По Explorer-а ще ги познаете

Ползвателите на браузъра били по-глупави, твърди проучване
Обновена: 29 юли 2011 16:20 | 29 юли 2011 15:47,
136
По Explorer-а ще ги познаете
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Компанията Aptiquant проведе интересно проучване сред 100 хиляди онлайн потребители, съобщава businessinsider.com.

Всички анкетирани попълнили тест за интелигентност, а резултатите били сортирани в зависимост от това какъв браузър за достъп до интернет използват.

Оказва, че тези, които разчитат на най-разпространения Internet Explorer имат по-слаби общи резултати (под 100) в сравнение с предпочитащите Chrome, Firefox, Safari и Opera (с най-висок общ коефициент – 125).

Данните изненадват, като се има предвид, че преди 5 години Internet Explorer се радваше на най-умните потребители, посочва businessinsider.com.

От онлайн изданието дават и предположения защо се е стигнало до рязката промяна.

IE е инсталиран 2 пъти повече в сравнение, с който и да е друг браузър. А големият брой потребители спомага за спада на общия коефициент на интелигентност.

Освен това Internet Explorer е браузър по подразбиране за 95% от хората, които не знаят как да си инсталират друг клиент за достъп до интернет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оказва се, че проучването е фалшиво, както и компанията Aptiquant - bbc.co.uk/news/technology-14389430
128
1
 
1
 
! Отговори
Очарована преди 12 години
това за Петър се подразбира :) И снимка сложи,да те огледаме :)
127
1
 
0
 
! Отговори
Очарована преди 12 години
Ехехе,ти си велик човек, след всичко това намираш време да киснеш в днес.бг и да постваш коментарчета .... Само не си си оставил телефона ,предпоалгам това беше обява тип "предлага се...." :D
126
1
 
0
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Аз си ползвам операта от доста време.Много потребителски настроен-удобни опции,напасване на интерфейса.добри добавки,бързи бутони и още опцийки.За бързината-уважаеми-когато става дума за наносекунди разлика ми се струва,че ако не сте от Перник,това е без значение.
125
1
 
0
 
! Отговори
do 128 преди 12 години
Ami opredeleno ne si vijdal 4itav browser ako ne drygo.
124
10
 
0
 
! Отговори
Ко? преди 12 години
Е*аси. Аз съм боросов играч, карам Мерцедес СЛР, имам жена и 2 любовници (Жена ми е фотомодел, едната ми любовница е инструкторка по аеробика, другата е манекенка), всяка година ходя по 2 пъти на почивка на места като карибите в петзвездни хотели, имам апартаменти в НЙ, Париж и Мадрид, за консултантски услуги ми плащат по 10 бона евро (минимум) на час. Допреди да прочета тази статия, не знаех, че има други броузери освен ИЕ. Какво съм видял аз от живота без ФФ и Опера досега? Мъка...ехххх...
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi IE explorer prosto otkazva da raboti kato drygite browseri. Ve4e me e strah da go otvorq da vidq kak 6te mi pro4ete css-a ili js. Ako zavise6e ot mene izob6to nqmashe da se zanimavam s nego, slagam my edna zabrana i mnogo zdrave ama yvi.. Inache firefox-a si me sly6a nai-mnogo.
122
1
 
0
 
! Отговори
Petur преди 12 години
Любимият ви Еxplorder е най-нестабилният браузър създаван някога от където и да го погледнеш по отношение на сигурност да не говорим за какво става въпрос... IE9 също е зле пробвайте border-radius (заобляне на ъгли) и ще видите, какво се случва под IE9.На хората, който ползват IE9 им препоръчвам да преминат към Chrome или Firefox. Най-бързо развиващият се съвременен браузър е Chrome.Във версия 13 ще има функция, която няма да позволи да се заразите с вируси, когато сте в warez сайтове.
121
2
 
0
 
! Отговори
слави преди 12 години
Забравих да ти кажа че експлорерите преди IE9 са направени преди да има HTML5 & CSS3. Ама както и да е де. Ти си професионалиста, а не аз.
120
2
 
0
 
! Отговори
Слави преди 12 години
Естествено че ползвам IE9. Мойта гледна точна е потребителска (непрофесионална). На всякаде експлорера е по бърз от както почна да ползва графичната сила на компютъра. Тва с избора на експлорера е пълна глупост. Трябва да го махнат от уиндоус да те пита кой експлорер искаш.
119
1
 
0
 
! Отговори
някой преди 12 години
@Слави - Незнам какъв browser ползваш, но от професионална гледна точка на Front-End Developer мога да кажа, че IE (изключваме IE9, който е малко по-добре с поддръжката на HTML5 & CSS3, която пак е до някаква известна степен) е пример за това как се прави "лош" уеб клиент.
118
1
 
0
 
! Отговори
Слави преди 12 години
интернет експлорер не се инсталира. той си е вграден. ако не е уиндоус нямаше да има хромове и други гомна. на всичкото отгоре ако се направи по бърз експлорер от IE9, ще е бърз само в уиндоус среда
117
1
 
0
 
! Отговори
an преди 12 години
@Цоцолан, Император с не особено висок коефициент на интелигентност може да бъде единствено такъв, на хора с не особено висок коефициент на интелигентност. Както ви го доказва и целият ви живот в България!
116
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
който е уеб дивелъпър ще ви каже едно - смърт за 7 и 8 експлорър! такава боза просто няма, мега голям ***. ако за един сайт ти трябва да го направих за 5 дена, то ти трябват още 7 да го оптимизираш за ИЕ . само 9 е като нормалните. надявам се скоро да спрат поддръжката на 7 и 8
115
2
 
4
 
! Отговори
Хъмн преди 12 години
Имам ги и двата точно на 7-ца 64bit и нямам никакъв проблем.
114
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пробваите Мозилата и Хрома на 7ца х64,пък да видим дали сами няма да решите да минете на вградения експлорър...
113
1
 
6
 
! Отговори
r преди 12 години
Мозила просто си рулз отвсякъде, каквото и да ми мрънкате :)
112
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Друго изследване сочи, че щастливите и преуспелите обикновено ползват Експлорер или Сафари, а вечно недоволните от живота, мрънкащи и нещастни компютърни плъхове, които нямат личен живот и се чудят как да убият скуката, си инсталират какви ли не изчанчени браузъри от сорта на Мозила, Опера, Netscape, Konqueror и дори Lynx!
111
1
 
4
 
! Отговори
Цоцолан преди 12 години
Версий е римски император , който не се е отличавал с особено висок коефициент на интелигентност.
110
2
 
2
 
! Отговори
nabludatel преди 12 години
добавен от: az По принцип не трябват чак 15 години за да затъпееш с експлоръра. Освен ако вече не си. Позна - само 15 минути ми бяха достатъчни - веднага усетих разликата!