След iPhone съдят и Microsoft за следене

Windows Phone 7 събирала данни за местоположението на потребители
Обновена: 1 сеп 2011 10:19 | 1 сеп 2011 10:19,
30
След iPhone съдят и Microsoft за следене
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като преди няколко месеца гръмна скандалът с нерегламентирано съхраняване на данни в iPhone-ите, сега дойде ред и на конкурентите от Microsoft.

Обвинението и тук е същото – смартфоните с операционна система Windows Phone 7 продължават да пазят информация за местонахождението на собствениците на апаратите, дори и след изключване на съответната вградена функция.

Според подаден иск в съд в Сиатъл от компанията на Бил Гейтс са разположили софтуер в операционната си система, чрез който заявката на потребителя за спиране на следеното се игнорира прикрито, пише Ройтерс.

Още по темата

Въпросният софтуер се задействал с пускането на камерата на телефона. Така точните координати на устройството сe засичат и запазват на мига.

Засега от Microsoft не са коментирали случая.

Има обаче голяма вероятност делото в Сиатъл да бъде последвано от редица сходни искове, предвид факта, че Windows Phone 7 е една от най-предпочитаните операционни системи за смартфони.

А евентуално отсъждане в полза на ищеца от Сиатъл, настояващ за солидна парична компенсация, може да се превърне в прецедент, способен да нанесе тежки финансови загуби на Microsoft.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: MicrosoftWindows Phone 7следене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
27 - тук говорим за вин 7 за мобилни устройства, не за PC-та.Или се бъркам и това ти го иска на мобилния?
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега е още по/тъпо с уин 7 / веднага щом го пуснеш, ти дава натрапчиво съобщение да си ъпгрейднеш калпавия уиндолс експлорер... и това те ПРИТИСКА да го направиш... вместо да ти даде право на избор на браузър!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека събират всичко, то иначе за какво са има тия GB-ти на iphona
25
0
 
1
 
! Отговори
Metalex_ преди 12 години
А на кой му пука?!
24
0
 
4
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
до 17-ти си ненормален пич.Преди 2-3 дена М$ стигнаха 30 000 приложения,Apple миналата година имаха над 250 000,сега са още повече,Андроид направиха 250 000 Юни или Юли тази година.Нови устройствата с андроид са над 500 000 на ден-повечето са телефони.И пак казвам ФАКТ е,че М$ печелят повече пари от Андроид телефони отколкото от телефони с тяхната ОС.Взимат такси от HTC, вече искат и от Самсунг.Вземи се образовай малко ти,преди да пишеш тъпотии.Симбиан умря, нокиа се цакнаха като минаха към Вин
23
4
 
5
 
! Отговори
ВИЦА НА ДЕНЯ преди 12 години
"Windows Phone 7 е една от най-предпочитаните операционни системи за смартфони."МУХАХАХАХАХАХАХАХАХА С ПАЗАРЕН ДЯЛ 0.3% вече стана най-предпочитана ХАХАХАХАХА
22
3
 
5
 
! Отговори
Д Димитров преди 12 години
Ами то ако те оправя отзаде също няма нищо притеснително. Като гледам си доста наведен няма да усетиш!
21
12
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
Америка е страната, която най-много не харесвам в целият свят, но това не ми пречи да си използвам телефона. Въобще не ме интересува знае ли някой къде съм, подслушват ли ме и т.н. Ако няма какво да криеш, а и не би трябвало да има нещо такова няма от какво да се притеснявате
20
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛУПАВИ ХОРА,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ 4Е, ВСЯКО НЕЩО КОЕТО ИДВА ОТ СТРАНАТА НА НЕОГРАНИ4ЕНИТЕ -*** -САЩ Е СВЪРЗАНО С ШПИОНАЖ,СЛЕДЕНЕ,ПОДСЛУШВАНЕ,ОГРАБВАНЕ,ИЗМАМИ,ЛЪЖИ И ПРОМИВАНЕ НА МОЗАЦИ И Т.Н.ТОЕСТ НИЩО ДОБРО САМО ЗЛИНИ И НЕДОРАЗБРАНА АМЕРИКАНО-ЕВРЕИСКА-ИЗМАМНИ4ЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ И КРИВОРАЗБРАНИ ПОДТИСНАТИ ПРАВА НА 4ОВЕКА.ПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА ВИКАТЕ "САМО САЩ" ПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА ГИ ВЪЗХВАЛЯВАТЕПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА ГИ ОБСЛУЖВАТЕ И ОБЛИЗВАТЕПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА ИМ СЛУГУВАТЕ .ДОКАТО ДОИДЕ ВРЕМЕТО ДА ПОУМНЕЕТЕ И ПРОГЛЕДНЕТЕ.
19
0
 
9
 
! Отговори
lolo преди 12 години
политиката на всички ит компании ,не се различава по нищо от плановото стопанство през комунизма..цените на телефоните ,не мърдат ,стоят непокътнати..за различните държави политиката е различна ,..колкото по бананена република -толкова по скъп е телефонът,задължиителни обвързащи договори с мобилните опер,...абе май на ония през океана им липсва комунизъм и като гледам с бързи крачки върват към него ..
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 7Това, че доскорошни ползватели на симбиан минаха на адроид в България, не значи, че 10 години вече винфоне е единствена операционна система за смартофони. Маркета на Майкрософт вече е почти еднакъв със на гугъла... , а като се има в предвид, че е с вграден офис и то майкрософтски я прави доста привлекална винфоне 7 . Така, че не пиши преди да си проверил фактите!
17
0
 
12
 
! Отговори
mind twist преди 12 години
"предвид факта, че Windows Phone 7 е една от най-предпочитаните операционни системи за смартфони" - дълбока лъжа уважаеми "автори". С едва 6% пазарен дял, след Android, iPhone, RIM - Windows 7 е много далеч от една от най-предпочитаните.Стига с тия скрити реклами, и така да пишете пак хората няма да го купуваш това ла*но.
16
1
 
10
 
! Отговори
Митко преди 12 години
като имам айфон какво.ще съм си същия с един скъп айфон
15
2
 
3
 
! Отговори
Митко преди 12 години
кво толкоз жалите стиц джобс сополанковци
14
0
 
7
 
! Отговори
Митко до 12 преди 12 години
щях да си го купя ама се отказах заради цената
13
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 12 години
като стив джобс подаде оставка вечните *** го оплакваха.тия дето си плюят родината оплакват чужденец
12
7
 
4
 
! Отговори
apple преди 12 години
ти колко айфона имаш та и цената им определи.сигурен съм, че си го виждал само в магазина
11
4
 
7
 
! Отговори
Морския преди 12 години
Android
10
6
 
16
 
! Отговори
Митко преди 12 години
АЙ фона не заслужава и 500 лева
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така Бил Гейтс иска да види кой "уважава" жена му.Хахахахаха