Държавата да спре гонките и да построи писти

Това настоява Илия Царски
28 сеп 2023 14:55, Росен Стойчев
49
Държавата да спре гонките и да построи писти
Снимка:БГНЕС

Проблемът със среднощните гонки и дрифтове у нас се задълбочава. Периодично хората подават сигнали до МВР, но резултат няма.

„На всеки му се иска, когато е млад, да кара бързо, но това не се прави в града", обясни Илия Царски, автомобилен състезател.

Пред Нова Нюз обяви, че полицията си върши работата, глобите са сериозни, но гонките няма да спрат.

Още по темата


„И аз като млад съм правил такива неща. Мисля, че е крайно време държавата да се погрижи да има полигони, писти, както е в цяла Европа. И когато един младеж иска да се забавлява по този начин, нека да отиде на обособеното за това място”, допълни Илия Царски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: държаваавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А такааааааа. Да построи писти и да им а дава помощ да си джиткат ако им е скъпо . Хе хе хе.
34
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
В цяла Европа може да има писти,но те не са държавни.Не е работа на държавата да строи писти.Държавата трябва да направи нормативната база и такива писти да се изграждат от частни предприемачи,ако има интерес.Задължението на държавата е да отстрани състезателите и дрифтаджиите от пътя.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 38. И на двете.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тва няма да го бъде. Дрифтаджиите и гонячите си искат публиката и адреналина че правят нещо незаконно.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И писти да има, на улицата винаги ще бъде по-интересно. Решението е конфискуване на автомобила, сериозна глоба за пишлемето и при повторно нарушение - в пандела. Камери по булевардите и при превишаване на скоростта с над 50 от максимално разрешената - всеки да си получи заслуженото, веднага, а не след като убие някой след месеци и години.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който иска писти да си ги строи! А като няма няма да се съзстезава на градските улиците. Ай ше ви...
29
0
 
11
 
! Отговори
Даскаль преди 7 месеца
Какви писти бе? Само бой и дисциплина ще оправи разглезените комплексарчета.
28
0
 
6
 
! Отговори
Идея преди 7 месеца
Както се прави регистър на наркодилърите, така да направят и регистър на участниците в гонки. После да ги пратят с лопати на рамо те да построят писти. Който иска да се кефи, нека да се потруди сам, с цел да си осигури условия за кефенето. Данъкоплатците предпочитат държавата да оправи уличните платна и тротоарите. А мерките срещу безотговорните "гонкаджии" трябва да са драконовски.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Царски да се разпорежда със собствените си пари, не с държавните! И да покаже колко данъци реално е внесъл за 10 години, да се види че и за половин писта няма. На джигитите и 15 писти да им построиш - пак ще карат като талибани по улиците.
26
0
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 7 месеца
А карат смотано, поради комбинацията малко акъл с лоша подготовка. Малкото акъл е по- фаталното. Може и да си имал лош учител, но да си помислил над ситуации и участъци. Може и да си имал добър учител, но акъл не се набива.
25
3
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 7 месеца
Немците карат по друг начин. На аутобана си. Караш със около 120 зад колона коли. В лявата ти лента някой лети с 200, но преди да те изпревари намаля до 140-150, за да може да реагира, ако някой от колоната реши внезапно да изпреварва. В града има булеварди, по които може да караш по- бързо. Има и улици, по които не е разумно да караш с повече от 30. На хората им е трудно да предвиждат опасностите и карат смотано.
24
2
 
3
 
! Отговори
Ф преди 7 месеца
Щом сам си признава, че на младини е правил такива нарушения , нека и Илия Царски да бъде глобен с десетина здрави глоби... Вместо да излъже, че е бил примерен шофьор и не е нарушавал закона, тоя си изпява сам.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма нужда от писти, защото пистарите ще бъдат в затвора и без книжки ако се изпълни първото условие, в Германия има писти, немските коли са правени за техните аутобани и пистите които са там, не да ми хвърчите с 80 в жилищна зона!
22
2
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 7 месеца
Но ако си търсиш добро 4х4 седан или комби, което да ти доставя удоволствие от шофирането, може да си избереш само AUDI или BMW. Ако искаш кола, която да караш и да не се троши - вземи си тойота. Аз не карам тойота.
21
2
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 7 месеца
А8-цата е много стабилна кола, която да шофираш с удоволствие. Скъпа е поддръжката и се чупи. И 7-*** серия е така. И S-klasse са така. Аудито се чупи най- много, факт. Всички немски коли от последните 15 години са такива. Не съм карал 7-*** серия, но А8 quattro е много по- стабилна от 3-ка и 5-ца xDrive в завои при лоши условия. Ако искаш кола, която да те вози и да не се троши, тези три марки последните 15 години не са произвели такива.
20
0
 
3
 
! Отговори
Толупий 4-ти: преди 7 месеца
"Аз ще положа асфалта на пистите!"
19
4
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 7 месеца
Вярно е. Но карат с 200 по чеерен път и вземат невъзможни завои за 99.999999% от хората. Аз харесвам задно и 4х4. Най- стабилната кола, която съм карал по черен път като луд е А8-ца. Задното е по- забавно, но доста 4х4 са много стабилни автомобили.
18
0
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 7 месеца
Да но вече колите там са малки е интересно като преди.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В парламента : - Предлагам да създадем министерство на космическите полети! - Но ние нямаме космически полети! - А тогава защо имаме министерства на културата, отбраната и здравеопазването?
16
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Защо държавата да строи писти?