Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето

Няма повдигнати обвинения срещу четиримата от Горна Оряховица
Обновена: 2 дек 2010 10:56 | 2 дек 2010 09:10,
179
Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето
Снимка: БГНЕС

Четиримата лекари от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица, които бяха задържани за умишлено умъртвяване на новородено, са освободени от ареста, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Медиците – началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров и докторите Стефан Лазаров, Катя Гецова и Михаил Милатович – са освободени след изтичане на 24-часовата им мярка за задържане под стража.

Срокът на полицейската мярка изтече, а прокуратурата не намира основание да им бъде наложена постоянна мярка за задържане, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу четиримата лекари, а по-нататъшният ход на разследването ще бъде определен от резултатите от аутопсията, която се извършва в София.

Още по темата

Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров днес определи като скандални обвиненията срещу четиримата лекари.

"Това на нищо не прилича. Утре ще кажат, че ядем бебета", коментира той.

Д-р Кожухаров обясни, че плодът е бил на 22 седмици и тежал около 600 грама. По думите му това е бил един нежизнеспособен плод.

Медицинският екип е направил всичко възможно. В продължение на половин час лекарите са се борили за новороденото, но на практика то не е имало никакви шансове.

Миролюб Кожухаров допълни, че 17-годишното момиче е криело бременността си дори и от родителите си. Не е предявило никакви обвинения срещу лекарите от болницата.

В сряда МВР съобщи, че четиримата лекари са задържани по подозрение за умишлено убийство.

От полицията твърдяха, че лекарите казали на младата родилка, че детето е мъртво, а служителка на болницата случайно забелязала, че е живо.

Днес задържаните казаха, че ще си търсят правата заради унижението, на което са били подложени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: новороденоМБАЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
0
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
А ти си *** хахахаха
115
4
 
1
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
99% от лекарите са престъпници и убийци !!! Как може един осъден да няма - ние сме смешно подобие на държава !!!
114
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
а ти си смешно подобие на човек :)))))))))))))))
113
3
 
1
 
! Отговори
... преди 13 години
Пияно леарче историята ми не е измислена, първо един пияница мота баща ми цяло лято като твърдеше , че операцията е лека и няма нужда веднага да се оперира , после зяпна било станало късно , после мина през 2-3ма докато се стигна до един, който трябваше да молим за да му направи операция , искал му е пари , след това лъжеше като ***, за мъртъв човек ...как ние не сме знаели какво се били договорили те с баща ми , под бюрото му е пълно с алкохол , смърди на бъчва работи в Пирогов.
112
0
 
1
 
! Отговори
до 108 преди 13 години
Е, то беше ясно, че това ще стане. Но истината е ясна. ЦВЕТАНОВ е човекът, който трябва да понесе отговорност, независимо, че го няма в момента. Нали така уволни шефа на болницата във Варна, независимо, че бил в отпуск по онова време, за което се говори, че било станало някакво престъпление. Хайде, Цецко, кажи в кое апартаментче ще се скриеш от поредния резил!
111
0
 
3
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 13 години
Сега ще натискат лекарите от Александровска да кажат че все пак е имало нещо , за да оттърват другаря-милиционер Цветанов , не че на него му пука че е арестувал невинни и по всяка вероятност добри и човечни лекари. НЕ Е ИСТИНА - МИЛИЦИОНЕРСКИ ПРОИЗВОЛ , ПОДКРЕПЕН ОТ УСЛУЖЛИВА ЖУРНАЛИСТИКА .... А СЕГА?ВАРИАНТА Е САМО ЕДИН - ОСТАВКА И ТО НЕ УТРЕ СЛЕД СЕДМИЦА , ДОГОДИНА, ДНЕС ДРУГАРЮ МИНИСТЪР , ДНЕС
110
3
 
1
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
99% от лекарите са престъпници и убийци !!! Как може един осъден да няма - ние сме смешно подобие на държава !!!
109
1
 
4
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Че как да го мразят престъпниците Цветанов, като не ги закача бе, ***! Стига измислени истории, не вървиш! Като ти взеха пари, защо тогава не отиде в полицията? Защото ще се окаже, че лъжеш и ти като тази 17-годишна "майка". Хайде учи си уроците, утре пак ще ми ревеш за ваканция.
108
0
 
