Невъзможно ли е личното щастие...

Николай Младенов търси отговор в "Кървава сватба" от Лорка
17 окт 2012 10:52, Петя Славова
0
Невъзможно ли е личното щастие...
Снимка: Институт Сервантес

Вдъхновен от един от най- значимите испански поети и драматурзи на миналия век Федерико Гарсия Лорка, е спектакълът „Кървава сватба“. Премиерата е на 22 октомври от 19.00 часа в Институт Сервантес-София.

В него режисьорът Николай Младенов разкрива желанието и невъзможността на човека за постигане на лично щастие, безсилието да се освободи от социалните и семейните догми, които го въвличат в безизходен кръг.

На сцената ще видим едновременно импровизационни, танцови и движенчески актьорски техники, дело на хореографа Петя Попова. Всички те са допълнени от дигитални технологии и ефекти. Включена е авторската музика на Мира Искърова, част от която се изпълнява на живо.

Пиесата е част от т. нар. селска трилогия на Лорка. Първият спектакъл “Домът на Бернарда Алба“ бе реализиран през 2011-та година. И в трите пиеси на големия испански поет и драматург са заложени проблемите на обществото и семейството, които не само пречат на личността и нейната свобода, но и водят до необратими фатални ситуации.

Човешкото съзнание по-скоро е подвластно на различни догми, отколкото да работи в полза на човека. Седемдесет и шест години след своята участ, сходна с тази на персонажите си, Лорка стои зад свободата и безсмъртието на човешката воля, отбелязват от екипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари