Двама мъже са убили сестрите Белнейски?

Това показва съдебно-психиатрична експертиза
Обновена: 14 фев 2011 15:13 | 14 фев 2011 15:13,
85
Двама мъже са убили сестрите Белнейски?
Единственият подсъдим за убийството на сестрите Белнейски – Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Сестрите Росица и Христина Белнейски са убити от двама мъже на възраст между 30 и 40 години. Това е заключението на тройна съдебно-психиатрична експертиза, която бе изслушана на заседанието на Пазарджишкия окръжен съд по делото.

Експертизата е изготвена на базата на данни от местопроизшествието, веществени доказателства, ексхумацията и свидетелски показания..

Според експертите мъжете, или поне единият от тях, са живеели в близост до местността Грамадите и са познавали добре района.

Поне единият от тях е познавал и жертвите.

Вещите лица са на мнение, че убийците са българи, които са приятели помежду си. Те са ексцентрични, употребяват алкохол и наркотици и имат многобройни сексуални контакти.

Единият е с по-големи финансови възможности и според психолозите той е използвал личния си автомобил за връзките и е предприел действия по заличаване на следите. Вещите лица не изключват възможността двамата дори да са разпитвани от полицията.

Още по темата

Според Неделчо Стойчев, който е участвал в изготвянето на експертизата, Лазар Колев прилича по някои от пунктовете от психопрофила, който е изготвен за неизвестен извършител.

По думите му момичетата не са убити и изнасилени в местността Грамадите. Експертът смята, че това е инсценировка и телата са оставени там, за да бъдат намерени.

„Изключвам възможността сам човек да го направи“, каза Стойчев. Според него в прикриването на следите е участвал и втори човек.

На днешното заседание по делото стана ясно, че детекторът на лъжата, на който е бил подложен Лазар Колев, е показал, че той е съпричастен към престъплението.

Колев се е провалил пред полиграфа на въпроса дали е съпричастен към случая, обясни пред журналисти Неделчо Стойчев – експертът, участвал в изготвяне на психологическите портрети и профили по случая.
 
Резултатите от полиграфското изследване обаче не бяха прочетени в съдебната зала по искане на защитата. Причината е, че те нямат стойност на доказателства, а показват само степента на вероятност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
11
 
! Отговори
кorleone преди 13 години
Преди в нашият отряд имаше двама изнасилвачи-педофили не мога да опиша на какво бяха подложени.Още първата седмица изтече информация от кофтито за какво са вътре.На края на седмицата те вече бяха...беше въпрос на време кога ще ги направят булки.Още същият месец накрая вече имаше две сватби.Да не дава господ да Ви се случи да сте с чаршаф на главата вместо було и венче на него.Със сълзи на очите.И да чуваш,айде булка да си лягаме.Изобщо не ги съжалявахме.Как тая гад да си признае?
39
0
 
32
 
! Отговори
до РРР преди 13 години
Министерските синчета са най-толерираните в държавата.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 15ако е така, не вярвам ЛК да не го знае, щом е толкова уплашен и мълчи- а ако каже истината поне може да си помогне(освен ако не му е обещана друга развръзка, в което се съмнявам, че може да повярва)
37
3
 
45
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Ако се разкрият истинските убийци ще повлекат и един бивш министър на вътрешните работи и един бивш зам министър на транспорта заедно с неговия син...
36
1
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
щом ЛК е невинен, но е заплашван от съучастниса и, колкото и да е ***, ще му е ясно, че да укрива съучастника е в негова вреда, пък има и вуйчо, родители и т.н.особено с това течение на делото, когато уликите са срещу него и го чака доживотенвещо не е рогично...
35
17
 
4
 
! Отговори
КДС преди 13 години
До 24 - стига с тази ДС, каква ДС след двайсет години??? На крива ракета космосът и пречи! Ако не е ДС, то ще да е ЦК на БКП и ОФ. Само Комсомола позабравихме .... а и те бяха момчета и момичета на подбор. Що да не е ЦРУ и Ми-5 или ГРУ, КГБ ???
34
5
 
40
 
! Отговори
До До преди 13 години
Полиграфите са пълна глупост, измерват степента на нервност на заподозрения. Като се опитват да те съдят за двойно убийство много ясно че ще си изнервен. Полиграф като съдебно доказателство не се приема никъде по света. Полицаите ги използват за да вадят самопризнания и да сплашват заподозрени. Не казвам че тоя е невинен, просто резултати от полиграф не значат нищо.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя негов приятел да не е Л.К.?
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има нещо съмнително според мен:ако има съучастник толкова страшен и т.н. и Л.К е поставен в шах - все пак ако си признае вината и каже истината нали ще има по-малка присъда?- а така ще си го осъдят на доживотнещо не ми се връзват нещата...
31
2
 
28
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Убиеца и сина на Петърнейчев и негов приятел не разбрахте ли вече???
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
може и така да е, както казва 13-тиможе и да го осъдят, но с право на обжалванеможе и инцидента с РП да е съвпадение по време и разни местни думбери да са прекалили с поведението си и имат омразата на хората но това може да са 2 различни неща
29
0
 
14
 
! Отговори
PPP преди 13 години
До # 25 Какви братя са адвокатите Марковски бе? Като не знаеш не дей да пишеш глупости! Баща и син са!!! Марин и Димитър Марковски. Друго е, че Димитър има брат Филип ама той е ядрен физик а не адвокат...
28
2
 
5
 
! Отговори
ДО ДН преди 13 години
ДОКОГА БЪЛГАРИН ЩЕ ПИШЕ НА АЗБУКА "БУЗА"
27
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какви развратници бе? едната е била девствена! - съдебните лекари го казахапоне не говорете глупости, да не ви стигне злото и вас
26
2
 
44
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Според мен Лазар ще се "самоубие" както Радонов,овчаря и още дузина знаещи истината.За да има толко"самоубйства" Извърщителя е на наи-високо място във властаКои може да е ,нека някои даде пример.
25
0
 
10
 
! Отговори
DN. преди 13 години
ZA INTELIGENTNITE HORA NAMA NUJDA OT OBIASNENIA, A DOKAZATELSTVA -- vseki BOJI den PRED NAS i to --KOLKOTO ISKATE.
24
9
 
9
 
! Отговори
муха преди 13 години
Само се сетете кой е Марковски и ще ви стане ясно! Братята Марковски са ползвани като защитници от доста големи босове от подземния свят. Извършитеят не е един и това е повече от ясно. Въпросът е, че явно другия е някоя вяжня клечка и се крие, а полицията и разследващите случая са достатъчно подкупни, за да не търсят повече доказателства. Някой има интерес делото да се точи... Накрая ще приключи по давност... Уекъм ту ***!
23
2
 
17
 
! Отговори
остатъците от ДС преди 13 години
Убедих се от подобни развития като този процес че онова което най-много пречи на крими-разкриването не са адвокатите и елементарните *** от ъндърграунда.И тук и навсякъде на проточването пречат и изкривяват къртиците в бранша на полицията,на прокуратура със следствие,на съда и на...журналистите.Наричаме ги презрително агенти на предишната ДС.Веднъж задействал се остатъчен от ДС агент-няма спиране и труповете на инсценирани самоубийства,инфаркти изменят или унищожават свидетелските показания.
22
4
 
11
 
! Отговори
аз14 преди 13 години
До 3 Абсолютно верно,като грабне една доживотна без право на замяна и ще си каже и това каде не знае после...
21
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МОЖЕ И ГРЯХ ДА ИМАМ ,НО СМЯТАМ ЧЕ ТОЙ Е УБИЕЦА НА 1000% ,ПО ПОГЛЕДА МУ СЕ УСЕЩА