Германци на СПА у нас, разходите плаща здравна каса в Берлин

В "Св. Св. Константин и Елена" е и първия хотел в България, който предлага услугата
61
Германци на СПА у нас, разходите плаща здравна каса в Берлин
Снимка: Pixabay

На Северното ни Черноморие четири от родните курорти предлагащи медицински и СПА услуги вече подписаха договори с една от водещите здравноосигурителни каси в Германия. Договорите ще позволят на немската здравна каса директно да заплати на българските обекти възстановяването и рехабилитацията на техните туристи у нас.
В "Св. Св. Константин и Елена" е и първия хотел в България, който се присъедини към портфолиото на водещия европейски оператор на "Медикъл спа хотели". Както тук така и в още 3 курорта по Северното ни Черноморие вече ще посрещат германски туристи за възстановяване и рехабилитация.

Ханс и Зигрид са сред първите германски туристи, които се възползват от възможността за рехабилитация по здравна каса.

"Забелязвам, че много наши сънародници идват в България и голяма част от тях се възползват от уникалните възможности, които предлагат родните курорти. Хубавото в случая е, че заплащаш за услугите в България, а след това, когато се върнем обратно в Германия, ни възстановяват средствата", каза Ханс Тромфел, турист от Германия, пред Нова телевизия.

А германското семейство е впечатлено от условията, които им се предлагат у нас. "Тук всичко е страхотно и получаваме най-добрата услуга. Вече сме на възраст и имаме болежки, но тук се грижат по най-добрият начин за нашата рехабилитация. Центърът е страхотен и сме много доволни", разказа Зигрид Тромфел, турист от Германия.
Дотук се стига след като една от водещите здравноосигурителни каси в Германия сключи директни договори с родните СПА центрове. Така общо четири български балнео курорти по Северното Черноморие вече са включени в програмата.

"Това е резултат от дългогодишните усилия на множество асоциации, като водещата затова е българската Асоциация по балнео и СПА туризъм, като това беше доста дълъг период на преговори, на дисциплиниран одит, защото все пак това е германския пазар и той държи изключително много на качеството на услугата",
заяви Николай Попов, СПА мениджър в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Оказва се, че неслучайно интересът на туристите е толкова голям. Германските туристи идващи у нас могат да се възползват от много екстри, но безспорно най-голямото предимство тук е силата на минералната вода.
"България е всъщност на второ място в света, след Исландия по брой минерални извори на своята територия. Минералната ни вода е с уникални характеристики. Специално в курорта тук тя има благотворно влияние върху периферната нервна система, сърдечно съдовата система, ендокринната и храносмилателните системи и има много мощен профилактичен ефект", посочи Попов.

А всичко това нарежда България на едно от водещите места по балнео и спа туризъм в Европа. "Това е голямо постижение за българския пазар за медикъл и балнео услуги, тъй като ние се присъединяваме към централно европейските държави, които имат доста дългогодишни традиции в тази област, като Чехия, Словакия и Словения, които работят с немския пазар", добави Попов.

