Царя праща делото за двореца "Кричим" в Страсбург?

Това ще стане, ако Апелативният съд в Пловдив не уважи молбата му
Обновена: 28 яну 2011 15:18 | 28 яну 2011 15:17,
72
Царя праща делото за двореца "Кричим" в Страсбург?
Снимка: Булфото

"Делото за двореца "Кричим” и прилежащите към него ниви с обща площ 371 декара отива в Страсбург, ако искът ни не бъде уважен. Очаквам, че това ще е така, видяхме отношението на съда, дори не прочетоха молбите ни“.

Това обяви след заседание на Апелативния съд в Пловдив адвокат Ели Христова – представител на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок. 

Искът на наследниците на царската фамилия е за собственост на двореца и прилежащите му земи и е срещу държавата.

Ищците поискаха от съда да отмени определението си, което ги лишава от двореца „Кричим” и от нивите.

Съдебният състав обаче не допусна искането на адвокатите да представят нови доказателства, защото според тях те са неоснователни.

Съдът ще се произнесе по иска на фамилия Сакскобургготски до един месец.

Още по темата

Представителите на държавата професор Владимир Петров и Любомир Денев смятат, че Апелативният съд ще потвърди решението на Окръжния, според което спорните имоти остават на държавата.

От архивни документи, представени от страните става ясно, че дядото на Симеон Сакскобургготски – цар Фердинанд, който е абдикирал е водил кореспонденция с министър- председателя Андрей Ляпчев. 

От нея става ясно, че цар Фердинанд не е искал да се намесва в имотите на интендантството и не е имал претенции за собственост върху двореца и имотите в Кричим.

Според адвокат Ели Христова обаче от както Фердинанд е бил в изгнание – 1918 година цар Борис Трети е владеел имотите, което означава, че те са наследени от децата му – Симеон и Мария Луиза.

Държавните представители обаче твърдят, че българските владетели не са имали лични средства, монархът е разполагал с пари само в цивилна листа, но те са били малко и крайно недостатъчни да се купи който и да е имот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Гад преди 13 години
Тая снимка, все едно някой го чакали ... Давай, дърпай спусъка, тоя го заслужава !
66
1
 
0
 
! Отговори
вени преди 13 години
ИСТИНАТА ЗА ЦАРСКИТЕ ИМОТИ- В САЙТА НА АЛ. ДОЛЕВ,БЪЛГАРСКИ САРАКТ,РАЗДЕЛ ДОКУМЕНТИ.
65
0
 
10
 
! Отговори
Боже, Царя ни пази! преди 13 години
Миличкия, не му стигнаха земите и имотите за 600 милиона евро, които даржавата му спазари само от политически съображения. Кой в света прави чиста печалба от 600 милиона? Сам човек, не фирма? Може би само родствениците му арабските шейхове. А че политиците са готови да продадат и майка си, заради изгодата - виж отново царските имоти. Имоти дадени на Царството, а не на Царя. Все едно Гоце сега да си вземе Бояна. Глупост безконечна.
64
0
 
7
 
! Отговори
ринго преди 13 години
Алчен дърт пръдливец...а се кълнеше че нищо нямало да иска от родината си толкова му е била мила .Комунистите са виновни защото го пуснаха да емигрира а трябваше да го оставят тук и да ходи по бригади на хаимбоаз и димитровград да стане човек мързеливото ***.*** ...
63
1
 
5
 
! Отговори
КАК преди 13 години
И този ще остане във историята като поредния Кобургготски , който разказа играта на майка България !Явно, наистина историята се повтаря ! Дребни душици !
62
2
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
MOJE BI E VREME DA NAPRAVIM KATO GARCITE , DA GI IZGONIM TEZI BOKLUCI !!KOBURGOTSKI ! *** !!
61
2
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
FERDINAND E DOSAL V BALGARIA S DREHI I BILET ZA VLAKA , PLATENI OT STEFAN STAMBULOV .POSLE ZA BLAGODARNOST GO UBIHA TOZI STAMBULOV !!!
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да го праща... да си заминава и да не се появява. Но преди това да върне всички имоти наглеца безподобен!!!! Пък ако продължава така току виж нещо станало и с други членове на безбройното му поколение, дето не го искаме никакво!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
EI........DRUGIAT KRADEZ SA OBAJDA U......... TAIA NAPAST KRADZITE......
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде опа с Крадлив дедо за Европатой показа ни нагледнокак гори се режат като за последно!Хиляди декари изчезнаха безследнотова хитро старче се оказа много вредно. Но дали ще му остане времетрена за Мадрид да вземе.Да се маха най-после тая проклетия-Кобурготската дърта ***.
57
2
 
3
 
! Отговори
ро преди 13 години
за съжеление синът му няма да се оправи и ще стане нещо лошо с другият!!!БОЖЕ прости му на крадливият *** че хората си отвориха сърцата и душите а СИМЕОНЧО ги ограби и граби и граби!!!МИРА ЗА НЕГО НЯМА ДА ИМА!!
56
2
 
2
 
! Отговори
галактика преди 13 години
към заглавието ----- Чудесна димна завеса срещу темата за сересетата ---- В политиката това се нарича липса на хигиена
55
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
На *** народ - цар му трябва. Ама то мадридския кокошкар и такъв не е.
54
1
 
5
 
! Отговори
до "не сте добр преди 13 години
Ако е купил нещо да си го взима. Това, че е можел да ползва огромни земи, гори и сгради не означава, че има право да продължи да се разпорежда с тях. ПАК КАЗВАМ - дали Първанов догодина не може да изрази претенции към Президентството, защото 10 години е бил там. Ако утре Великобритания стане република мислите ли, че Бъкингамския дворец ще остане за Елизабет 2ра? Силно се съмнявам. А тя има много по-големи права върху него от нашия полу-цар.
53
1
 
0
 
! Отговори
Лаго преди 13 години
За твърденията на държавните представители. Цивилната листа на Фердинанд еедин килограм злато на ден.Справка -'АЛМАНАХ" ОТ 1896 г.
52
1
 
2
 
! Отговори
xax преди 13 години
Пусни си пак записа от Всяка Неделя, адвокате. Тия само в нашите съдилища минават.
51
2
 
8
 
! Отговори
Бай Геле преди 13 години
И защо така, Ваше Нищожество? От тая пуста лакомия стана съюзник на тези, които застреляха чичо ти, принц Кирил, като бясно куче, и се изхрачи в лицето на народа, който ти даде властта срещу лъжливи обещания. Да не си посмял да вдигнеш ръка срещу България, защото тази ръка ще изсъхне! Малко ли ти е това, което си награбил досега? И внимавай, защото заради твоята алчност народното проклятие ще те стигне. Сина ти е в инвалидна количка, с дъщеря ти и един *** не иска да живее - какво чакаш още да ти се случи, за да спреш?
50
1
 
4
 
! Отговори
до sako преди 13 години
Може,но ако преди това ми платиш в злато,както е купувал Фердинанд като е дошъл тук.
49
3
 
7
 
! Отговори
BG преди 13 години
BALGARIA GI NAPRAVI BOGATI TEA UTREPKI
48
4
 
2
 
! Отговори
sako преди 13 години
До #46 : Добре де аз ще дойда да ти взема къщата или апартамента, пък после ще постъпя благородно като царя и ще ти подаря мазата.