12 километра задръстване на "Тракия" край Стара Загора

Причината е протестът на миньори и енергетици
29 сеп 2023 10:03, Красимир Ангелов
48
12 километра задръстване на "Тракия" край Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Близо 12 километра е задръстването на автомагистрала „Тракия“ в област Стара Загора, съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Той посочи, че в двете посоки има опашки от автомобили от по шест километра.  Причината е, че детелината на автомагистрала "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208 километър е блокирана от протестиращи миньори и енергетици.

Още по темата
Заетите във въгледобивния комплекс "Марица-изток" блокираха тази сутрин движението на няколко ключови точки от област Стара Загора. Малко преди 7:00 часа те ограничиха възможността за преминаване през Прохода на Републиката (Хаинбоаз) в района на Гурково. Протестиращите блокираха и главния път между Стара Загора и Хасково в района на село Загоре, главния път София- Бургас, както и движението пред ТЕЦ „Брикел“.

Енергетиците настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не разбирам аз- обикновеният гражданин, с какво съм обидил енергетика, че не ми дава да отида да видя родителите си. Блокирал ми е пътя. Мъча се да го разбера и да съм на негова стана, защото утре мога да остана и аз без работа като него. Но той искам да разбере,че не аз съм му враг, а неговият синдикален лидер, изкарал го на магистралата, а не на жълтите павета.
42
14
 
21
 
! Отговори
456 преди 7 месеца
Не може да се блокират така пътища и да се пречи на останалите хора!Пътят да не е на баща им?!
41
10
 
30
 
! Отговори
Бюрократите от ЕС преди 7 месеца
Не се интересуват, че най- големите емисии на парникови газове са в Индия, Китай и САЩ. Междувременно около 45 процента от тока в Б-я е от въглищни централи. Като ги затворим, ще хълцаме,ама късно.
40
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Чиновник Щото не всички миньори успяват да добутат до пенсия, поради спецификата на тази професия. --------------- ми да си намерят друга работа ве.
39
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До просто Не знам дали Русия гори въглища, но виж Германия почна пак .............. нали уж паркет си горяха или Мутрофанова ви е пуснала ново листче?
38
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спиране на държавните пари ,те да си плащат глобите после. Като не искат в друг район инвестирате тия пари и да се оправят.
37
9
 
13
 
! Отговори
Джо преди 7 месеца
Пеевски прави протестите и после уж той е спасителя... всичко приключва за 1 час. Елементарни ченгеджийски сглобки на ДС вдъхновени от КГБ.
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България не протестират единствено безполезните. Едните са на държавна хранилка,пенсиониращи се на тридесет и пет години,убити от далавери,кражби, схеми, ескорти и носене на стълби, а другите лежат на соцял и дpycaт кичек.
35
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставете ги тия тецове, но при следващото ежегодно обгазяване - обезщетение от по 100 000лв, на всеки живущ в район от 100км, като същото бъде удържано и от заплатите на служителите. Стига хората са си плащали сами леченията за сметка на няколко централи, които си стоят в миналия век.
34
15
 
33
 
! Отговори
до 27 преди 7 месеца
Значи когато вие бяхте задръстили центъра на София, полицията не можеше да ви пипне, щото упражнявахте свободата на словото си и правото да протестирате. Сега когато друг протестира и ви пречи, да дойде полицията да ги разхвърля. Е за това ви мразя и ненавиждам, щото се пишете уж либерасти, радетели за свобода, ама разсъждавате на ниво "всички животни са равни, ама някои са по-равни от останалите".
33
4
 
30
 
! Отговори
До просто преди 7 месеца
Не знам дали Русия гори въглища, но виж Германия почна пак, ще видим Франция кво ще прави с ядреното гориво, щото вноса и идваше от Нигер, тока от въглища е скъп, но понеже десните лобита съботираха Белене ще ядем дървото, без да съм фен на Овчаров, но той викаше "няма АЕЦ дето да е на загуба"...
32
4
 
21
 
! Отговори
www преди 7 месеца
До Теодор Заплатите започват от 3000лв. на месец за склададжии и писарушки, и растат доста за работа на багер, на смени.
31
8
 
7
 
! Отговори
Александър преди 7 месеца
"ПРЕХОД" написан с кръв от тоя, простия народ! Избирайте пак новите/стари/муцуни, научени от родителите си/партийци/ да не работят! Ако няма виновни, те се назначават/в случая полицията/! Като няма нормален кодекс на полицая, те няма как да ни защит ават! Докато *** се класи фицират повече от българите, така ще е!
30
12
 
22
 
! Отговори
www преди 7 месеца
За да станеш миньор там си приготви 10х.лв. за подкуп за началника и си чакай реда, че докато стигне до теб, може да се пивиши цената, търсенето е значително.
29
9
 
37
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
И както винаги, нито една продажна тв не отразява протеста... А били независими... ===)))
28
1
 
10
 
! Отговори
ТЕ преди 7 месеца
Срам!
27
24
 
24
 
! Отговори
Перко преди 7 месеца
Къде са полицията и жандармерията да разчистят пътя?
26
12
 
22
 
! Отговори
Прост папур преди 7 месеца
Човечеството със сигурност ще се приключи! То лошо няма , ама ще е в големи мъки !!!Без чист въздух! Удавено ! Без храна и т.нНека да продължаваме да сечем , да горим пръст и да помпим милиони литри нефт ежедневно пък после изненадани защо климата се променя ускорено?!?И ний пак изненадани!
25
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков пак ще каже че не преговаря с екстремисти.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я да проверят на Дяков имотното състояние, че да видим защо се протестира :)