Що е то краудфъндинг?

Мобилните устройства продължават да бъдат тренд, смята експерт
22 авг 2016 13:00, Екип на Bloomberg
8
Що е то краудфъндинг?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Краудфъндингът представлява интелигентен или съвременен начин да намериш средства, за да стартираш или развиеш своя бизнес. Идеята на краудсорсингът от друга страна се препокрива с тази на социалните проекти. Това каза Генадий Воробьов от Българската асоциация за дигитален маркетинг (БАДМ) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му краудфъндингът е приложим за всякакъв тип проекти. В България има редица компании, които са се финансирали по този начин, отбеляза той, позовавайки се на примери. 

Според него най-удачен момент, в който може да се прибегне до подобно финансиране е достигането на фаза, при компанията разполага с работещ бизнес модел – "да видиш, че твоят продукт се позиционира добре на някакъв конкурентен пазар". Инвеститорите в такъв тип проекти могат да разчитат на 10-15-20% или повече процента възръщаемост, смята експертът. 

Воробьов коментира още тенденциите при дигиталния маркетинг. По думите му мобилните устройства продължават да бъдат тренд. Много статистики сочат, че мобилният трафик от доста време надвишава десктопния такъв, допълни той.   

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
В БГ предполагам, че е трудно, защото всеки вика "дай парите и чакай малко", ама в чужбина си е сериозен начин за набиране на капитал. Наблюденията ми са за Англия.Интересното е че в Англия, ако инвестираш в стартъп, правителството ти приспада 50% от инвестицията като данъчно облекчение за първата година, и ако бизнеса не процъфти и фалира ти приспада и останалата част от инвестицията пак като данъчно облекчение. Т.е. за инвеститора там нещата са почти винаги на далавера.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ми намерите нормална дума, Българска,пък даже и няколко синонима, отговаряща на тази,понеже езика ни е богат и не е на 200 години, тогава ще прочета статията.Пък даже и на дядо си,като отига на село ще я преразкажа.Простичко така...разбираемо,докато берем чушките за лютеница....
5
1
 
2
 
! Отговори
2 преди 7 години
Генадии Воробьов от Българската асоциация???????? Смешници.Махнете му брадата и го пратете на детската площадка!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха... Дайте ни парите си - имаме много добра идея за биринг с картофинг, може после да ъпдейтнем на ракиинг и салатинг. Крайният продукт ще е е"беж да бегинг, че чупикокалинг с гьостерицунг"
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същото като фартингафтърфасулийтинг
2
4
 
15
 
! Отговори
Позитивен преди 7 години
До Анонимен15 годишен пъпчив ***, член на една от многобройните "асоциации" със сложни имена, които всъщност не означават нищо ( но звучат някакси тежко ), дава акъл и ръси мозък. Такива "експерти" с акне и едва набола брада, пусната да расте на воля, за да е по модата, живеещи с наемите от апартаментите на баба му. Момчета, казарма ви трябва на вас.. и работа. Проекти, аутсорсинк крос-незнам си какво, крауд-незнам си какво .... букет от балони. Що се излагате и им давате да се изказват?
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краудфъндингът е намери балъци да ти дават пари. На подобни просители им казвам да правят коксъкинг анд уиндблоуинг понеже сме у България и ол дъ фуулс сейлд ауей. Вземете дедовия и дагадам дагадум.