Първи технически проблем с новия Boeing 787 Dreamliner

При приземяване не се е отворил колесник на самолета
Обновена: 8 ное 2011 06:38 | 7 ное 2011 21:29, Елка Василева
36
Първи технически проблем с новия Boeing 787 Dreamliner
Снимка: Reuters

Новият самолет Boeing 787 Dreamliner изпълни първия си граждански полет едва преди десетина дни и вече бе регистриран първият технически проблем с еволюционния модел, предаде Асошиейтед прес.

Колесник на летателния апарат не се е отворил при приземяване в неделя. Пилотите на самолета на японската авиокомпания All Nippon Airlines прибягнали до алтернативна процедура и го приземили благополучно. Не са пострадали хора.

Още по темата

Самолетът е бил ремонтиран и вече е използван отново.

Представители на компанията производител "Boeing" са отишли в Япония, за да проверят на място проблема.

All Nippon Airlines  е първата и единствена до момента авиокомпания, която използва новия самолет, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Боинг 787 Дриймлайнър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
32 до 33 преди 12 години
Нищо не лъжа, а само преразказвам. Не вземам ничия страна, напротив, като европеец би трябвало твърдо да съм фен на европейското. Но...като си спомня, че едно време в самолетите на "БАЛКАН" се пушеше и аз, глупакът, изпафках сумата е цигари от София до Ню Йорк! Машината беше Боинг, а вентилацията - отлична.
35
0
 
0
 
! Отговори
Диан преди 12 години
14 направо ме уби. Не обръщам внимание на неграмотниците по форумите, които биха написали "технологий", но "технологйи" вече заслужава аплодисменти.
34
1
 
0
 
! Отговори
до гацо преди 12 години
еъ ***,авиация се пише,а не авиЯция
33
0
 
1
 
! Отговори
do 32 преди 12 години
Ne polujkvash li ;) ?!!
32
1
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 12 години
Наскоро един приятел летя от NY до Париж с прехваления А-380 на Ер Франс. Едва не се задушил - никаква циркулация на въздуха! Нека не правим прибързани изводи. Големите ще се състезават в своята пазарна ниша, а тези две корпорации в нишата на гигантите нямат конкуренти. В средномагистралните е по-сложно - там играчи много.
31
17
 
16
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Абсолютно си прав. Българинът за нищо не става освен за приказки, пиене и чалга. Нито може да произвежда нещо като хората нито може да даде принос в прогреса на човечеството.Вечно е бил и ще бъде последне сред европейските народи.
30
1
 
5
 
! Отговори
Въздушен контрол преди 12 години
Май на Боинг това им е проблем. На 1ви ноември боинг 767 на LOT - полет от Ню Йорк кацна без колесници във Варшава. Ето и видео youtu.be/E0HHy10gWeQ
29
0
 
9
 
! Отговори
гацо преди 12 години
в авияцията всичко е възможно.това ,че самолета е супер надежден не значи че не може да се получат особени случаи в полет.екипажа трябва да е подготвен да се справи с тези случаи.кога успешно кога неуспешно,но........важно е да кацне.
28
3
 
3
 
! Отговори
mig 29 преди 12 години
polzvaite AIRBUS i tva e ...
27
11
 
34
 
! Отговори
нещата от живота преди 12 години
ЕЙ, АМА ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ СМЕ ТОВА БЪЛГАРИТЕ--ОТ ВСИЧКО РАЗБИРАМЕ.АМА КАКВИ ЛИ НЕ "КОМПЕТЕНТНИ" МНЕНИЯ СЪМ ЧЕЛ ТУКА ОСОБЕННО ЗА АВИАЦИЯ,ПОЛИТИКА,ФУТБОЛ,АВТОМОБИЛИ И СЕКС...ЕТО ЗАТОВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ--ЩОТО СИ МИСЛИМ И СМЕ СИ ПОВЯРВАЛИ,ЧЕ СМЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВСИЧКО.ДА АМА НЕ...ха сега пишете минусите! ;-))))))
26
2
 
16
 
! Отговори
до 18 / #3 преди 12 години
а титаник - пак проблемът не е в грандоманията, корабът е бил величествен и е отговарял на стандартите за времето си. целият екипаж е бил прекалено самонадеян, а основно правило на мореплаването е, че ако подозираш опасност, действайш така, сякаш тя е реална и налице.вече кое как е било направено и ако беше иначе какво щеше да стане са фактори за осмисляне на ситуации. трагичното в такива събития е, че умират много хора наведнъж, а не малко по малко като в автокатастрофите или при болестите
25
1
 
14
 
! Отговори
до 18 / #2 преди 12 години
няма нищо общо с грандоманията, двигателната сила при тези технологии е техническият прогрес на обществото, все едно доброволно да се откажеш от компютъра и да пращащ телеграми вместо смс и да си слушаш радиоточката у дома - мащабът е друг, но принципът е същият. Конкорд е един от най-славните самолети с най-малко проблеми в историята си, случаят в париж е нелеп вследствие от паднала шина от предишен самолет. полетите ги спряха, защото вече няма нужда за 3 часа да прекосяваш океана.
24
0
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
свери си фактите, въпросният боинг (до 290 пътника) е в пъти по-малък от А380 (до 853 пътника)а големи самолети винаги се строяли, дори и преди да се родиш (по всяка вероятност) - H-4 Hercules, 1947г. друг е въпросът, че едва в последните 20-30 години напреднаха достатъчно авиационните и производствени технологии за да има икономически смисъл.друг аргумент - човек 5x10^9 се е родил '87, 6x10^9 - '99г, 7х10^9 - '11г и т.н.все повече хора и товари на все по-големи разстояния и т.н. и т.н. итн
23
6
 
21
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
"с Анчета от Г.Оряховица до София"Хаха, смешинк. А сега с какво пътуваш до Горна? С икарус, чавдарка или пробит 15-годишен мерцедес?
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 19. С тези лафове баба ми гонеше византийците... Оригинала е за албанците и продължава така - пускат подводница, от време на време се показва на повърхността и пак потъва. Питали защо - отговорили, че гребците си взимат въздух. После излиза съобщение, че ще изстрелват първата албанска ракета и който се има за албанец, да дойде да опъва ластиците...
21
6
 
6
 
! Отговори
$ преди 12 години
Американски с китайски части.
20
4
 
32
 
! Отговори
kir преди 12 години
Качвам се на самолета, стискам палци и колкото се може повече алкохол...всичко друго е пепел и сенки :)
19
39
 
20
 
! Отговори
Манфред фон Рихтхофе преди 12 години
БТА съобщава:- Вчера около 13.30 часа българско време по време на тестови полет катастрофира ултрамодерен руски пътнически самолет. Единственият оцелял на борда е огнярят!
18
15
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
Ne razbiram zashto e nujno da se stroqt takiva gigantski samoleti. Istoriqta e dokazala, che tvurde perfektnite neshta v tehnikata mogat da sa opasni: Titanik, samoletite Concord. Vsi4ko e ot grandomania.
17
36
 
19
 
! Отговори
Russian Mafia преди 12 години
ейй, не минава новина за инцидент със самолет, която да не отприщи вечния спор,т.е. руски срещу западни самолети......45 години яавно не стигат на горкия българин да забрави га го лашкаха с Анчета от Г.Оряховица до София и с Ту-154 до Варна( великият модел на руската авиация, погубил сума ти народ), не за друго, ми щото требваше да го цунеш на Тато,за да видиш отвъд Дунава,....