Германци на СПА у нас, разходите плаща здравна каса в Берлин

В "Св. Св. Константин и Елена" е и първия хотел в България, който предлага услугата
61
Германци на СПА у нас, разходите плаща здравна каса в Берлин
Снимка: Pixabay

На Северното ни Черноморие четири от родните курорти предлагащи медицински и СПА услуги вече подписаха договори с една от водещите здравноосигурителни каси в Германия. Договорите ще позволят на немската здравна каса директно да заплати на българските обекти възстановяването и рехабилитацията на техните туристи у нас.
В "Св. Св. Константин и Елена" е и първия хотел в България, който се присъедини към портфолиото на водещия европейски оператор на "Медикъл спа хотели". Както тук така и в още 3 курорта по Северното ни Черноморие вече ще посрещат германски туристи за възстановяване и рехабилитация.

Ханс и Зигрид са сред първите германски туристи, които се възползват от възможността за рехабилитация по здравна каса.

"Забелязвам, че много наши сънародници идват в България и голяма част от тях се възползват от уникалните възможности, които предлагат родните курорти. Хубавото в случая е, че заплащаш за услугите в България, а след това, когато се върнем обратно в Германия, ни възстановяват средствата", каза Ханс Тромфел, турист от Германия, пред Нова телевизия.

А германското семейство е впечатлено от условията, които им се предлагат у нас. "Тук всичко е страхотно и получаваме най-добрата услуга. Вече сме на възраст и имаме болежки, но тук се грижат по най-добрият начин за нашата рехабилитация. Центърът е страхотен и сме много доволни", разказа Зигрид Тромфел, турист от Германия.
Дотук се стига след като една от водещите здравноосигурителни каси в Германия сключи директни договори с родните СПА центрове. Така общо четири български балнео курорти по Северното Черноморие вече са включени в програмата.

"Това е резултат от дългогодишните усилия на множество асоциации, като водещата затова е българската Асоциация по балнео и СПА туризъм, като това беше доста дълъг период на преговори, на дисциплиниран одит, защото все пак това е германския пазар и той държи изключително много на качеството на услугата",
заяви Николай Попов, СПА мениджър в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Оказва се, че неслучайно интересът на туристите е толкова голям. Германските туристи идващи у нас могат да се възползват от много екстри, но безспорно най-голямото предимство тук е силата на минералната вода.
"България е всъщност на второ място в света, след Исландия по брой минерални извори на своята територия. Минералната ни вода е с уникални характеристики. Специално в курорта тук тя има благотворно влияние върху периферната нервна система, сърдечно съдовата система, ендокринната и храносмилателните системи и има много мощен профилактичен ефект", посочи Попов.

А всичко това нарежда България на едно от водещите места по балнео и спа туризъм в Европа. "Това е голямо постижение за българския пазар за медикъл и балнео услуги, тъй като ние се присъединяваме към централно европейските държави, които имат доста дългогодишни традиции в тази област, като Чехия, Словакия и Словения, които работят с немския пазар", добави Попов.

А след германския пазар вече се обмисля подобна програма и с други европейски държави. "Наскоро постигнатият успех с германския пазар ни вдъхнови да започнем работа и със съседния му австрийски пазар, като там започнахме преговорите и сме на път да постигнем резултати. Вярваме, че ще успеем. Той има доста спецификации, които са допълнителни, освен тези, които са германския пазар, но и други усложняващи фактори, но вярваме, че ще ги покрием и ще успеем", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: спагерманци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
във Великобритания и Испания може да се напълниш 55 кошници с така наречените най- необходими продукти, в България можеш да напълниш 7 кошници за каква покупателна способност говориш?Първо нашата Мин заплата от 2024 става 930 лв,от 2025 става 1030.Кажи че хората в Големите западни градове масово са под наем.А освен храна трябва да плащаш и наем и всичко е в пъти по скъпо.Аз му говоря за Русия и Турция то почва да ни сравнява с Испания и ЮК и дава най черната статистика.Клоун
22
3
 
2
 
! Отговори
тиквата преди 7 месеца
И като ги ограбят, изнacилят и прeбият, пак ще плаща здравната каса в Берлин!
21
2
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 7 месеца
Кой си ти да ми казваш какво да правя панел?? Времето е супер за плаж в Созопол, а ти какво правиш в панела?
20
2
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 7 месеца
Ти защо правиш внушения къде той говори, че те са заселват в испански села плюс Има ли смисъл да ти обяснявам дори едно испанско село е 100 пъти 1000 пъти дори по-подредено от най-подредената ти улица в София. В София няма и 100 метра равен тротоар и равна улица нямаш представа как изглежда истинска нормална инфраструктура Как е в най-работническото предградие улицата ти е с винаги перфектна чиста красива
19
5
 
