Светлана Янчева и Деян Донков в "Морски пейзаж"

Театрални събития в "Сфумато"
20 сеп 2012 10:38, Петя Славова
0
Светлана Янчева и Деян Донков в "Морски пейзаж"
Актьорът Деян Донков ще си партнира със Светлана Янчева в "Морски пейзаж". Снимка: Булфото

Светлана Янчева, Жорета Николова, Валентин Ганев и Деян Донков ще си партнират в "Морски пейзаж" от Едуард Олби с режисьор Петър Денчев и сценограф Чавдар Гюзелев.

Представлението е по идея на актьорите и ще бъде в паралелната програма на Театралната работилница "Сфумато"през новия сезон, съобщи директорът на театъра проф. Маргарита Младенова.

Другите заглавия в паралелната програма са "Два монолога" от Стефан Иванов с Елена Димитрова и Христо Петков.

В програмата влиза и  "Градината" по пиесата "Градината на боговете" от Димитър Кабаков на Стилян Петров. В постановката участват Ирмена Чичикова, Христо Бонин и Веселин Мишев. На същата сцена ще се играе и "Всичкоядецът" от Мирослав Христов на Ани Васева с Галя Костадинова и Нино Гомез.

Проф. Маргарита Младенова обясни още, че като член на Съюза на театрите в Европа през декември.,"Сфумато" ще изпрати студенти в международни ателиета на големи европейски режисьори.

На този принцип през лятото Димитър Николов е участвал във "Войната на сцената" на Матиас Лангхоф в Делфи, Гърция. През октомври Васил Дуев ще бъде в ателие по драматургично писане и режисура в Грац, Австрия, а Борис Кръстев и Биляна Георгиева ще имат шанса да работят в процес за създаване на спектакъл с Лев Додин и актьорите от школата му в Малий театр, Петербур, пише БТА.

В рамките на многогодишния проект за театрален обмен между България и САЩ на Drama League - Ню Йорк, една от водещите актриси на "Сфумато" - Албена Георгиева, заедно с двама студенти ще участва през януари 2013 г. в ателие на театър "Shakespeare&Co." в Ленокс, Масачузетс, а през март Маргарита Младенова и Иван Добчев ще водят ателие върху поетиката на Чеховс актьорите от американската трупа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари