Алексей Петров в съда гипсиран и с рана на носа

В ареста му оказвали и психологически натиск, оплака се той
Обновена: 18 окт 2010 11:38 | 16 сеп 2010 13:36,
197
Алексей Петров в съда гипсиран и с рана на носа
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е образувала проверка по сигнал за поръчка за разправа с Алексей Петров в Софийския затвор. Това стана ясно на днешното заседание на Софийския апелативен съд, който трябва да реши дали да остави в ареста задържания при специализираната операция „Октопод“ в началото на февруари.

Сигналът е подаден от друг задържан, който казва, че има възлагане на  поръчка за упражняване на насилие върху Петров.

„Там са посочени лица с имена, да се надяваме, че прокуратурата ще стигне до края“, коментира адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева.

Алексей Петров пристигна в съдебната зала с превързана ръка, гипсиран пръст и рана на носа.

По-късно пред съда той каза, че на 12 септември е припаднал, заради което са и раните му. На днешното заседание стана ясно, че той трябва да претърпи няколко операции.

Установено е, че има атрофия на мускулатурата на десния крак и се нуждае от неотложна операция. Лекарите от болницата към затвора са препоръчали тя да бъде извършена в "Пирогов".

Преди това обаче Петров трябва да бъде опериран от дискова херния, като е добре това да стане в неврохирургична болница. Третата операция, на която трябва да се подложи Алексей Петров, е заради артрит.

В съдебната зала защитата му изтъкна, че лекарите са констатирали, че заболяванията му са се обострили вследствие на условията в ареста.

Като мотив Алексей Петров да получи по-лека мярка за неотклонение защитата му изтъкна, че не е налице обоснованото предположение за извършените престъпления за ареста му. Миналата седмица стана ясно, че от първоначалното обвинение срещу Алексей Петров и останалите задържани при акция „Октопод“ са отделени материали. След това срещу Петров е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група за рекет и за три конкретни случая на принуда.

Обвиняеми заедно с него са други двама от задържаните – Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера.

Според защитата, след като Петров няма такова обвинение, по което е задържан през февруари месец, очевидно няма налице обосновано предположение, каквото е било при първоначалното му задържане през февруари.

Според прокуратурата обаче е вярно, че той е задържан по друго дело, но сега всички обвинения, включително и мярката за неотклонение, са по това ново дело.

Самият Алексей Петров заяви пред съда, че арестът му е начин над него да бъде осъществена политическа репресия. Той заяви, че когато е решил да опонира на премиера Борисов и да изкаже несъгласие с политиката в сферата на икономиката и националната сигурност, е сметнал рисковете от това.

„Никога не съм предполагал, че в България може да се осъществи политическа репресия чрез съда“, обърна се той към магистратите.

Още по темата

По думите му вътрешният министър Цветан Цветанов „се изживява като началник на прокуратурата и ръководител на т.нар. тактически действия.

Той допълни, че е информирал главния прокурор и ВСС за психологически натиск, който му е оказван в ареста, и се надява да бъдат предприети действия.

Петров изтъкна, че му предстоят три тежки операции и че е имал припадък в ареста на 12 септември.

„Оттогава лекарите в болницата на затвора не могат да убедят прокурор Костов, че е необходима намесата на външен специалист, каза Алексей Петров.

Съдът се оттегли на съвещание и предстои да реши дали да му наложи по-лека мярка за неотклонение, или да го остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: мяркаалексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този Атила е опасен...
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То бива злоба и невъзпитание, но при тебе са в много големи дози. Помисли си дали не са ти необходими лекарства.
163
10
 
