А по соца какъв секс имаше... Преди 89-та оргазмите – повече!

Жените се радвали на повече сексуално удоволствие тогава
16 авг 2017 21:45,
100
А по соца какъв секс имаше... Преди 89-та оргазмите – повече!
Снимка: flickr

Жените са се радвали на по-голямо сексуално удоволствие по време на социализма. Това твърди авторитетният американски ежедневник "Ню Йорк Таймс" в свой материал, посветен на интимните ласки в Източния блок, цитиран от "Телеграф".

Американското издание цитира сравнително социологическо проучване сред жените от Източна и Западна Германия, проведено след обединението през 1990 г., което установило, че дамите от ГДР имали два пъти повече оргазми, отколкото западните госпожи.

"Когато американците мислят за комунизма в Източна Европа, те си представят ограниченията за пътуване, мрачните пейзажи от сив бетон, нещастните мъже и жени, кретащи на дълги опашки, за да пазаруват в празни магазини, и служби за сигурност, навиращи си носа в личния живот на гражданите. Докато голяма част от това е вярно, нашият колективен стереотип за комунистическия живот не разказва цялата история.

Някои вероятно си спомнят, че жените от Източния блок се радваха на много права и привилегии, които не бяха известни в либералните декомрации тогава, включително големи държавни инвестиции в тяхното образование и обучение, пълното им включване в работната сила, щедри отпуски по майчинство и гарантирана безплатна грижа за децата. Но има едно предимство, което получи малко внимание: Жените се радваха на повече сексуално удоволствие по време на комунизма", пише "Ню Йорк Таймс". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: оргазмисоциализъмсекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
15
 
! Отговори
Мекио преди 6 години
Звучи логично. Оргазъм идва след мъжка коравина. Мъжка коравина идва след хубаво наспиване. Хубаво наспиване идва след "нямай грижа". Така беше тогава. Нищо не зависи от теб, нямаш грижи.А и няма казарма вече. Всички знаем как вафлите от пет от лафкатана поделението действаха на коравината. Имаше и хубаво тогава, божичко.
33
10
 
5
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
Ами нормално нали преди 90-та тия жени са били млади, а сега вече са д,ърти, и нормално сега вече да не се е,ат.... ама, че статистики.....
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да получаваш оргазъм пред паметник, друго си е пред Баце. Целото женско Герб и фсички фризьорки получават оргазъм само на снимка да го видят.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ние (не) сме глупави"Или пък Morning Star който се субсидираше от БКП и не се разпространяваше на Запад?---Вие СТЕ некомпетентни. Morning Star беше орган на британската компартия. Преди това се казваше Daily Worker и "се разпространяваше на запад" без БКП.Неподготвен не се изказвай - правилото на чичко Рони Рейгън.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има логика. Тогава са нямали какво да правят, не са мечтаели за бляскави кариери, имали са по-малко информация на разположение, абе като цяло са били по-нормални. Сега нормалните са 1 от 10 и то да ги търсиш под дърво и камък. Всяка е или златотърсачка силиконка, или кариеристка, или артистка облечена като просяк или... абе големите претенции са жените сега.
29
5
 
7
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Те, защото са прокопсали при Путин, затова рускините масово се предлагат по сайтовете. Авторката има ли българско гражданство? Или само право на пребиваване?
28
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 89-та всички мъже и жени изпадаха в оргазъм при вида на другаря Живков-неграмотен овчар от село Правец, ботевградско.Сега ръководството на БСП получава масови оргазми пред паметника му.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А момичетата тогава гъмжаха от инфекции. Ниска полова култура. Хигиена никаква.
26
0
 
11
 
! Отговори
кифлички с мармалад преди 6 години
Разбрах, че след 89-та кифлите почнаха да простетуират все повече..
25
0
 
1
 
! Отговори
беше кофти преди 6 години
А помните ли какви тени презервативи продаваха по соца. Тогава размерите ли бяха такива?
24
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на робството жените бяха едни мърляви, смотани... Нямаше хубави дрехи, козметика, парфюми... Сега е друго, вижда се красотата на българката. . Жалко само, че все още има комунисти, но те си отиват вече и ще живнем.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега поне навсякъде продават презервативи, по комунистическо бяха много дефицитни.
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратете си децата в Русия, там все още е мизерия и пият разни лосиони и шампоани.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше режим на тока и водата и нямаше тоалетна хартия=СМРАД! Сексът си беше затруднен.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическото робство който не си плащаше тока му го спираха, а сега при демокрацията може да не си плащаш тока и ЧЕЗ нищо не може да ти направи, не могат да ти спрат тока, не могат да ти пратят частенс съдия изпълнител да ти продаде апартамента.
19
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията само неуките и некадърните нямат работа, живеят бедно и се стресират, че няма да могат да си платят тока защото са неудачници а кадърните и умните са добре при демокрацията.
18
13
 
12
 
! Отговори
До №25 преди 6 години
Няма работа за некадърните, неуките и мързеливите. И никой никого не може да изхвърли никъде за неплатена сметка за ток-ЛЪЖЕШ! Спират ти го и толкова, така беше и по време на комунистическото робство.
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то при соца нямаше много какво да се прави. Сексът беше едно от малкото неща, които не бяха забранени. Телевизия имаше сутрин от 10 до 12 и вечер от 17:30 до 22:30 (уикендът беше изключение). Нямаше какво да се прави, затова се правеше секс.
16
2
 
5
 
! Отговори
Nana преди 6 години
По-голяма глупост от тая скоро не бях чела!Но винаги може да е и по-зле
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НРБ беше концлагер, ограден с бодлива тел и по границата се стреляше на месо. Сега поне, на който не му харесва никой не го спира да се пробва другаде. Паспорта в джоба и хайде на терминала.