Първи технически проблем с новия Boeing 787 Dreamliner

При приземяване не се е отворил колесник на самолета
Обновена: 8 ное 2011 06:38 | 7 ное 2011 21:29, Елка Василева
36
Първи технически проблем с новия Boeing 787 Dreamliner
Снимка: Reuters

Новият самолет Boeing 787 Dreamliner изпълни първия си граждански полет едва преди десетина дни и вече бе регистриран първият технически проблем с еволюционния модел, предаде Асошиейтед прес.

Колесник на летателния апарат не се е отворил при приземяване в неделя. Пилотите на самолета на японската авиокомпания All Nippon Airlines прибягнали до алтернативна процедура и го приземили благополучно. Не са пострадали хора.

Още по темата

Самолетът е бил ремонтиран и вече е използван отново.

Представители на компанията производител "Boeing" са отишли в Япония, за да проверят на място проблема.

All Nippon Airlines  е първата и единствена до момента авиокомпания, която използва новия самолет, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Боинг 787 Дриймлайнър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
37
 
! Отговори
конкорд преди 12 години
руснаците не правят много граждански самолети.дори до софия полета се изпълнява с ербъс 320,на аерофлот имам предвид.те понеже са''миролюбиви'',правят само военни машини.нали питали радио ереван-ще има ли 3 световна,а то казало-воина няма да има,ама такава борба за мир ще падне,че камък върху камък,няма да остане.
15
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
първите бройки би трябвало да ги дават безплатно на индийци и африканци за бета тестване
14
17
 
20
 
! Отговори
ан преди 12 години
НОВИТЕ ТЕХНОЛОГЙИ СА ПО ЛОШИ ОТ СТАРИТЕ. НЕ САМО ПРИ САМОЛЕТИТЕ А И ПРИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТЕХНОЛОГЙИ. И ТОВАЕ ТАКА ЗАЩОТО СТРЕМЕЖА ЗА ПЕЧАЛБА Е ПО ГОЛЯМ ОТ ТОЗИ ЗА НАДЕЖДНОСТА НА ТЕХНИКАТА.
13
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди няколко седмици когато писах, че ще изчакам няколко години преди да се кача на такъв самолшт всички ме оплюха, а се оказах прав да съм предпазлив. Новите конструкции винаги изискват време докато узреят технически!4, прав е 10! В самолета на ЛОТ уж също имаше също резервни системи, но не успяха да извадят колесника!
12
6
 
2
 
! Отговори
za 10 преди 12 години
*** ще кажа само.........
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бълкънджиятъ верно си от Бълкана и немаш многу инфо...И на други авиокомпании са падали самолети поради деца из пилотските кабини...Тайландска ли беше , Корейска ли не помня....И се казва Еърбъс и руснаците си фъркат за разлика от тебе дте търчиш по Балканя след козите...ка е : синджира си иде козътъ е нема
10
3
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Да ти кажа - не е задължително да се е отворил - може и без колесник да са кацнали.Миналата седмица в Полша така кацна един самолет (на LOT), има видео в сайта на BBC. Учудващо как не беше сред основните новини.
9
19
 
10
 
! Отговори
ДО БАЛКАНДЖИЯТА преди 12 години
БРАТО,НЕ МОЖЕ ДА Е РУСКИ,ТЕ НЕ КАЦАТ ЗЛОПОЛУЧНО,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ВЪОБЩЕ ДА ИЗЛЕТЯТ,ПИЛОТИТЕ СА ПОЧЕРПЕНИ И ДЪРПАТ РЪЧНАТА.А И ЕДИНСТВЕНАТА КАТАСТРОФА ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ДЕТЕ В ПИЛОТСКАТА КАБИНА Е В ЕРБЪС-320,НА РУСКА АВИОКОМПАНИЯ.ДАЛИ МУ ДА КАРА,АМА ТОВА НЕ Е ЛАДА,ЕРБЪС Е....
8
9
 
23
 
! Отговори
samolet преди 12 години
до 6: извинявай, ама наистина си ***, братче!
7
7
 
42
 
! Отговори
БАЛКАНДЖИЯТА преди 12 години
Това ако беше руски самолет, сега тук щеше да е кацнал един Странджата и още двама *** и да пишат простотии до побъркване.
6
31
 
9
 
! Отговори
тъп преди 12 години
Тъкмо гледах преди малко за "Разследване на самолетни катастрофи",на такова аз не се качвам никога,страх ме е,искам да си стъпвам на земята!между другото може би около 85/90% от катастрофите са по вина на човека а не на самолета?Друго се чудя колко много хора пътуват,вярно те фирмите си печелят индустрията също ама как казват че свършва петрола защо харчат толкова гориво за едно пътуване?Да си стоят по техните държави,ако икономисаме гориво след години ще имаме да возим хляба по магазините иначе
5
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
злорадстващите да си затраят, защото са ***, които вечно пътуват по света с американски самолети и се правят на комунисти.
4
3
 
47
 
! Отговори
Селски пръчки преди 12 години
Преди да започнете да се правите на умни да ви светна, че самолетът е кацнал и колесника се е отворил все пак. Има поне 2 начина за пускане на колесник -ако хидравликата откаже се прави така нареченото гравитачно спускане, под силата на собствената му тежест. Важното е като се отвори така да се "заключи" .............инфото е малко, не е яско кой колесник е отказал
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със всеки нов самолет е така...кво да се прави...още не сме толкоз напреднали технически, че от компютъра направо да излизат съвършенни и готови за ползване безпроблемно....
2
12
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 12 години
Къде са авиинженерите от форума да ни обяснят ,че това е един *** ??! :))
1
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
направо в музея. ще е много по- посещаван.