4
 
! Отговори
Бебо преди 7 месеца
До 14 - нека да не се забравя, че от 15 до средата на 20 век, Испания е била колониална държава, с над 35 колонии в цял свят. Така че нейният просперитет е изграден върху експлоатацията на милиони нещастни хора.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дали са си плащали осигуровки или само правят пачки!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Професор Светослав е починал. Радост за ушите ми! Един недостоен човек по-малко!
16
2
 
4
 
! Отговори
До19 Бено преди 7 месеца
Това беше за Великобритания!!!!!! лъжец не се различаваш от копейката по фалшиви новини но ние гледахме нова и видяхме за какво става въпрос
15
0
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 7 месеца
Браво точно в целта! Кажи им го на комплексираните панелистанци ще ми се хвали той с панелената София *** панелистански червей
14
8
 
0
 
! Отговори
Бено преди 7 месеца
Тук много хвалби има за Испания, но вчера по Нова телевизия дадоха информация, че над 1 млн.испанци са записани в листи на чакащи за медицински прегледи.
13
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
До 14, голяма реклама й правиш на софията. Колко западняшки пенсионера са се преместили у ваше селло да си карат старините? В испания са стотици хиляди. А по туризъм (брой посетители на година) страната е на второ място в света след франция. Изобщо не можеш да сравняваш вашия бетонен кооп торр с приятни за живеене места
12
1
 
10
 
! Отговори
Барак Обонга преди 7 месеца
Вече светът е така устроен, че всеки може да живее където си желае било Испания Германия САЩ в Испания е красиво вкусна храна страхотна инфраструктура невероятна архитектура на някой би му харесало в САЩ на трети в Китай и така. Всеки сам избира къде да живее
11
5
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 7 месеца
Не мислих да ти отговарям, но там където живея може да го видиш само в YouTube или на картичка. Заплатите ми е нето е 2080евро. И не живея в Испания заради заплата, заради качеството на живот. Хайде сега погледни статистиката на UCD или Insider и погледни, че Испания е на 8 място по QUALITY OF LIFE в Света, любимата пропаднал България и порутена София са 54 място има ли смисъл, да говоря за, здравеопазване, храна, услуги????Бъди час от 80-те процента Злобни панилистанци Животът е един
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 12За всички е ясно че това облъчване с Германия останало Още от комунизма.В Германия от половин милион хора с български паспорти.От това което разбирам 250 хиляди са *** и една голяма част турци .И около 100-150 хиляди българи .Това така ли е ?
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 2.От Испания .И за кво си в Испания за 1000 евро или за малко повече .Като 80% от българите там.По добре ела в СФ ,ше вземаш най вероятно повече и ще живееш на по добро място и ше си на по добра работа .
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямам проблем и един милион германци да дойдат да живеят в Германия.Имам проблем с маимуните ,които щурмуват границите и идват на лодки .Ей такива и Един не искам да идва
7
1
 
10
 
! Отговори
От Хайделберг преди 7 месеца
Открай време българите се облъчват с Германия, без реално те да съживяли тук или имат някаква представа кое какво е аз ще дам пример свързано до някаква степен с моята работа. В Германия от четирите най-големи държави в Европа има най-ниските пенсии, Германия от четирите големи държави в Европа е с най-малък процент на собствено жилища 49% на другия полюс например Испания 82% собствено жилище и Франция 79% собствени жилища. За всички е ясно че това облъчване с Германия останало Още от комунизма.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали това е целта на влизането ни в ЕС, да може да си идват тук почти безплатно, да ни продавата отровните си храни на двойно по-високи цени дори от Германия както да ни използват евтината работна ръка (минималната в Германия е 2к евро). Дано да съжалят, че са дошли тук и за тях цените на морето трябва да са тройни!!!
5
0
 
13
 
! Отговори
Ралица преди 7 месеца
В Испания здравеопазване всичко е безплатно-ако един роднина по кръв е осигорен са осигорени всички негови роднини!!!По официални данни Испания е на 5 място в света по здравеопазване, Германия 18,Сащ 37, иии България 103.Най - важното човек да се осведомява, а не само да пише наизуст
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Срещу нищожно заплащане и нашите тарикати-псевдоТЕЛКАаджии си ходят редовно на подобни Спа-курорти, а за тези, които наистина се нуждаят от минерални бани и грижа - НЯМА! нЯМА И ДА ИМА!