Ракетата на Безос за туристически полети до Космоса

New Glenn ще бъде задвижвана от седем основни двигателя
13 сеп 2016 19:56, Бойчо Попов
43
Ракетата на Безос за туристически полети до Космоса
снимка: Ройтерс

Основателят на Amazon Джеф Безос, който традиционно не издава стратегическите цели на своята компания Blue Origin, реши да промени курса и да представи гигантска ракета за полети в Космоса, съобщава MarketWatch.

Ракетата ще бъде кръстена на емблематичния астронавт Джон Глен и е достатъчно мощна, за да превозва хора, както и спътници в земната орбита.

Ракетата New Glenn ще бъде задвижвана от седем основни двигателя и ще е висока повече от 310 фута (94,5 метра). Ако тя лети до края на десетилетието, както е предвидено, Blue Origin може да застане наравно с конкуренцията от Space Exploration Technologies Corp., или SpaceX, основана и управлявана от друг милиардер - предприемач, Илон Мъск. 

Необичайно за своя стил, Безос коментира новата ракета в Twitter, изневерявайки на собственото си правило да не говори, докато не започне да бере плодовете от работата си. Безос съобщи, че ракетата е проектирана да започне извършването на космически полети за туристи.

Неотдавна главният изпълнителен директор и основател на Amazon Джеф Безос, който държи 18% от компанията, се изкачи на трето място в класацията на икономическото списание Forbes за най-богатите хора в света.

Списанието оценява състоянието му на 65,3 млрд. долара. По този начин той успява да измести от третото място инвеститора легенда Уорън Бъфет.

Пред Безос в класацията са основателят на Microsoft Бил Гейтс със 78 млрд. долара и основателят на модната компания Zara Амансио Ортега със 73,1 млрд. долара.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
у9 преди 7 години
Джеф Безос що не вземе да повика някой извънземен да му покаже как се строи летяща чиния та да удари конкурентите си в земята?
35
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 7 години
За разлика от Русия, в членката на ЕС, проспериращата Р България се произвеждат много хубави магарешки каручки. Красиви, писани! Е, правят ги индобългарските ни сънародници, ние предпочитаме биричката и празните приказки. Най-интелектуалното занимание е таблата и слушането на чалга. Ей, муннийо, "Фобос" го треснаха точно в нужния момент с мощен електромагнитен импулс от Аляска. Ракетната програма на руснаците се оправи след катастрофата, наречена Елцин. Както и самолетостроенето и много др. неща
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТака и какво смислено правят? В смисал ако става дума и Индия изтрелват комерсиални спътници. Аз като гледам нещо мисии в Слънчевата система нещо нямат за разлика от НАСА.
33
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 37Руската космическа програма върви добре. За последните години построиха 2 космодрума на Руска територия - тоест вече няма да плащат на Казахстан за всяка ракета. В Байконур ще останат само международните проекти от типа поддръжка на МКС където има няколко страни участнички. Цифровия Съюз и Ангара(леките варианти) летят. Мислят Топола и Топола М да ги префасонират преди да им изтече срока на твърдото гориво в комерсиални ракети за малки спътници. Работят си хората ...
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянчо я кажи как върви руската космическа програма? Нещо освен такси услуги на НАСА да правят? Фобос още стои на дъното на окена, мисията им до Венера е отложена за след 10 години, а великата им Ангра стои на един и същи етап от близо 20 години вече. Преди да плюеш по НАСА и дори ЕСА вземи се запознай с фактите малко. А това до колко не може да се прави наука по снимки ... телескопа Хъбъл многократно доказа вече колко ограничено животно си.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"славянина" за пореден път показва колко огранично парче е...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 31 от славянинИ със снимки се прави :)) Сигурно НАСА лъже, да. От десетки години лъже и американците са *** и вярват и не проверяват. Само умните путинофили знаят истината.Ми не знам какво щеше да е без тях, ама знам че тук и сега компа ти е американска технология. Както и инета ти. Както и операционната система на компа ти. Както и 90% от софтуера който ползваш съзнателно или не. Руснаците през това време откриват водката за пореден път.
29
2
 
2
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 7 години
Наистина добре че са мутантите, че без тях ''никога'' човечеството нямаше да има нито компютри, нито интернет! Вероятно и слънце, и въздух никога нямаше да има без тях!?
28
2
 
3
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 7 години
Със снимки на космоса няма как да се прави ''фундаментална'' наука, особено ако са правени в земни лаборатории! А относно спечелените долари от НАСА - ами тя лъже американското правителство че прави нещо ''фундаментално'' и то като балък им печата долари и им ги дава, ето откъде им е печалбата!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 22 от славянинНаправо е покъртително как това го пишеш на маймункси компютър през маймунски интернет.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 25 от славянинНАСА са спечелили 8 долара от всеки вложен долар в изследване на космоса. Колкото до ползата от фундаментална наука ... за путинофилските питекантропи очевидно няма полза.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електрически разряди не може да има без да има атмосфера, го ведо.----------Може, може и още как.Единственото което не може е да получиш знание без да четеш.
24
7
 
2
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 7 години
Интересно каква е практическата полза от сонди снимащи космоса!? Никаква! Ето затова руснаците не се занимават с такива безполезни неща! Снимки на космоса съвсем евтино и качествено се правят в компютърните студия, няма нужда от многомилиардни космически програми за такива безполезни неща!
23
3
 
1
 
! Отговори
до 22 от славянин преди 7 години
Направо е покъртително как някои маймунофилски *** вярват, че всичко което лъщи е злато!?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно ще летят с батерйки за дистанционно.
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо е покъртително как няколко путинфилски селинджъри дефинират мисиите на НАСА като холивудски ефекти :))))
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 10Да бе :)) НАСА изпрати апарат то Плутон и го нацели с уникална точност. Руснаците не могат да нацелят къде да си построят първата АМ.
19
4
 
4
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Както споменах и по-долу - всеки милиардер от двете страни на атлантика, както нашите новобогаташи си мисли, че щом има милиарди е специалист по всичко - в това отношение между онези и нашите няма разлика в манталитета им!
18
2
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Ами Лунохода си е 800 кг метален варел, с метални колела, които могат да разреждат потенциала по почвата. Плюс това е съветско качество. Изкара цяла година там. Докато китайския само едно лунно денонощие-демек месец. Но показа най важното-че почвата там е кафява, а не сива както в суперпродукцията на щатите.
17
4
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Това да пратиш в далечния Космос сонда с размерите на кафеварка, не е особенна трудност. Трудност е да качиш човек в Космоса, заедно с жизнеобезпечаващата апаратура. Това е въздух със съответното налягане, вода, храна, радиационна защита и хиляди още прибори, та дори и тоалетна. А как американците ходиха на Луната, след като си вършеха физиологичните нужди в памперс в продължение на две седмици. Егати памперса ще да е бил, поне 30 кг. капацитет!