11
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
чуваш ли гласове..... Да чувамНаскоро дочух че и на Цецко булката се облажила от рязаната помашка карабина та дори се стигнало и до скубене на коси с Нейнска.България от 65 години се Управлява от Терористи и Убийци и от децата и внуците на тези УбийциСрещу Терористи и Убийци се действа и ще се действа САМО и ЕДНСТВЕНО със средства на ТЕРОР и УБИЙСТВАС КРЪВ е взеха и само с КРЪВ ще е дадатКомунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.Само до стената.КАЗАХ !!bulgarya.co.de
162
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ДОКАЗАНО ЛИ Е, ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК? КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ ОСВЕН ПРАСНОСЛОВИЯТА НА НЯКОЙ ГОСПОДА!
161
1
 
10
 
! Отговори
идея преди 13 години
Искам да гостува в неделя на Росен Петров. "Нека говорят".
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чуваш ли гласове..... някой да ти казва неща...
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
(( 4 км...... ))
158
14
 
6
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Защо му давате фейса, дайте му разшляканата от *** халка.Язък за *** *** Тъпкач Асан Омеров, Нейнска, Сертов и Сергей сега черна кърпа ще вържат защото няма кой да ги чеше с рязана карабина по комунистическите дупета.Няма да се плашите ние ще ги почешиме много скороКомуниста няма Майка и Баща, Род и Родина.Комуниста е Интернационалист тоест *** и ражда ***.Смърт на КомунизмаКомунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.Само до стената.КАЗАХ !bulgarya.co.cc
157
2
 
13
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Доскоро съдружник с Бойко, сега враг...Преди време, жив и здрав.Сега с гипсирана ръка и счупен нос - паднал от леглото в килията.Скоро след много такива падания от леглото, Алексей ще се самообеси от стрес.Просто ако излезне от ареста жив и здрав, жална им майка на много властоимащи. От картотеката на помака, ще хвърчат компромати наляво и дясно...Не случайно се твърди, че на архива му може да завидят всички родни служби...
156
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо не ? аз също бих чула live Петров, а не да чета или слушам изявленията на Мвр - то.
155
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора знаете ли във Плевен какво става в нашият *** град.Правят подписка в защита на Алексей петров насред центъра,със заглавието дайте думата на Алексей Петров.Незнам във вашите градове дали е така.Нямам думи как може да има хора които да искат да защитят този престъпник.================================================Platil si e 4oveka
154
4
 
11
 
! Отговори
ASI преди 13 години
BOIKO DEISTVA TOCHNO KAKTO TODOR JIVKOV EDNO VREME,NALI MY SLYGYVAWE TOGAVA,TA OT NEGO SE E YCHIL.POJARNIKAR PROST.
153
1
 
4
 
! Отговори
мицо преди 13 години
аман вече от ТАКТИЦИ в тази държава ,така ли им викат на некадърниците вече,и да се насерът пак няма да измътят читави обвинения ,щото ще изплуват отгоре като екстременти и тактиците
152
1
 
2
 
! Отговори
177 преди 13 години
157,бях в гората да послушам птиците. : )
151
2
 
3
 
! Отговори
nadia преди 13 години
Да се избият помежду си,че иначе няма отьрване
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"колко *** коментари ?!" Най-накрая се появи един светъл лъч на хоризонта:) Кратък, ясен коментар, с висок интелектуален заряд:)
149
2
 
7
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 13 години
Интересно как пък го сложиха в една килия с Янко Ваташки-Лудия?Лудия има влязла в сила присъда и по никой начинзаконно не трябва да е в килия с Петров.А зощо му е прякорът Лудия да каже Цецко полицайчето.Да не се окаже,че след като ликвидира Петров Лудия е предварително освидетелстван ама медзаключението се е загубило поп пощата!
148
2
 
3
 
! Отговори
177 преди 13 години
колко *** коментари ?!
147
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лелее добре,че са го арестували да го излекуват, че горкичкият щял да се спомине скоро от толкова болежки... Ауу горкичкия хрисим човечец... толкова болен... чак ми стана жал!!! Бедничкия.. неговата мама!
146
10
 
10
 
! Отговори
до 152 преди 13 години
За година и нещо целият народ видя какво предствляват реално ГЕРБ.Едно голямо нищо с претенции и лични финансови въжделения.