България е една от последните държави в ЕС, въвела отнемането на автомобили

Това обяви Диана Русинова
26 авг 2023 17:45, Росен Стойчев
93
България е една от последните държави в ЕС, въвела отнемането на автомобили
Снимка: БГНЕС

„В Европа има правила и хората спазват законите. Там всеки спазва закона, защото знае, че ще си получи глобата и глобата е достатъчно сериозна. Според ROADPOL България е една от последните държави в ЕС, която въвежда мярката за отнемане на автомобили“.

Това обяви пред БТВ Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Още по темата

„В мярката имаше някаква превенция. Забелязвам повече таксита около заведения и ресторанти. Превозвачите имат право, казвайки, че има неясноти около товарите, влекача, каква ще бъде глобата за този, който е шофирал пиян. Ние трябва да осигурим по-добри тестове и“, добави тя.

„Държавата трябва да създаде условия. Ако държавата 30 години не намира как да построи съоръжение, на което тези хора да могат да ходят и да си изкарват адреналина, то тогава да се определи един участък извън града, който в определени часове няма да пречи на трафика, за да се събират и да си тестват автомобилите“, посочи Русинова.

„Любителите на автомобилния спорт, които просто са си купили едни много хубави автомобили, желаят да ги карат някъде, но няма къде“, допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: обявиДиана Русинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Десислав преди 8 месеца
Не знам кой какъв опит има.Явно в различните държави е различно.В Германия,в частност в Бавария на мой колега,също служител на летище му беше и все още му е отнета книжката за 9 години,9 години за алкохол и там каквото още е имал в кръвта.Без ПТП,без жертви,без увреждане на имущество.Мислех,че се бъзика или си измисля,докато не ми показа постановлението.След цитираните параграфи ясно точно пише,че правата му са отнети до 2032г.Дали е прекалено не знам...Пътува си с Влака вече и толкова
70
1
 
4
 
! Отговори
Чиляк преди 8 месеца
Едни и същи муцуни от дълги години променят законите и дават идеи, резултатът го виждаме, просто бознес.
69
4
 
4
 
! Отговори
Митев преди 8 месеца
Голяма грешка е да имаш транспортна фирма в България,както няма професионални шофьори,така и малкото останали ще избягат на Запад, хубаво е да има хора работещи за други държави,предателите затриха страната ни.....
68
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Не вярвайте на некомпетентните продажни индивиди ! Говорят пълни глупости! От 21 години живея в Белгия . Имам личен опит в това отношение. Блъсна ме пиян и дрогиран шофьор излизащ от малка пресечка с висока скорост. Никакви последици за него, застрахователите покриха щетите и до там.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До Анонимен 44 И ,някои депутатин ще го "купи "за милото си детенце ....
66
3
 
6
 
! Отговори
Критик преди 8 месеца
Аааааа това било транспортна политика !!!Ето защо се отнемат колите и каруците .всичко е политика
65
3
 
16
 
! Отговори
Критик преди 8 месеца
Живея в Европейска държава Италия от 20 години и няма такъв закон за отнемане на превозно средство за нарушение дори при смъртен случай (ако си прегазил човек .Коя е тази измислена завършила уж висше образование а не знае какво става в света или така ви е угодно на управляващитеДържава управлявана от необразовани и не възпитание то и народът е такъв .Българинът не че не спазва законите а е неграмотен не образован без култура и надежда за по добър живот .Каквато управата такваз и държавата.!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичкия този рев не е заради пиянките, а заради другите. Тях тестовете ги хващат дори и седмица след употребата.
63
3
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 8 месеца
Да ама в Европа нямат нашите " експерти" да се произнесат колко всичко е НЕЗАКОННО!!!!!!
62
3
 
9
 
! Отговори
Има решение преди 8 месеца
До TTT - Който има адреналин повече от нормалното и трябва да изразходва някъде истерията си, да го пращат директно в Украйна. Там да се бие на чиято страна той самият иска, според убежденията и нагласите си. Направо да сключим по един договор и с Русия, и с Украйна, чрез който да се ангажираме да им пращаме побуяли юнаци и юнакини, годни да предвождат яростни атаки.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всъщност има ли друга държава в ЕС, в която да се отнема автомобила, както в България. Не сме последни, първи сме.
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С тези фалшиви тестове само ще става по-лошо, но озверялата тълпа ще реве от възторг - отнемайте колата на шофьора пил аспирин - дрогиран е!!!
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С тези фалшиви тестове само ще става по-лошо, но озверялата тълпа ще реве от възторг - отнемайте колата на шофьора пил аспирин - дрогиран е
58
4
 
4
 
! Отговори
Елф преди 8 месеца
Не конфискация,твърде мека мярка е.Наркомана и пияндура трябва след показания в районното да се донасят в одеяло обратно вкъщи.Бой,много бой.
57
3
 
11
 
! Отговори
ИдзвинетИ! преди 8 месеца
Туй нещУ на снимката от кой пол е, уе ора?!?
56
4
 
16
 
! Отговори
TTT преди 8 месеца
Абе няма да ставам роб на психопатите дето искали да си изкарват адреналина. Ако всички започнат да си изкарват адреналина какво ще стане. Да взимат колите на всички джигити плюс глоба и поправителен труд. Карало им се бързо - *** долни, убийци!
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вярно в Европа има закони ,малко ,много строги ,точно на мястото си и хората ги спазват.Тук има много закони нито един като за свят,както се казва и ги сменят и правят до обяд един след обяд друг и един не става.
54
3
 
4
 
! Отговори
Александър преди 8 месеца
И ко разпрая тъз офцъ? Ми то в упътването на таблетките пише моеш ли да караш или не! И раз ни там от ***, работещи интернационал/ТИР имат турци те, щот плащат ТИР карнет/ нека не пишат простотий! През живота си съм минал през ада на БГ арм ията/23.5 години танк и бтр/ А и след това съм обиколил Европа на волана, тъй че моля, моля сес тро! А съм нарушавал и време за каране, щот испанеца звъни и казва-карай, кво чакаш!
53
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Кога ще разберем какво образование има т.нар. пътен експерт Диана Русинова?
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е то свестното семе се изнася от България, тук остават само маймуняците