"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"

За пореден път песента ни не се хареса на международния конкурс
Обновена: 17 май 2013 09:28 | 17 май 2013 07:12, Петя Славова
284
"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"
Елица и Стунджи. Снимка: Reuters

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
*** песен, с още по-тъпо заглавие.
208
3
 
25
 
! Отговори
az преди 10 години
Идеята с барабаните може би е добра, но песента е ***, такаво безсмислена песен... sram. 20 години съм музикант тагава глупост не вярвах че ще видя на евровизия. При толкова талантливи певци и групи в БГ... това беше детинско и незрало изпълнение.
207
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само със светещи палки за барабанчето не става...Трябва си и текст,музика,аранжимент,талант.Защо Орлин Павлов,Графа или някой от многото други талантливи музиканти на България не ни представя,а все залагаме на КИЧОЗНИ КЛОУНАДИ и ''ефектни'' изпълнения с привкус от 90те в стил Филип Киркоров?????
206
0
 
0
 
! Отговори
az преди 10 години
Death e Debra no present e bolus, da be givorim check I glasa na madamata e Jansen.
205
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво точно отценяваме в този" конкурс" глас, музика .-или кой има повече сила зад граница / напр Турция, Гърция/ и каква работа има половината АЗИЯ тук Един цирк на голи тела и много шум
204
1
 
24
 
! Отговори
Кварта преди 10 години
Няма нужда от чудесии, като гайдар-рапър (wtf), 105 вида тъпани (този номер вече е отдавна изтъркан и отдавна не хваща дикиш) и някакъв невъобразим тюрлюгювеч от стилове с безумен текст! Чуйте песента на една нищо и никаква Молдова - страхотна хващаща мелодия, чувствено изпълнение - изобщо ПЕСЕН, не какафония като нашата. За пореден път - жалко.
203
2
 
24
 
! Отговори
Квинта преди 10 години
След "Вода", която беше нелоша този път за съжаление излязоха с "Боза".Абсолютна боза, кич, наслагани безцелно мотиви, инструменти ... Трагично беше!От трите, които бяха предложили, като че ли "Кисмет" най се траеше.
202
3
 
19
 
! Отговори
е преди 10 години
Снощи, докато пееха, ме беше срам, че съм българин.
201
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
явно някои хора от бнт не могат да спрат да крадат пари и затова се продължава участието в евровизия
200
2
 
21
 
! Отговори
Танев преди 10 години
Да, за жалост трудно може да се натамани по-абсурдна като текст и музика песен! А въпросната Елица се представи адски зле. Един гювеч, наречен песен! Не, мерси!
199
23
 
8
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Страхотно изпълнение на Елица и Стунджи !!! Дадоха всичко от себе си ! А това, че не ни класираха, то беше ясно, всичко е нагласено! Завист, злоба и какво ли още не..... Коѝ и как да гласува за тях, когато от Бг не може, а от чужбина не става ! И защо да е България например, като може да е Румъния или някоя друга държава, коѝ беше по-добър от нас, че нещо не видях ?! Но поне им показахме кои сме и какво можем ! Браво на Елица и Стунджи ! Гордея се с тях !!!
198
0
 
3
 
! Отговори
Милена преди 10 години
До Pink FloydАдски си прав...
197
3
 
20
 
! Отговори
Милена преди 10 години
Учудва л и се някой, че това подобие на песен отпадна?! Гледах от мазохистичен интерес - лично мен ме беше срам, че съм българка. Нямам нищо против фолклора, но съчетан с меко казано олигофренския текст, все едно съм на футболен мач и тук-там техно ритми, беше ГАДНООООО! Лично на мен Стунджи ми прилича на партиен секретар от 84 година, а за противното девойче Елица просто не искам да говоря. Цвиленето и ми докара позиви за ходене по голяма нужда. "Парчето" беше много сходно с това от 2007 .
196
7
 
13
 
! Отговори
Музикант преди 10 години
Перфектни музиканти, атрактивни артисти, запомнящи се лица. Кому беше нужна тази толкова глупава шампионска песен! Жалко, много жалко !!!
195
5
 
24
 
! Отговори
Pink Floyd преди 10 години
Трагедията не е в това, че песента е ужасяващ кич с мега *** текст, както и че тези двамата могат да спечелят състезание по провинциално сценичнично поведение и мухлясало излъчване.Трагедията е, че за този фарс е платено от нашите джобове. А както се казва - не е луд този, който яде баницата. Лудите сме ние - овчия български народ.
194
1
 
10
 
! Отговори
Футболка преди 10 години
До Евровизионер за да довършим пейзажа:В момента до *** усмивки, заредени с шаблонен позитивизъм, освен Драго Чая, липсва само един футболист, който да каже: "Браво, дадоха всичко от себе си!"
193
1
 
18
 
! Отговори
Евровизионер преди 10 години
Много ме е яд и жал за двамата... Имат потенциал и вместо да се развиват и защо не да се превърнат в уникален, български аналог на Ямато, те в опитите си да са популярни и модерни, звучат все по-повърхностно, кухо и кичозно! У(д)жас, осъзнайте се!
192
10
 
18
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Нямаше го Цветанов да им напечата бюлетините, иначе щяха да минат на финал, просто нямаха кисмет.
191
1
 
14
 
! Отговори
www преди 10 години
Само Шампоани!
190
2
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До мзЯ виж дали са се класирали Сърбия, Хърватия, Босна, Словения и Черна гора. Ще ти кажа - НЕ!Но за руснаци и техните бивши си 100% прав.Толкова по-слаби песни от нашата се класираха, ужас. А швейцарската примерно отпадна.