Голяма подписка срещу концесията за глина в Стралджа

Хиляди граждани се включиха
30 авг 2023 02:30, Росен Стойчев
5
Голяма подписка срещу концесията за глина в Стралджа
Снимка: БГНЕС

Над 3500 души са се включили в инициираната от граждани на Стралджа подписка за прекратяването на концесия за добив на глина в землището на тяхната община. Предстои резултатите да бъдат предоставени за проверка на личните данни в областната управа в Ямбол и внасяне на подписката в Министерския съвет, съобщи БНР.

Събирането на подписите започна в началото на август след проведено обществено обсъждане и отказ на общинската администрация в землището на Стралджа да бъде разработено находище на глина.

Още по темата
Според местните така ще бъде унищожена над 200 декара дъбова гора, засадена преди повече от 50 години и ще бъде нарушена екологичната обстановка в района.

От своя страна Васил Щраков, управителят на фирмата, която има право да разработва находището, уточни че добивът на глина ще бъде ограничен до 40 декара и няма да се унищожава дъбова гора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Стралджаграждани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Чоко преди 7 месеца
До 1Те японците го правят, но мислиш ли, че българите ще го направят?Разликата между България и Япония е като между компот и компютър.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тя фирмата само за пред хората е френско-канадска. Чорбаджиите й са руснаци. Както през соц-а, така и сега българското злато отива в една посока.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако толкова пречат дърветата може да бъдат преместени. Гледайте японците как го правят.