Проданов: Трябва държавно предприятие за авариите

Може да има представителство във всяка община
8 сеп 2023 22:08, Росен Стойчев
31
Проданов: Трябва държавно предприятие за авариите
Снимка: БГНЕС

„Трябва да се предприемат дългосрочни мерки. Досега нито виновник, нито отговорник  не е намерен”. Това заяви депутатът от БСП Христо Проданов в ефира на Нова Нюз.

Според него е най-добре да се създаде държавно предприятие, което да има подразделение във всяка една община.

„Ресурсът е малък, той е константна величина, част от него се краде. С останалите пари трябва да се свърши някаква работа – първоначално ще има инвестиция за закупуване на техника. После ежегодно може да се чистят коритата на местните реки, хората могат да поддържат инфраструктура – на места пътищата наполовина са затрупани от клони и дървета. С малкото пари, с които разполагаме, може да се свърши много работа”, категоричен е той. Призовахме за надпартийност и за събиране на хората, които разбират, обясни той идеята си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Във Франция, Германия, Италия и други на Запад. Не са на щат над 70% от служещите пожарникарите , митничари, пътни полицай ,и др.
17
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Празни приказки на този от БСП . След 1989 г. над 60% всичко е държавно. И ВСИЧКИ СИ СВИКНАХМЕ ДА КРАДЕМЕ. Държавното се краде най лесно и сигурно . В Колектива отговорност няма.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Имаше министерство за това, но беше премахнато.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За бедствията и авариите, т.е. за извънредните положения в една държава по закон отговаря президентът. Защо президентската институция не си върши работата? Малки ли са им заплатите? Всъщност чиновниците в президентството какво точно работят?
14
1
 
2
 
! Отговори
Трябвало било преди 7 месеца
Всеки дава акъл, начело с президента. Ние знаем какво трябва. Избрали сме ви да го свършите, а не да ни го казвате. Рундьо, всички депутати или компетентници по телевизора все повтарят, че трябвало да се свърши еди какво си. Никой не казва "свършихме тази и тази работа". Аз като трябва да свърша нещо, го правя, а не го пускам като новина, че трябвало да се направи.
13
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Пожарна безопасност и защита на населението + гражданска защита - те за какво са, нали точно за това, а не да спят по цял ден!
12
3
 
6
 
! Отговори
Мдааа! преди 7 месеца
Всички комунисти си мислят , че България съществува благодарение на комунистическите чиновници ! Затова и сме на опашката на света , даже сме под ануса на света !
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То вече няма държава те искат държавно предприятие
10
1
 
9
 
! Отговори
231 преди 7 месеца
Само глупости измислят левите. Дай да изхарчим още някойлко милиарда, за поредната държавна хранилка, която не отговаря за нищо.
9
2
 
6
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 месеца
БЪЛГАРИЯ Е В РАЗРУХА - ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ И СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ !!! Иначе ще ви пометем !!!
8
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 7 месеца
Да започнем с регистър на мостовите съоръжения. Трябва да отговаря областния управител. И понеже са говори само за временен мост, вероятно голямо държавно предприятие, произвеждащо стандартни мостови компоненти.
7
0
 
3
 
! Отговори
Безимен. преди 7 месеца
то и сега го има и се нарича Пожарна.Не само да ходят да палят и да гасят пожарите са пожарникари а и за да спасяват във бедствия и промишлени аварии!! Но явно във нашата родина са други техните задължения!А със Гражданска безопасност какво стана съществува ли още или всички във нея са директори и секретарки?
6
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Просто трябва закон за персонална отговорност на държавният служител! Ако в гора се постанови незаконна сеч, горският да отговаря с личното си имущество! При пропаднали мостове главният архитект, кмета и общинските съветници да отговарят с личното си имущество и да се съдят като отговорни лица! Тогава рязко ще намалее корупцията!
5
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Поредната държавна комисия или агенция която още повече да размие отговорността! Вече има такива с такива длъжности! АПИ къде са, че не следят състоянието на мостовете, нали милиарди бюджет имат. Главните архитекти и общинска администрация защо не си следят инфраструктурата? Агенцията по реките и горите защо не си следят реките и горите за незаконен добив? Министерството на екологията, на регионалното развитие за какво са? Пак дублиране на дейност, пак размиване на отговорност!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Авария е арабска дума и на български се превежда вреда, повреда. Кога държавниците ни ще научат български език? Мързи ги да инвестират в езикознанието дори за самите себе си.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва хора са фамилия 'Проданов' да не се допускат никъде, а другите които са се предали, незабавно да им се смени фамилията на Проданов
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Министерство требе на авариите - министер кадъната Емел Етем :)))
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И Продан цървуля директор на предприятието :)))