсят! Ще има ли "едно куче се из*ка и не му събраха л*ното-цапат природата с незаконен тор!" :D И все още НИКОЙ не е дал АДЕКВАТНИ ДОВОДИ-не само анти-Българите, а и неислещите, които просто повтарят, каквото чуят/четат. Идеята е - БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ в Родопите (исконно най-Българската планина) на някой "партньор" му боде очите-може да стане символ и да пречи на мераците! И НЕ Е ПИЛОН, А ЗНАМЕ!
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде поредните либерал-жендар структури се задействаха да плююят срещу знамето.
54
3
 
2
 
! Отговори
Евала преди 9 месеца
Ура-патриотизма за байряка се връзва най-добре с чалга културата. След 3 ракии и Преслава патриотите ще поискат да освобождават , я Македония, я Беломорието. С призива :" Идете, братя, да се бийте - да ОСВОБОДИМ Македония!"
53
1
 
2
 
! Отговори
Къмпинг Корал преди 9 месеца
не нарушава законите.... подли жълти из.мекяри
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лешояди оядени ненаситни крадливи.
51
1
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 9 месеца
Ако отидат такива гейове като теб със сигурност
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съберете 2...3 духови музики и ихууууу. Да ги видим тогава тия с правата.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 47: Много мислиш! Ама за да мислиш трябва да имаш сиво вещество а като чета писанията ти май при теб то абсолютно липсва.
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Супер си е знамето! На който не му харесва, да ходи в Диарбекир!
47
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не, не сме против Българското знаме. Обаче като се изсипят хиляда човека, част от тях ще хвърлят по един фас. Други някоя друга опаковка от нещо, ще отъпчат хубаво навсякаде. Това ще е крайния резултат. Мръсотия до Шия.
46
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ДБ и ЛГБТРуското знаме наистина ще бъде забранено защото руснаците в момента са на нивото на Третия Райх. Бяло синьо бяло е основният кандидат за бъдещо знаме на русия. русия е обективно фашизоидна държава. Няма точка в дефиницията на фашизъм на която руснаците да не отговарят.