Спътник откри 17 нови пирамиди в Египет

Камерите са "видели" и повече от 1000 гробници и 3000 селища
Обновена: 25 май 2011 14:37 | 25 май 2011 14:20,
83
Спътник откри 17 нови пирамиди в Египет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Инфрачервени спътникови снимки разкриха 17 затрупани пирамиди в Египет, както и повече от 1000 гробници и 3000 древни селища, съобщи Би Би Си.

Първоначалните разкопки вече потвърдиха някои от откритията, включително и две предполагаеми пирамиди.

Екипът, ръководен от д-р Сара Паркак, анализира снимки от спътници на НАСА на орбита на 700 км над земята, оборудвани с мощни камери, които могат да заснемат обекти с диаметър по-малък от 1 м на земната повърхност.

Инфрачервените камери са използвани за заснемане на различни материали под повърхността. Древните египтяни са строили къщите си от кирпич, който е много по-плътен от околната почва. Затова на снимките се виждат затрупани къщи, храмове и гробници.

"Това са само обектите, близо до повърхността - каза д-р Паркак. - Има още много хиляди обекти, затрупани с наноси от Нил. Това е само началото на този вид изследвания."

Пробните разкопки показват, че те могат да се превърнат в едни от най-важните археологически площадки в Египет.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: спътникЕгипетпирамиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kWO ZNAETE VIE ZA cARICHINATA DUPKA BE HORA ,TOVA V NETA SAMO:))) NALI NE CHE ZNAM POVECHE AMA TOVA PO NOVINITE KADEE SAMO NI ZABLUJDAVA TAKA CHE VSUSHTNOST NI6TO NE ZNAEMEEE haHHHHH ;(
81
0
 
1
 
! Отговори
инфо от 51 преди 12 години
savremennik.blog.bg/technology/2010/11/21/piramidite-v-tibet-svetovnata-sistema-ot-piramidi-chast-4.638105
80
1
 
0
 
! Отговори
Крис преди 12 години
След много години хората които ше живеят ше намират останки от нас и ше си викат: Тиа са били мнооо *** и бая са си вервали!!!Аре не осир**те и таа статиа се пак говорим на гробове, малко уважение...П.П. Мръзи *** да пиша правилно както Вас ви мръзи да мислете правилно. Арееее бегай....ов*е
79
1
 
2
 
! Отговори
ZAMUNDA преди 12 години
НЕЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ КОРИДОРИТЕ НА ЕГИПЕТСКИТЕ СА СВЪРЗАНИ С "ЦАРИЧЕНАТА ДУПКА."
78
0
 
4
 
! Отговори
АЗ Ф преди 12 години
като чета коментарите имам чувството че тази новина са я чели всички видни египтолози, физици, археолози, и доктори лелееее :)
77
1
 
2
 
! Отговори
do 73 преди 12 години
Vie vsichki konspiratori ste pylni s "sekretna" informacia nali koito nikoi drug niama :) zleta:)
76
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Четох на едно място, че български учени преди 2000 година са изказали хипотеза, че пирамидите в Египет са построени с цел регулиране на климата на земята, чрез тежестта си да променятнаклона на въртене на земята."Imash li idea kolko glupavo zvuchi tova? basi az tia ucheni
75
2
 
19
 
! Отговори
ТРУДОВА БОРСА преди 12 години
ДА НАТОВАРЯТ МАНГАЛЯТА НА КОРАБИ И НАПРВО ТАМ - ВЕЧЕ И КЪЩИ ИМ НАМЕРИХА И РАБАТА ЗА КОПАНЕ ТОЖЕ!
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро и пирамидите в Гиза ще се гледат само от спътник! Който е ходил знае за какво иде реч! Липсващи скали и опастност от срутване! 3 малки пирамиди(семейството на Хуфу) миналата година бяха с формата на купчини камъни! Сега като ги подгони една демокрация и големите ги чака същата съдба! Жалко!
73
6
 
22
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Спътник откри укриващи се на територията на необитаем остров в Черно море 16 милиона българи. Началото е поставено преди около 2 години когато на власт идва правителството на герб. Това е тайна разработка/проект, който цели свежи избиртели с липса на опит в българската реалност. Интерес за науката предизвиква въпросът за репродуктивната способност на незаетата част от населението.
72
1
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Вече съжалявам за цитирания текст, на някои в повечко им дойде. Не се сърдете после, че много неща са засекретени. Има защо.
71
4
 
3
 
! Отговори
do 70 преди 12 години
Koe po-tochno e vylnuvashto ? :) Kato gledam kakvi si gi napisal mai 24-te godini si gi prekaral v psihiatria.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно нещо са хората - когато търсят извънземни, ги искат, само че като във филм, когато тук хората им наврат муцуната в нещо, което би ги накалало малко да се замислят - започват да пищят. Удивително нещо е ограниченият човешки ум! А като ходят на църква пак не мислят при кого и защо, просто минават утъпканата пътека. Това ни е участта - да живеем в тъма. Поздрав за 51
69
1
 
6
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
А ти - да четеш и да мислиш повечко. Погледът от друг ъгъл не вреди.На мен това ми е специалността, съжалявам, 24 години са, не мога да се откажа заради теб от това. А е и много вълнуващо.
68
6
 
2
 
! Отговори
do 51 преди 12 години
Ave ti shto ne vzemesh da se obesish ? :)
67
0
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
вече няма да може и да си помисли за това - ще се регистрира още на мисловно ниво /виж статия за компютъра с каска/, ха-ха
66
0
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
а защо не 2 в 1? Едното не изключва другото.или много в едно
65
1
 
22
 
! Отговори
човек преди 12 години
Човек вече не може да се изчурка в храстите - спътникът всичко вижда...
64
1
 
5
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Аз цитирах, постарах се да е от изчерпателен материал. Съжалявам, но не знам как става поместването на дълъг текст в един пост.Има и много други материали по въпроса - за точните разстояния между пирамидите, за начина и материала, от който са строени /блоковете са ляти/ и т.н.
63
4
 
2
 
! Отговори
62 преди 12 години
Четох на едно място, че български учени преди 2000 година са изказали хипотеза, че пирамидите в Египет са построени с цел регулиране на климата на земята, чрез тежестта си да променятнаклона на въртене на земята. Направен беше някакъв паралел с баланс на колелата в автомобилите.

Спонсорирани публикации