Чешките туристи у нас станали все по-дисциплинирани

За това помогнало и командироването на чешки полицаи у нас
10 авг 2023 22:45, Красимир Ангелов
17
Чешките туристи у нас станали все по-дисциплинирани
Снимка: МВР

Наблюдава се рязко повишаване на дисциплинираността сред чешките туристи и ограничаване на участието им в рискови ситуации. Това мнение са изразили директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков и старши комисар Калоян Калоянов - директор на полицията в Бургас на среща с президента на президиума на полицията на Чехия ген. Мартин Вондрашек. Той бе на двудневно работно посещение у нас по покана на главния секретар на МВР Петър Тодоров, съобщава пресцентъра на МВР.

В рамките на срещата бяха коментирани и възможности за разширяване на сътрудничеството за ефективно противодействие на нелегалната миграция, икономически престъпления, измами.

Целта на ген. Вондрашек бе чрез директни контакти и разговори с командированите чешки полицаи в Приморско и Несебър да се увери още веднъж в положителния резултат от осъществяваната двустранна полицейска дейност в активния сезон по курортите, в които преимуществено са отседнали чешки туристи.

Командированите чешки полицаи споделиха наблюденията си върху най-честите проблемни ситуации, които в последните години са сведени до минимум, благодарение на активната превантивна работа с туристите още от момента на настаняването им по Южното Черноморие.

През 2014 година бе подписан Протокол между министерствата на вътрешните работи на двете страни за осъществяване на съвместни патрули за опазване на обществения ред и сигурност в българските курорти по време на активния туристически сезон.

Чешките полицаи патрулират с националните си униформи и работят приоритетно с граждани на своята държава, но съвместно с български колеги, и в съответствие с националното ни законодателство.

Тази година у нас са изпратени четирима чешки полицаи, които от 1 юли работят в Несебър и Приморско. Те ще останат у нас до края на август.

Очакванията през този летен сезон са за около 21 хил. чешки туристи.

България и Чехия имат опит по линия на съвместната патрулно-постова дейност не само на наша територия, но и на чешка. По инициатива на властите в Прага през февруари 2019 г. бяха командировани 6 български полицейски служители на територията на областите Пилзен и Пардубице за период от три месеца (от м. май до м. юли 2019 г.). Възложените им задачи бяха свързани с недопускане на нарушения на обществения ред в местата за настаняване на чужди граждани, с фокус върху българските, които в основната си част са работещи в индустриалните райони на двете области.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха, преди 8 месеца
а как са укрите,или за ВИП гостите не се шуми :)
13
3
 
3
 
! Отговори
az преди 8 месеца
А за руските туристи защо не командироват войници....с танкове например.
12
2
 
5
 
! Отговори
Руснака преди 8 месеца
Нвграмотни писатели на пунликации...Не можеш да кажеш, че са станали "все по-диспилинирани" И аш два варианта "станали са по-дисциплинирани" или ...-"са започнали да СТАВАТ все по-дисциплинирани" А да правиш овесена каша от глаголните форми, като ром ... Кеворк, го написа вчера. "Всяка една свободно циркулираща мома вече е икономистка или експерт по комуникации"
11
0
 
8
 
! Отговори
Гларусот преди 8 месеца
Ти помниш ли морето и чАхкинитеИ баровете пълни с лепкав мракИ онзи див копнеж по полякинитеКръстосали небрежно крак връз крак.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ХАХАХАХАХАХХАХААХАХАХХААААААААААААААААААА..........................
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама те идват ли все още чехите?Едно време беше пълно,даже им готвеха брамборак по някои кръчми.Какви хубави чехкини имашееее,ооох на батьооо....Прошепанйе за еб.анйе...
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чехите винаги са били културни и дисциплинирани.
7
2
 
6
 
! Отговори
Чехълче преди 8 месеца
Поздрави от Прага :) Ty Vole! Тази статия е с нулева добавена стойност! Чехите не са комфортни личности. В сравнение с кърканите англичани са направо светци! Но... Ако им налеете бъркоч старопрамен, алхимически създаден в Пловдив, със сигурност ще ви намразят за цял живот! Тука НИКОЙ не пие бъркочи със Staro в името - Staropramen, Starobrno и т.н. А ако искате да се насладите на класическата чешка бира посетете U Rarasku в Прага - гаранция няма да съжалявате!
6
1
 
7
 
! Отговори
Бантустан преди 8 месеца
до 5 Щирлиц не разбираш. например в родината чехите и германците са много спазващи закона. а в бантустан с евтин алкохол и момичета се държат като в бантустан
5
0
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш преди 8 месеца
Чешките ОК, ама тези от Острова?
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бат Красей , жуфф чех виждал ли си , у Чешко одил ли си ? На тех не им требе контрол камо ли от палисай - достатъчно са възпитани , а теб кой ли те е назначил за журналист и даваш ли си сметка ,че като преведат матрЯла ти в Чехия какъв имидж ни градиш като туристическа дестинация - посрещали сме хиляди чешки туристи и пожелавам да станат милиони ,за сметка на туристи от други държави
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредната глупава и мега простта статия
2
8
 
3
 
! Отговори
CZ преди 8 месеца
Навремето старите гларуси казват, че рускините били дисциплинирани, а чехкините и полякините - много разпасани.Сега явно е обратното.
1
3
 
11
 
! Отговори
PLъх турист преди 8 месеца
наистина ли е толкова лошо с чешките туристи? защо по-рано руските полицаи не бяха повикани на помощ?