Питбул уби малко куче пред погледа на 4-годишно дете

Нападението е станало в курорта Свети Влас
28 юли 2023 17:00, Елка Василева
43
Питбул уби малко куче пред погледа на 4-годишно дете
кадър: Нова тв

Питбул нападна и уби померан в центъра на курорта Свети Влас, докато малкото кученце било разхождано от 4-годишно момиченце. Случаят е от сряда вечерта, когато семейство се разхождало на площада пред кметството. Питбулът е бил без намордник.

„Бяхме на разходка с жена ми, дъщеря ми и кучето ни. Изведнъж чух пищене и видях как питбул е захапал домашния ни любимец.  Започнах да го удрям, но не успях да спася нашето куче. Дадох нож на собственика на питбула. Мисля, че го намушка и се опита да му отвори устата”, коментира Кирил Добаров, собственик на убитото животно, пред Нова тв.

Собственичката на питбула Катя Русева поверила питбула на Панайот Панайотов, за да го обучава.

„Мъжът се свърза с мен, извини ми се, но това куче изобщо не е трябвало да е на тази площадка. Имаше много деца в онази вечер и може да се случи по-страшно нещо”, каза още Кирил.  

Секретарят на кметството в Свети Влас Катя Крумова обясни, че според закона стопанина го грози глоба до 2000 лв. Еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боже, каква нелепа ситуация. Креслив фокси в ръцете на 4 годишто, тъпчо, който се обучава на площад, родител с нож...., жалко, че детето и кученцето са жертви да безхаберието на възрастните
37
2
 
7
 
! Отговори
Слепок преди 9 месеца
Панайот - в пандиза с ефективна присъда + глоба и забрана да се занимава с кучета. Катя Русева - условна присъда + максималната глоба. Родителите на момиченцето - с глоби около минималната. Все пак е померан... Аман от кучкари!
36
14
 
6
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
До Анонимен32. Кой си ти бе. Имам питбул. Имам деца. Какво ти влиза какво гледам. И до другите дето пишат. Гледа ли сте питбул че да изказвате мнения. Тази порода е последната която ще нападне човек. А малките деца ги обожава. Най търпеливата порода. Някои екземпляри за агресивни щом друго куче прояви агресия. Някои проявяват агресия и към себеподобни. Ноооооо кучета да се спускат да го лаят да му се зъбят. Няма да търпи.
35
2
 
17
 
! Отговори
Ели преди 9 месеца
Че не е трябвало питбула да доближава померана е ясно, ама 4 годишно дете да разхожда куче?!?! Всички са виновни! Жалко за померана! Тази тъпотия и друг път съм я виждала дете, което едва ходи да води куче... Малoyмни родители!
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През 2000г в Израел ЗАБРАНИХА - питбул ,ротвайлер , догоаргентино, стафордшир, бултериер и доберманпинчер , имат сериозна зоополиция -нема това онова . Това след случай на убито 5г дете от собственото куче -прегриза му вратлето кат на пиле.
33
3
 
9
 
! Отговори
Тази порода преди 9 месеца
Е забранена наред с други някой породи в редица цивилизовани страни. У нас както всичко друго сме през просото и всеки носи риска да плати жестока цена за това, пряко или коствено
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питбул на детска площадка?! Вместо да отглеждат деца, гледат кучета! Кучето е домашен любимец, а не член на семейството, вместо да давате по 20 лева на килограм за Royal Canin и да храните питбули, които както виждаме са агресивни, отгледайте някое дете, по-добре ще е за България!
31
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
НАЙ-ГОЛЯМ БРОЙ ГОДИШНИ НОВИНИ ЗА АГРЕСИВНО КУЧЕ И СРЕЩУ ХОРА И СРЕЩУ ЖИВОТНИ СА ЗА ПОРОДАТА ПИТБУЛ! АМА НЕ ГО ОБУЧАВАЛИ ПРАВИЛНО АМА ТОВА АМА ОНОВА! В ГЕНИТЕ ИМ Е!
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питбулът е единственото куче, което ако го пуснеш в морето с гръб към брега, ще плува в посочената посока и ще се удави! Изключително нискоинтелигентно куче, което се отглежда от подобни хора! Жалко за детенцето, че е преживяло този шок, жалко и за кученцето му!
29
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ПИТБУЛИТЕ ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО ИНТЕЛЕКТ СПРЯМО ДРУГИ ПОРОДИ КУЧЕТА! ПРЕДАННИ СА КЪМ СТОПАНИТЕ И СА ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА ТЯХ. ОБАЧЕ ПИТБУЛА НЕЗНАМ КОЛКО Е ДРУЖЕЛЮБЕН КЪМ НЕПОЗНАТИ КУЧЕТА И ХОРА. НЕ БИХ СИ ВЗЕЛ ПИТБУЛ ,ЗАЩОТО СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ГЛУПАВИТЕ КУЧЕТА
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки втори - кучкар! И колкото по-комплексари, по-голямо куче! Вие познавате ли човек с питбул, който да е нормален?! Това не е куче за отглеждане в апартамент или куче за комплексирани хора! Човекът е водач на глутницата, когато той е страхлив, кучето е безконтролно и се получават подобни случаи! На това 4 годишно дете ще му остане травма за цял живот! Обмисляли да отведат питбула в кучкарник - не в кучкарник, да го приспят, след като е агресивно, а собственика в затвора!
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 27 Ами детето е видяло как убиват неговотокуче,а не просто някакво куче. Има голяма разлика. Нормално е да е травмирано и сега като вижда пуснати кучета без каишки ще изпитва страх да не го ухапят
26
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблема ,който тук ни се натъртва евролиберастите е ,че детето в видяло убииство на куче. Сега поне до 18 годишна възраст ще го водят по психолози ,психиатри.... Плюя на най голямия враг на българите ЕС.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кучето прилича на стопанина си. Тази да не е някаква мутреса?
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не барайте питбулите това е американска порода и ще ни дърпат ушите от Козяк.
23
1
 
10
 
! Отговори
Batman преди 9 месеца
Не само с нож ами с пистолет трябва да се ходи, защото ето такива хора тип дето разхождат диви зверове на детски площадки можеше да обие тоя питзвяр. момичето вместо кучето...Аз ще си нося оръжие като съм с децата на такива места.. запомнете НИКОЙ НЯВА ДА СИ ДАВА ЖИВОТА ЗА ТВОЕТО ДЕТЕ ОСВЕН И НЕГО ИНТЕРЕСУВА ЗА ЧУЖДО ДЕТЕ КАКТО ЩЕ ГО ИНТЕРЕСУВА РОДИТЕЛИТЕ,
22
7
 
12
 
! Отговори
Страничен въпрос преди 9 месеца
Интересно, защо собственика на померана се разхожда с нож!? Единия с бойно куче, другия с нож
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми то е куче. Хич не му пука от човешките закони.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
още една готова татуирана мутра убиец :))))
19
6
 
17
 
! Отговори
Факта, е че тия преди 9 месеца
"джобни" породи са много вресливи и скачат по всичко наоколо. Друг факт е, че по-големите породи кучета, особено мъжките, въобще не толерират подобно поведение. Мъжки питбул, който не е социализиран е доста опасно куче. Да не забравяме все пак, че първоизточника на проблема е неговият стопанин. Ако стопаните са отговорни и държат кучетата си "изрядни" шансовете за инциденти са почти никакви.