Ромска актриса: Някой хвърля филия хляб и се избиваме!

Наталия Цекова с коментар за стипендиите на ромчетата в "Провокативно"
20 ное 2016 09:30,
70
Ромска актриса: Някой хвърля филия хляб и се избиваме!
Снимка: bgonair.bg

Тази неделя първата ромска актриса, завършила НАТФИЗ, Наталия Цекова е гост в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR.

Освен че разказа за пътя си като актриса, тя остро коментира проблема трябва ли да се дават стипендии за успех на ромските деца в училище.

"Ясно е, че ние сме един беден народ. И не знам защо трябва да си вадим очите за това, че някой дал повече на един, на друг - не толкова. Аз съм убедена и заявявам най-отговорно, че това е абсолютно политическо... И ставам бясна от това! Не може да се шуми за ромското общество точно малко преди избори или малко преди нещо да се случи. Защото е много изгодно да не чуем какво е свършил Бойко Борисов или Цветан Цветанов. И е много любопитно, че в този момент излизат едни пари за едни роми. Няма ощетени, има излъгани, има излъган български народ. И за жалост някой хвърля половин филия хляб и ние се чудим как да се избием за това", каза тя.

По думите й никой не иска да поглежда какъв е броят на наистина образованите роми в България.

"Какъв е броят на семействата, които се борят, работят активно в тази страна, изкарват пенсиите, плащат данъците си? Никой не се интересува от тези факти. Много е интересно, че сега някакви пари ще бъдат раздадени, някакви стотинки ще бъдат раздадени, които трябва да отбележа, че дори не идват от България", аргументира се още тя.

Цялото интервю с актрисата Наталия Цекова гледайте в "Провокативно" – неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
23
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !АМИ ТЕЗИ РОМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НЕ "ПРОСЯТ" ПАРИ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ПОНЕЖЕ И ДА "ПРОСЯТ" ЩЕ УДАРЯТ НА КАМЪК ,ЗАТОВА СЕ НАЛАГА РОМИ И НЕРОМИ ОТ ЕС,САЩ , КАНАДА И ДР. ДА ДАРЯВАТ ПАРИ НА РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ! А И КВО ТОЛКОВА ЗАВИЖДАТЕ НА ТОВА ЧЕ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ПОМАГАТ НА РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ?! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО ПО ВЪПРОСА ,ПОНЕ БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ,ЧЕ ГО ПРАВЯТ ВМЕСТО ВАС ! ОТНОСНО ВУЗ ,НИКОЙ НЕ ВЛИЗА БЕЗ ИЗПИТИ !
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-долу Манипулатота да прочете от къде идват ромите в сегашна България , та после да манипулираш
28
10
 
