Още драма: Galaxy Note 7 се запали в самолет в Япония

Батерията започнала да дими, започва разследване
21 окт 2016 08:45,
15
Още драма: Galaxy Note 7 се запали в самолет в Япония
Снимка: архив, Ройтерс

Батерията на Samsung Galaxy Note 7 на един от пътниците започнал да дими, когато се качвал на самолета на японското летище Кансай. Това е първият такъв случай в Япония, предаде Нова тв.

Министерството на транспорта на Япония забрани носенето на този модел телефони в самолетите, така че представители на службите за сигурност помолили пътника да предаде телефона. Когато той се опитал да извади батерията, тя започнала да дими. Започнало е разследване на инцидента.

Още по темата

Редица авиокомпании по света забраниха носенето на борда на Samsung Galaxy Note 7. Носенето на такива смартфони в самолет беше забранено и от правителството на САЩ, Израел и Обединените арабски емирства.

Компанията производител обяви на 2 септември масовото изтегляне и спирането на продажбите на Galaxy Note 7 заради проблеми с батериите, които могат да доведат до неочаквани експлозии. Впоследствие компанията съобщи, че дефектът е отстранен и е започнала замяната на закупените смартфони от този модел с нови. Въпреки това, както се оказа по-късно, проблемът не е решен.

Така на 11 октомври беше обявено пълното спиране на производството на телефона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Predator преди 7 години
Опитал се да му свали батерията ,*** и *** ми тя не е сменяема.
10
3
 
1
 
! Отговори
нАучен преди 7 години
На 99% от човеко-населението устройство с възможностите на компютър в джЕба не му требе! Ама нали е мУдерУ да имаш "смарт телефон" "смарт тв" "смарт кола" и селска кратуна на раменете........ И не не някой Ви прави на балами , вие не сте и балами! Това важи и за същия процент от драскачите тук!
9
0
 
3
 
! Отговори
Note 4 Fabletkov преди 7 години
До PepiНе сменяй четворката!- чудесен, както навремето HTC Leo.Нашите мили корейчета(произведени във виетнам) капсуловаха мощен телефон и той няма как да диша-видели от Ай сиктира, ама той има 3/4 процесорна мощ.То и нахапаната седмица свири при натоварване, но е полезно срещу кучета.Апропо Ай фон 6 s+ e недостижим сред Ай.Дали пък някой "играч" не купува сега акции на Самсунг, а утре... ще продава!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро терористите ще качват по самолетите не с бомби, а едно кашонче галаксита :)
7
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с тоя Самсунг! Не може да произвеждаш всичко и да си добър всичко - то не бяха телевизори, то не бяха хладилници, компютри, микровълнови, прахосмукачки т.н. Затова Apple ще са номер 1!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали самсунг казаха да си изключите за винаги ноут 7? Защо не ги слушат хората? Да направят дистанционно перманентно изключване тогава.
5
1
 
15
 
! Отговори
Маркет мениджер преди 7 години
Самсунг предприели нова маркетингова стратегияОтсега нататък всеки телефон ще се продава в комплект с пожарогасител
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно се е запалил именно защото е пробвал да вади батерията ;)
3
1
 
13
 
! Отговори
Малии преди 7 години
"Когато той се опитал да извади батерията, тя започнала да дими." Това е явно нов модел ноте...Щом човек може сам да си извади батерията :D
2
0
 
22
 
! Отговори
Nk преди 7 години
Продавам смартфони и бих определил повечето народ като овче стадо зомбирано от маркетингови кампании.Идва клиент и аз му казвам че апарата се изтегля понеже се пали и той ми отговаря - да де ама те ще го оправят.Трагедия сте всички.
1
1
 
6
 
! Отговори
Демократа преди 7 години
Ами защо го пускат на пазара като не го бива направо да го махат напълно и да дадат на хората дължимото а не да ги правят балами?!? :-))