Nova 10 SE с поглед към младите - с бляскав дизайн и 108MP основна камера

Компанията продължава да залага на функциите за влогове
16 ное 2022 16:26, Елена Кирилова
9
Nova 10 SE с поглед към младите - с бляскав дизайн и 108MP основна камера
Снимки: Елена Кирилова/Investor Media Group

След като миналата година Huawei ни представи смартфона nova 9 SE, съвсем логично през 2022 г. на пазара се появи неговия наследник – nova 10 SE, който успешно допълва тазгодишната младежка серия телефони на технологичния гигант.

Години наред Huawei развиваше две основни серии смартфони – P и Mate, а решението да се насочи към по-младите потребители не беше никак лошо, предвид опита на компанията и все по-ясното разбиране, че младите имат различни очаквания за смартфоните в сравнение с по-зрелите потребители.

Резултатът от всичко това виждаме и в nova 10 SE. Само един поглед е достатъчен, за да се убедите, че това е смартфон, който впечатлява веднага. В редакцията ни се оказа синият вариант на устройството, в цвят Mint Green, който веднага грабва окото. Starry Silver версията комбинира сребристо и златно, но можете да се спрете и на по-класическо предложение като Starry Black. Както подсказват имената на цветовете, покритието на гърба на телефона красиво отразява светлината с леко зърнестата си текстура, по която не остават пръстови отпечатъци. Задните камери са позиционирани в т.нар. Star Orbit Ring, който допълва елегантния дизайн на телефона.

Nova 10 SE тежи едва 184 грама и е проектиран така, че да се побира лесно в джоба, защото е изключително тънък – само 7,39 мм.

За разлика от Mate серията, където екранът на телефоните обичайно е двустранно извит, тук имаме плосък 6,67-инчов OLED FullView дисплей, който поддържа 1,07 млрд. цвята и има резолюция 2400x1080. Опреснителната честота е 90Hz, а честотата на дискретизация при докосване е 270 Hz, което е чудесна новина за всички, обичащи мобилните игри.

В сърцето на смартфона стои популярен чипсет - Snapdragon 680, благодарение на който устройството се представя добре откъм продуктивност. Що се отнася до конфигурацията, тук ще откриете 6GB RAM и 128GB вградена памет. Това, което да не очаквате от nova 10 SE, е 5G свързаност и слот за допълнителна карта с памет.

Батерията на устройството е 4500 mAh, а издръжливостта ѝ е гарантирана от интелигентна система за управление на енергията. Зареждането става с 66W Huawei SuperCharge зарядното, което ще откриете в кутията. Само 10 минути зареждане са достатъчни за ползване на смартфона за гледане на кратки видеа до четири часа. Пълното зареждане пък отнема малко под 40 минути.

Huawei неслучайно насочва този смартфон към по-младата аудитория. Той е оборудван с 16MP портретна предна камера – за повече селфита с приятели. На гърба ще откриете основна 108-мегапикселова камера, допълнена от 8MP ултраширокоъгълна и 2MP камера за макроснимки. Основната камера ползва алгоритъм за комбиниране на множество кадри в RAW формат, за да осигури добро представяне на камерата в различни сценарии – при слаба осветеност, в много слънчев ден, на парти на закрито или нещо друго. Технологията 9-in-1 Pixel Binning Technology пък гарантира улавянето на много повече детайли.

 
За качеството на нощните кадри се грижи изкуствен интелект, който изсветлява картината, като същевременно намалява шума и прави снимките по-ясни.

При заснемането на портрети има боке ефект, който замъглява фона, докато функцията HDR Portrait автоматично разпознава дали има силна светлина зад снимания човек, така че да потисне допълнителните отблясъци и да подобри контраста. По този начин лицето се вижда много по-ясно.

В същото време серията nova продължава да залага на функции за влогове. Така, ако решите, можете да разделите екрана на две и да снимате едновременно с предната и задната камера. Освен това nova 10 SE може да се заснема ултраширокоъгълно видео, включително с предната камера, така че да обхванете повече приятели в кадъра или да покажете по-добре в каква обстановка се намирате.

В nova 10 SE виждаме и някои от новите функции, които предлага на потребителите на своите смартфони, като Smart Folder, която позволява организирането на различни приложения в папки, така че да бъдат по-лесни за откриване.

Говорейки за приложения, трябва да споменем, че Huawei непрестанно обогатява своята платформа AppGallery. Ако все пак в нея не откривате приложението, което търсите, можете да свалите приложението Gspace, през което да инсталирате желаната от вас услуга.

За устройство в средния клас nova 10 SE се представя добре и определено изпъква както с дизайна си, така и с функциите на своите камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: nova 10 SE
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко хубаво, но не е Айфон
3
1
 
4
 
! Отговори
oтCиднейAaвстралия преди 1 година
20 години вече дигиталните камери са досръпни и още има хора които мислят че пикселите са от значение. Щом 20 години не го схванаха как да им обесниш че качеството на снимката не зависи от 108 пикселовата камера, а от размера на сензора, и след това оптиката. Ако пикселите правят качество то телевизионите студия щяха да изглеждат по друг начин. Китайските мвнтаци винаги са слагали пикселите на първо място за качество. Само си прочетете партенката
2
1
 
0
 
! Отговори
Купи лъскавито преди 1 година
Интелектуален геноцид над населението. Изместване на фокуса върху безмислени вещи и нова мода.Стадо неуки млади хора. Не могат да завършат дори Нов Български.Ама като има овце как да няма вълци?!
1
1
 
9
 
! Отговори
Боряна преди 1 година
Кач пара не сте писали ***