Вълчев: Нещата в коалицията ще се изострят

Очаква вота
4 сеп 2023 23:15, Росен Стойчев
8
Вълчев: Нещата в коалицията ще се изострят
Снимка: БГНЕС

"Нещата в (управляващото мнозинство) ще се изострят през следващите седмици до местните избори. ... Има неудобство от двете страни (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС), че трябва да седят на една маса и да гледат в общото бъдеще, както и за това, че едните спечелиха властта и след това не я упражниха, а я дадоха на други хора. Това неудобство ще се засилва по време на местните избори, защото и двете страни ще трябва да активизират своите съмишленици, за да се представят добре на вота".

Това каза пред БНР проф. Даниел Вълчев", бивш министър на образованието, и подчерта, че се съмнява, че "ще се мине гладко" през изборите за местна власт.

Още по темата

По думите на проф. Вълчев напрежението между правителството и президента устройва и двете страни:

"В лицето на Румен Радев правителството вижда своето основание да съществува, за да устоят на президента, защото не трябва да има негови служебни правителства, които, казват те, не е по-добре да ги има и т.н. Ето ви една легитимация. От страна на г-н Радев е същото - той не случайно прави това, защото по този начин излиза, че той е единствената опозиция на това, което се случва в страната. Допускам, че това нещо ще продължи. Въпросът е кой как ще изиграе тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 8 месеца
Да само че на хората не им се гласува защото народа се взе поука да гласувам и да не гласувам пак ще гладувам ако въобще народа излезе да гласуват вие 420 *** в парламента взехте народа за мезе народа трябва едно хубаво да потупа от бой и да ва замерят с камъни докато престанете да крадете не ва е срам шест милиона народ останахме и вие за нищо не ставате .по добре е да сме президентска държава от колкото Хайдушка държава както е в момента.докато не пукнат Доган и Бойко държавата няма оправи.
3
6
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
Време е от американското посолство да постегнат обръчите на борисов че нещо се взе насериозно . Не бива да допускат България да падне в лапите на сибирската империйка !
2
0
 
8
 
! Отговори
Миглена куневата преди 8 месеца
И тоа са също за трибунала
1
0
 
5
 
! Отговори
Парапет с остър ръб преди 8 месеца
Те вече изпоналягаха, да седнели на една маса.