А след германския пазар вече се обмисля подобна програма и с други европейски държави. "Наскоро постигнатият успех с германския пазар ни вдъхнови да започнем работа и със съседния му австрийски пазар, като там започнахме преговорите и сме на път да постигнем резултати. Вярваме, че ще успеем. Той има доста спецификации, които са допълнителни, освен тези, които са германския пазар, но и други усложняващи фактори, но вярваме, че ще ги покрием и ще успеем", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: спагерманци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Eva Braun преди 6 месеца
И къде е т.н. директното разплащане с обектите? Щом туристите първо трябва да си платят на място, а досега някой да е видял касовата бележка...Спрете да пишете глупости. В тази пропаднала държава процъфтява само простащина, измама и тотално опростачване.
42
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
Потвърждавам лично, че здравната и социалната система е много добра. От месеци Германия не ми позволява да работя. Обаче изплаща много добри болнични. Казаха така "Докато не се възстановите никаква работа! Не се ли оправите излизате пенсия!" Хич не ме кефи цялата картинка, но нямам друга опция. Евала им правя и за обслужването на лекарите и сестрите.
41
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
те социалните и тука имат ресурс по здравна каса за почивчици. само че си ги раздават вътрешноведомствено, нуждаещите се ше почекат
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ГЕРМАНЦИТЕ ИМАТ МНОГО ДОБРА ЗДРАВНА И СОЦИАЛНА СИСТЕМА- МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ С ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ КОЛКО СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ ИМАТ- МНОГО СА А КАТО ПРИБАВИМ И ВИСОКАТА МИН ЗАПЛАТА 4000 ЛВ И ЦЕНИ КАТО У НАС- ВИЖ- KAUFLAND.de СИ ОБЯСНЯВАМЕ ЗАЩО ОТИВАТ ТАМ МНОГО БЪЛГАРИ ДА РАБОТЯТ- БНБ- НАЙ МНОГО ЕВРО СА В БГ ИЗПРАТИЛИ ОТ ГЕРМАНИЯ.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германците ясно да заявят в крайна сметка ще воюват ли на източния фронт или не
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чакайте малко германската икономика нали беше в много тежка криза и милиони германци едвам изкараха зимата и мръзнеха как така държавата плаща екскурзии на германски пенсионери като германците мръзнат и са в тежка рецесия?
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германия е в изключително тежка, безпрецедентна финансова криза. Или поне така казаха че ще стане от щаба на Копейкин..
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 47.Със сигурност ако погледнеш в нета ще видиш и че в цяла България на много места има нови автобуси .Ама като си черноглед даваш пример с трамвай от 70-те
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 42.Кой на кого завижда и за какво ?Дай конкретен пример ?
34
1
 
4
 
! Отговори
Шегобиец преди 6 месеца
Е, нека хората да видят бяла държава поне на старини!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 40.градския транспорт мръсени намусени мизерия трамваите в София от началото на 70-те години. Моля те излагаш се./Това е абсолютна лъжа .По голямата част от градския транспорт е нов и модерно направен.Бати черната станция .Не се събирай с такива като теб.Ти би ли искал да слушаш някой дето все е негативен
32
4
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 6 месеца
Ами, виждаш ли, че има нещо положително.Ето, ти вече имаш френски прозорец и най-вероятно чуваш гласа на французина, който го е произвел.Във всеки ресторант пък десерт на деня е френска селска торта. Колко работа само сме създали за всички френски селяни - представяш ли си?Майтап - и да, прав си - обезлюдява се България за съжаление.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чета коментарите и накрая стигам до извода отново и отново руският крепостен продължава да завижда без почивен ден абсолютно на всеки без значение какьв е и от кьде е!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин- Усманов,Дерипаска,Милер,Абрамович, Авен,Ротенберг,Векселберг,Чорни ,Микелсон са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
29
4
 
6
 
! Отговори
Васко Василев преди 6 месеца
До 35 Нищо това, което не си написал не е вярно явно никога не си бил нито във Валенсия нито където и да било просто злобата бълва от теб както голяма част от нашита санародници. Разбира се слагат плюсове единствено и само от злоба от нищо друго защо първо не погледнеш ти къде живееш? Всичките хора скотове около теб Качваш се в градския транспорт мръсени намусени мизерия трамваите в София от началото на 70-те години. Моля те излагаш се
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи в Испания никой не ги търси за данъци, в България не се водят, правят пачки, после висват на врата на работещите Българи.
27
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
и така е нормално да бъде!То само у нас здравната каса е военно-временен резерв за комунисти, когато вземат властта или когато опитат да го направят.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чета коментарите и накрая стигам до извода отново и отново бьлгарина продължава да завижда без почивен ден абсолютно на всеки без значение какьв е и от кьде е!
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Наблюдател 18 Живея на втори етаж и тъй като цяло лято френският ми прозорец стои отворен, тоест се чува всичко от улицата, с изненада констатирах, че буквално половината минувачи говорят френски-шведски-английски-немски. София е залята от чужденци!
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 27 посмали малко. И ние сме ходили в Испания и знаем какъв бок-лучарник е на места. Във Валенсия в центъра мирише на помийна яма, местните мързеливи до немай къде, дай им само да хвърлят пиратки и да вият фламенко.