7
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА преди 7 години
Може момичето да е по-кадърно от теб или някоя неромка и затова е прието момичето за касиерка ,нима не допускаш и тоз вариант ,че големите вериги не гледат дали си българин или ромка ,а се интересуват от качествата на човека . А неудачницте търсят вина в етноса ,но не и в себе си ,а ?)
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАМ КЪДЕТО СЕ СЛАГАТ КВОТИ, ОТ ТАМ ЗАПОЧВА И КОРУЦИЯТА. ДЕФОРМИРА СЕ ОБЩЕСТВОТО И РЕДА. ЕСТЕСТВЕНИЯ ПАЗАРЕН ПРИНЦИП Е НАРУШЕН. ВСЕКИ СЕ ПИТА АБЕ ЗА ТИЯ МОЖЕ ЗА НАС НЕ.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооооооо колега ромката носи български имена значе е побългарена а не турцизирана
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво се мъчите да разбарете защо носи български имена , много е просто - побългарена ромка
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По вереме на Византия роми биват славянизирани тоест сегашните българеещи се роми които всъщност са Дасикане Рома което идва от думата ''дас'' в превод българин , но явно не е удобно за изучаване в учебниците по История
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой някога виждал ли я е тази "актриса" ?
22
3
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Питам : имат ли задължителна квота за служители от малцинствата големите хипермаркети и други чужди фирми ?Убеден съм, че "Макдоналдс", "Кауфланд", "БИЛА" и др. имат такава.Е, питам тогава това не е ли дискриминация спрямо българите и другите бели хора в тази държава ?Може ли един човек да бъде назначаван на дадена позиция само заради етническия си произход ????Докога с тези привилегии на ромите ?
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странна Ромска актриса с български имена , те иманата по интернет ли си поръчват , в История на България не пише че ромите когато идват през 11 век по тези Земи са имали български имена
20
4
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Давам пример за привилегиите на ромите от личен опит.Тази година първи курс във ВУЗ-овете са пълни с роми и ромки. Разбираем - няма раждаемост, няма деца, няма кандидат-студенти и се приемат "на килограм".Идва едно момиче от ромски произход от дунавските села ... Студентка ! Как е била приета е отделен въпрос. Пари за квартира ? Някаква ромска организация и подсигурявала средства за образованието. Веднага я взеха на работа в БИЛА като касиерка въпреки, че тя никога не е работила като такава !
19
0
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Стига ни правихте на *** ! Никой няма нищо против това ромите да се ползват с еднакви права на българите.Проблемът е, че техните права биват превръщани в привилегии. Десетилетия вече ромите ползват привилегии !
18
3
 
17
 
! Отговори
до турчина преди 7 години
Бардаците в европа са пълни с туркини, левите клубове с турци, но кво да праиш традиции
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко каза, ко?!
16
16
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
БРАВО ,ОБРАЗОВАНА РОМКА ! НО ТЯ АКО НАИСТИНА УВАЖАВА ЕТНОСА СИ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА - ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО РОМИ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ РАБОТЯТ ОТ ГОДИНИ ПРИ БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛИ , РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЕ СКЛЮЧВАТ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ,А ЕКСПЛОАТИРАТ РОМИТЕ НЕЛЕГАЛНО ?ЕТО КАК ГУБЯТ И САМИТЕ РОМИ ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА НАТРУПАТ СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ ,ГУБИ И БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО ПОНЕЖЕ ТАКА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ !ПОСЛЕ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО РОМИТЕ БИЛИ "ВРЕДНИ" , "НЕ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ" И ПРОЧИЕ !
15
2
 
21
 
! Отговори
.. преди 7 години
След баскетболистите се влачи с н.е.г.р.и. , не мога да повярвам, че и тази дума е забранена тук , тоя сайт вече мина границите на абсурда ...
14
7
 
14
 
! Отговори
:) преди 7 години
От туркините по разврарни не съм виждал никъде. Напусне ли шалварското си село , стават неукротими , имаше една в даскало , мина през цялото даскало , после с някакви баскетболисти се влачи и те я тъпчеха и накрая и с някакви *** започна. Трудолюбивите "турци" - злобни и комплексирани *** , девствените "туркини" - негърски к**ви. Да е4* аз тая мирна религия де..%?$
13
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Враво! Точно кратко и ясно. А тия пари кьдето се пращат в Бьлгария от работещите роми в чужбина е сьщо много голяма инвестиция за Бьлгария и Бьлгарския народ!
12
14
 
17
 
! Отговори
евала на актрисата преди 7 години
Наистина българите не се интересуват и не искат и да чуят колко моного роми работят и плащат данъци ,това не е в интерес на българите ! Българите искат да чуят ,колко много роми получават помощи или крадат ,това му харесва на българина и това иска да чуе ! Дори бяха писани едни тъпотии в медиите ,че една българка получавала детски добавки за едно дете 20 лв. ,а една ромка получалава 5 пъти повече детски добавки за едно дете и като добавим и социалните помощи сумата ставала колосална ! Боже !
11
0
 
0
 
! Отговори
не полит коректно преди 7 години
Ясно е, че ние сме един беден народ .......................... пределно Ясно е, че няма кина .но виж политически избори има всяка Година................ Демокрацията го изисква .......... *** медията умряла.