Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето

Няма повдигнати обвинения срещу четиримата от Горна Оряховица
Обновена: 2 дек 2010 10:56 | 2 дек 2010 09:10,
179
Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето
Снимка: БГНЕС

Четиримата лекари от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица, които бяха задържани за умишлено умъртвяване на новородено, са освободени от ареста, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Медиците – началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров и докторите Стефан Лазаров, Катя Гецова и Михаил Милатович – са освободени след изтичане на 24-часовата им мярка за задържане под стража.

Срокът на полицейската мярка изтече, а прокуратурата не намира основание да им бъде наложена постоянна мярка за задържане, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу четиримата лекари, а по-нататъшният ход на разследването ще бъде определен от резултатите от аутопсията, която се извършва в София.

Още по темата

Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров днес определи като скандални обвиненията срещу четиримата лекари.

"Това на нищо не прилича. Утре ще кажат, че ядем бебета", коментира той.

Д-р Кожухаров обясни, че плодът е бил на 22 седмици и тежал около 600 грама. По думите му това е бил един нежизнеспособен плод.

Медицинският екип е направил всичко възможно. В продължение на половин час лекарите са се борили за новороденото, но на практика то не е имало никакви шансове.

Миролюб Кожухаров допълни, че 17-годишното момиче е криело бременността си дори и от родителите си. Не е предявило никакви обвинения срещу лекарите от болницата.

В сряда МВР съобщи, че четиримата лекари са задържани по подозрение за умишлено убийство.

От полицията твърдяха, че лекарите казали на младата родилка, че детето е мъртво, а служителка на болницата случайно забелязала, че е живо.

Днес задържаните казаха, че ще си търсят правата заради унижението, на което са били подложени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: новороденоМБАЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
1
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Аз си бях тук, май ти си киснал на околовръстното, или при майка си. Тоя път харесаха ли те, или само отзад, хахахаха!
155
1
 
5
 
! Отговори
до 149 преди 13 години
За изнудване никого не бих защитил, но ти дори това не можеш да схванеш. Но срещу безпочвени и фалшиви обвинения бих защитил всеки, независимо лекар, полицай, учител, чиновник, земеделец, строител. Чест ти прави, че поне казваш "Баща ми го уби рака". А моята диплома не я гледай, гледай ти да вземеш някаква, че си далеч още от тази работа. Научи се да се изказваш поне!
154
3
 
5
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Росене ти си жалък човек наистина , съжалявам пациентите ти , с всичките си писания ме убеди , че не заслужаваш дори времето да обсъждам с теб , не ние които не сме лекари не знаем какво пише в "Хипократовата клетва" , мога да науча веднага , а ти знаеш ли да копаеш ? Знаеш ли защи новогръцкия не е по-лош от древния гръцки? Знаеш ли защо рицарските романи в Испания , западат по времето на Фелипе 2ри ? Всеки знае , това което е учил бе празноглав *** ..кво ме интересува клетвата ви РАБОТЕТЕ!
153
2
 
5
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
ето нещо за любителите на Хипократ Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш. Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи. Хипократ
152
5
 
1
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Ей, грознико ***, изпувах да. Бях малко при ***, но ето пак съм тук. Как са нещата при теб? Как е времето по околовръстното?
151
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
няма смисъл наистина, щот още повече ще ти лъсне тъпотата
150
2
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
*** чакай сега, ти си се молил после, докторите ми взеха парите
149
3
 
2
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
НЯма смисъл да я копирам тук, идята е за хуманно и етично отношение...нещо с което не всички лекари могат да се похвалят!
148
1
 
2
 
! Отговори
до 145 преди 13 години
А ти и yashinaki никога не сте знаели какво пише там. Стига, хлапета, поговорихте достатъчно глупости за днес, посмяхме се с глупостта ви, дано не сте постоянно така, че вече и в психиатриите ще ви отхвърлят като безнадеждни случаи.
147
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
137 ако досега не си разбрал какво ме интересува и какво ви казвам в тия около 10 коментара , хвърли си докторската диплома и вземи една мотика да копаеш някъде. Парите ги итнтересуват хора като този твой колега , за когото ти говоря, тоест т.н. "лекари" , които изнудват болните за пари , изнудват ги , не ги убиват , баща ми го уби рака , не лекарите , но те също имаха своят принос. Не защитавайте колегите си на всяка цена, това ме интересува мене.
146
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
да живей правилната политика на ГЕРБ срещу всичко що шава в тази страна и има собствено мнение-никакви учебници-само червената книжка на вожда с извадки от Винету,никакви коли-само пеш,за да могат дУпетатите да се возят спокойно и без задръствания,никакви училища-като станеш умен-ще вземат да те метнат някоя заран на пода с *** или без тях-няма значение.Аз затова спа с нови ***-да не се излагам пред съседките;-))
145
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
проблема е, че не съм забравил, ама вие май не знаете какво пише ;)
144
0
 
4
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Ти пак ли изплува? На какво ли ми приличаш? Намери в Гугъл тая клетва, оскверняваш я с простотията си, ***!
143
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Роската май е позабравил какво пише там :)
142
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
щеше да ги викнеш заради доктора, на който си му се молил?????????/
141
0
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 13 години
Последно, какво те интересува най-много, парите ли? Защото точно това излезе от писанията ти. Без коментар!
140
0
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
предлагам да се узакони,че деца ще правят само докторята,да няма после родилки на 5 месеца,я??Само един човек да кихне-цялата поликлиника в района-в концлагер с вързани ръце.Да ви видим тогава
139
1
 
3
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
преди да ти отговоря, кажи какво пише в тази клетва
138
0
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
започна се-първо клевети срещу медицината в пресата,после арести,да очакваме скоро концлагерите,където непослушни докторчета ще копаят по ливадите и Лъчо Мозъка ще им е надзирател с гСМ от 6000 лв в ръчица.Така е започнал и лекарският процес в Русия през 50-години на миналия век от Сталин.Невярващо е как някои вождове тук копират всичко от руснаците,а после им се сърдят за цените на Белене??
137
2
 
5
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Я, Росен нещо пак беснее ?! :)***, май те е много яд, че някои хора имат мнение различно от промития ти мозък?! Да не мислиш, че народа не вижда, че част (КАЗВАМ ЧАСТ, а НЕ всички) лекари са алчна пасмина?! Защо те да не бъдат наказани?! Или ти смяташ че ВСИЧКИ лекари спазват клетвата която са дали?!