6
 
! Отговори
ЯЯЯЯЯ преди 13 години
Брюксел. Продължава посещението на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на МВР. ДРУГАРЮ ТАМ ЛИ СЕ СКРИ ОТ РЕЗИЛА , А ЯСНО ОТ ТАМ НЯМА КАК ДА ДЕПОЗИРАШ ОСТАВКАТА СИ . НИЩО ТЕ ЩЕ ПОЧАКАТ ЛЕКАРИТЕ , НО НЕ МНОГО.И ДА ДОНЕСЕШ ПО ЕДИН АПАРТАМЕНТ ОТ БРЮКСЕЛ - БИЛИ МНОГО ХУБАВИ ТЕХНИТЕ
107
0
 
4
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
поредния булгаристанец слушащ сръбско, а защо си такъв... няма смисъл да ти обяснявам, няма да разбереш
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, какво се е получило!Темата се завъртя около обичайния виновник за повече последни издънки - ЦЦ, повечето форумци се обединиха около тази вярна теза и хоп ... изпълзяха платените ***!Резултата - в момента всички негативни за ЦЦ постове за в "девета глуха" през 3-4 страници назад! Вместо това посетителят на сайта ще прочете няколко безсмислени коментара "на първа линия" под статията и едва ли ще си направи труда да "превърта" за коментарите от сутринта.Хватки медийни от платени пиарчета
105
0
 
4
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Видяхме, че можеш да ругаеш, и че не разбираш нищо. Бягай в чалгатеката, там се радват на такива нещастници като теб. Ама ти не си виновен. *** и баща ти носят вина, първо, че изобщо си се пръкнал, и после, че не са ти дали елементарно възпитание. Хайде скривай се, не ставаш!
104
5
 
0
 
! Отговори
HipoKRITova kletva преди 13 години
Престъпниците не го мразят тоя Цветанов , колкото вие бе лекарчета , това говори достатъчно красноречиво за вас и работата ви (не всички разбира се), да не е нужно да си детектив за да видиш ОЧЕВАДНАТА грешка някой да е жив , а ти да го сметнеш за мъртъв , болшинството доста пийвате и не знаете какво правите , баща ми го прецакаха хора като вас , почина и пари му взеха за операция , която така и не направиха , после се правиха на ощипани , накрая се наложи да ги върнат с известна доза срам...
103
0
 
2
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
А ти май си кръгъл ***. Не се напъвай, още по-ясно става колко си зле!
102
0
 
4
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Спести си глупостите. Това, че не ти стига мозък и само знаеш да плюеш е твой проблем, а не мой. Жена съм и даже и майка. Бременноста не е нещо леко, което няма значение кога ще приключи. Напротив. Важен е всеки ден. Белте дробове съзряват доста къно, липсващите мозъчни кори не говорят малко. Това човече, което е 600гр, което не диша, което няма сърдечна дейност няма шанс. Не са му достигнали още 4 месеца в утробата. 4 жизнено важни месеца. В световен мащаб няма спасено бебе родено в 20 седмица.
101
0
 
0
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
Хитлер си е уважавал лекарите ;) не напразно най-много натрупани знания в областта на неврологията има по негово време
100
0
 
3
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Прав си, нито разбираш, нито се опитваш да разбереш, ама си много силен в плюенето "със сигурност са допуснали грешка", хахахахаха. Невероятно малоумно попадение си. Направо си готов да заместиш Цветанов. И той, като не може да си обясни природните явления, ги обявява за престъпления.
99
0
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
пич, не се мъчи да пишеш, че тъпотата ти лъсва още повече
98
4
 
0
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
Май си лекарче а ... МАРШ ПРИ ХИТЛЕР ДА ТЕ РАЗФАСОВАТ ***
97
0
 
3
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Хахаха, след като това ще те накара да се къпеш, съгласен, хахахаха! Май ще ми е по-лесно теб да направя ***, лошото е, че ще мирише на гнилоч!