"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"

За пореден път песента ни не се хареса на международния конкурс
Обновена: 17 май 2013 09:28 | 17 май 2013 07:12, Петя Славова
284
"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"
Елица и Стунджи. Снимка: Reuters

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMA TOVA NE E NOVINA , NIE SI GO ZNAEHME O6TE SAS NOMINACIATA DA NI PREDSTAVLQVAT . TVA E EVROVIZIA . TVA DA NE E NEKOQ VITRINA S 4ERVEN FENER V ONIA ULI4KI NA AMSTERDAM
188
2
 
28
 
! Отговори
bo преди 10 години
Мойте уважения към изпълнителите, но по-отврат песен не съм чувал от скоро. Която и да е песен на ФСБ щеше да ги разбие ония там....Защо обичаме да се прецакваме сами, не знам. Като , че ли ни е някаква поличба!
187
2
 
28
 
! Отговори
евровизионер преди 10 години
Ужасна песен в един мухлясъл конкурс. Кич, кошмарен гювеч от звук, думи, крясъци, костюми и гайда! Да наблегнат на ударните инструменти,където им се получава! Няма ли кой да им пише поне текстовете на песните на Елица и Стунджи ( хубавото в случая е, че пеят на български, та не им се разбира нищо;)? Шампиони са само по най-*** текстове (дори 'Вода', която звучеше добре, имаше наредени поредици от безсмислени думи) Живи и здрави да са, много са добри, но тотално грешат посоката...
186
2
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
На кое място се класираха наще Мега турбо звезди??????
185
0
 
10
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
Каква изненада!
184
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не съм запознат ако може някой да каже участието в конкурса какво ни струва?
183
1
 
25
 
! Отговори
ан1 преди 10 години
Песента ни беше пълна боза от дрънкане ,чалга ,етно ритми ,смесица от всевъзможни стилове - още от началото не я харесах за разлика от "Вода".
182
1
 
7
 
! Отговори
мз преди 10 години
За мен конкурсът "Евровизия"е една система облагодетелстваща страни , като бившите на СССР или бившите на СФРЮ.Те си гласуват едни за други и вървят напред.На нас това не може да се случи.Смятам да го забравим този конкурс и да не се пращат изпълнители от България! Безсмислено е !
181
0
 
5
 
! Отговори
Тази песен преди 10 години
става за химн на тазгодишният шампион по футбол в България, а не за Евровизия! Големите музикални капацитети изпратиха Елица и Стунджи на Евровизията, като единствени участници, а би трябвало да има повече кандидати! Що се отнася до другите държави, песента на Унгария, не беше никаква, певеца дори нямаше глас, но отиде на финал, а пък за Румъния-нямам думи-пълен провал, но пак се класира!
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде пак се намериха разбирачи да ни обясняват как конкурса не струвал,такъв бил онакъв бил.Конкурсът е такъв какъвто е какъвто са го създали,когато ние създадем нещо дайте тогава да оценяваме.Който иска участва който не иска не участва.Това че пращаме некадърни изпълнители с *** текстове си е наш проблем.То по тази логика нито Шампионска лига струва нито европейско,световно и т.н. защото ние и там се представяме ,,блестящо''
179
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Песента им беше ***, но и останалите не бяха по-умни. Особено прехваленият румънец, който виеше по-зле и от Красимир Аврамов! Въобще не разбирам по какъв принцип ги избират!
178
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе докога ще ни занимавате с тоя гей парад наречен евровизия! Не е ли крайно време и наще да се откажат от участие в него, както направиха по-разумни държави? На чий разноски ходят там и докога ще им търпиме просташките лигавщини!!!???
177
1
 
8
 
! Отговори
Боже преди 10 години
на кой му дрема за тоя конкурс въобще, пълна отживелица като комунизма!
176
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тотален провал!
175
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За по-*** песен не можехме и да мечтаем
174
7
 
11
 
! Отговори
diavolcheto преди 10 години
Моето лично мнение е, че Стунджи и Елица си свършиха отлично работата в професионално отношение, но песента не е подходяща за точно този конкурс!По-скоро е една зрелищна песен ( барабани, светещи палки, костюми и т.н. ), която си струва да се види на концерт, за забавление и удоволствие на зрителите.Но на подобен род конкурси - категорично НЕ!
173
2
 
7
 
! Отговори
ан преди 10 години
Имах чувството , че гледат на нас като на *** от дълбоката джунгла-неподходяща песен , перфектни изпълнители.
172
3
 
13
 
! Отговори
Снеж преди 10 години
Абе, значи за рwмcнския човек-глас няма подигравки, а нашия преди две години... на какво го направиха. Ама, че конкурс, ама, че нещо. Вярно, че песента ни не блестеше с кой знае какви качества, но и останалите бяха помии, можеха да ни вместят някъде. Както и да е, не е болка за умиране!
171
2
 
5
 
! Отговори
Снеж преди 10 години
Абе, значи за ръмунския човек-глас няма подигравки, а нашия преди две години... на какво го направиха. Ама, че конкурс, ама, че нещо. Вярно, че песента не блестеше с кой знае какви качества, но и останалите бяха помии, можеха да не вместят някъде. Както и да е, не е болка за умиране!
170
1
 
0
 
! Отговори
Dqdo Mudi преди 10 години
Abe koi gi otseni tezi za evrovizia,napravo kato gi slusax ,me otvrati.Za poreden put se izlagame s pesenta.Asustevremenno se pee tolkova 4alga v Bg,po dobre da bqxa izpratili Preslava,stese da ispee po xubava pesen.