Смъртта на плазмените телевизори идва тази година

И LG спира да ги произвежда до месеци заради слабото търсене
Обновена: 25 авг 2014 21:36 | 25 авг 2014 21:27, Бойчо Попов
36
Смъртта на плазмените телевизори идва тази година
Снимка: Ройтерс

 Южнокорейският електронен гигант LG ще преустанови производството на плазмени телевизори. Източници от компанията твърдят обаче, че производството следва да бъде преустановено преди края на годината.

В момента се разглежда кога ще бъде подходящото време за този ход, твърди ръководителят на поделението за домашно забавление Ха Хъун Хуой. Подробности за плановете за преустановяване на производството ще има на по-късен етап, казва Ха.

Търсенето на плазмени телевизори е намаляло рязко. Южнокорейската новинарска агенция Yonhap цитира данни на пазарните анализатори от DisplaySearch, според които продажбите в размер на 10,3 млн. уреда през миналата година ще се свият до 5 млн. уреда през 2015 г.  

Още по темата
През второто тримесечие на тази година са продадени само 2 млн. плазмени телевизора в цял свят, което означава, че има 16% спад спрямо миналата година, сочат данни на компанията за проучвания IHS. За сравнение, в рамките на същия период са продадени 47 млн. LCD телевизора.

Един от последните останали производители на плазмени телевизори – Samsung SDI, филиал на южнокорейския технологичен гигант Samsung Electronics, заяви през юли, че през ноември ще прекрати производството на телевизори с плазмени екрани. Причината за това решение е слабото търсене.

Така LG Electronics остава единствената компания в света, която ще прави плазмени телевизори. Тогава компанията заяви, че ще продава такива телевизори „докато има търсене“. Същевременно приходите от продажбата на плазмените телевизори представляват само процент от оборота на компанията днес.

Между 2000 и 2005 г. плазмените екрани бяха описвани като следващо поколение технология в областта на производството на телевизори. Те се конкурираха с течнокристалните дисплеи (LCD), но компаниите имаха затруднения в производството на по-малки екрани с по-висока резолюция. В крайна сметка LCD екраните надвиха всички и навлязоха много по-широко.

Междувременно при производството на телевизори LG вече залага на технологията OLED (органични светлодиоди). OLED ще играят важна роля при преобразуването на бранша, казва още Ха Хъун Хуой пред Yonhap. Много експерти смятат, че OLED индустрията ще замени LCD технологията, въпреки че производителите имат затруднения в масовото производство на OLED екрани, особено за големи телевизори.

Още подобни технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: пазар на телевизори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Естет преди 9 години
До Анонимен "След фашизма най-мразя рекламите!"
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами на *** държава - турски и *** филми, какво искате!
24
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
OLED засега още не е "улегнала" технология , за 2-3 години екраните избледняват, след 5 изхвърляй телевизора . То май това е и целта. А между другото , колкото по-добри стават телевизорите, толкова по-зле става телевизията и не виждам смисъла.....
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз излизам на вън на хубавото време, вие си гледайте телевизия :)
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно...такава бомбайска държава сме, че вече на всеки 15 минути има 10 минути реклами. Скоро ще има САМО реклами и телевизор няма да ни трябва.
21
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Отивам да застрелям моя, да го избавя от мъките.
20
0
 
16
 
! Отговори
ИТ преди 9 години
Все едно,незнайни събеседнико,не политизирам темата,а давам пример за скучните тв-емисии .Дали ще е Костов,Станишев или Кунева това не променя скучния пейзаж. Оценявам само филмите за природата и спортните програми,но това си е мой избор и не карам никой друг да ги харесва.
19
1
 
36
 
! Отговори
ИТ преди 9 години
И най-съвършения телевизор не променя качеството на приемания сигнал.За какво ти е да се набутваш с олед и пр.,ако нямаш оптична връзка, например?! Да гледаш денонощно бате Бойко и Али Риза на хай-дефинишън също не е голямо забавление.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21, не само е смешно, но е и неправилно. Така се получава, когато технически неграмотни хора пишат статии без даже да проверят един терминологичен речник. В българския език LED (Light emitting diode) се превежда като светодиод, а не като светЛодиод. Ето това му е смешното!
17
3
 
43
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Много сте прави другари! Къвто и да е телевизорът, като пускат само турски и индийски филми ще му опротивее на човек! Комшитата много се рътат с ножове, а на индусите лелите са още по- страшни! Добре, че пускат един руски филм вечер по босфор.тв, та да му просветне малко на човек, че в тази държава не живеят само турци и ***!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми смешна думичка е , хахахахахахахахахаха
15
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Светлоидиоти------------светлодиоди -> какво му е смешното на светлодиода?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Търновски сметкиНедей да се храниш, защото пак ще огладнееш и ще си "вътре"!
13
5
 
26
 
! Отговори
Дим40 Варна преди 9 години
До Търновски сметки"Аз пък си купих Опел Вектра 96 г., преди 3 години и половина за 1500 лева и мисля съм ОК .Извод-Никога некупувайте кола над 2000 лева защото сте вътре "Винаги съм съжалявал такива БАЙ *** , все да са на печалба и все да минат тънко .Затова не виждат нищо от живота, ВСЕ СА В БАТАКА .Преди 6 години си купих БМВ 5 ,дизел, 3 литра мотор . Колата беше на 2 години .Ускорението и комфорта при пътуване доставят толкова удоволствие .Не мисля да го продавам, Голям Кеф Е !
12
1
 
4
 
! Отговори
мозес преди 9 години
Абе работата е мъзий ялом, тоест ялова кобила........хахаххаха
11
2
 
26
 
! Отговори
Светлоидиоти преди 9 години
"светлодиоди" Хахахаха
10
3
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
До 14 - Тервел:Не, не съм. наскоро трябваше да смятам каква мощност ни трябва за нов UPS. Мерих с METEX и адаптер шуко за мощност. При охраната имаше стар телевизор около 24" и си дърпаше около 90W, имаше и старичък TFT LG със горе-долу същата площ, за камерите - 11W.
9
4
 
11
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
До 10/Ретро:През '50-те години френска фирма пуска телевизори, отначало пробна серия и питат една баба дали и харесва телевизора и какво най-много и харесва: "Като си затворя очите, все едно че слушам радио!". Та като си отвориш очите ще видиш размазаното и сплескано изображение, освен това един стар телевизор харчи колкото десет нови.
8
4
 
3
 
! Отговори
qqq преди 9 години
До neo5Mnogo si ot kasan sha znaish
7
7
 
13
 
! Отговори
ретро преди 9 години
С нашите LGта, от 90-те дето не се развалят направо ме е яд, че съм пропуснал толкова лед, олед и прочие версии. Какво да ви кажа, не че толкова гледам ТВ, но за фон е идеално, а И са 3/4 на брой, даже при ремонт на и почистване, в къщи и В двора ги мия палубно, с маркуча, но след ден са патрони пак, дори и дистанционното не ползвам, а само това на сателитката.