Окончателно: 2 г. пандиз за пияно ченге, убило човек на пътя

Никола Ерелийски е лишен от правото да управлява автомобил за 5 г.
Обновена: 30 мар 2011 19:12 | 30 мар 2011 19:11,
55
Окончателно: 2 г. пандиз за пияно ченге, убило човек на пътя
Снимка: Булфото

Върховният касационен съд потвърди решението на Окръжния съд в Пловдив и призна за виновен бившия полицай Никола Ерелийски, който причини смъртта на мъж след катастрофа през 2009 година. Присъдата на обвиняемия беше намалена от 2 години и 11 месеца на 2 години затвор. Освен това той е лишен от право да управлява МПС за срок пет години. 

26-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 30.08.2009 г. в гр. Пловдив на кръстовище, управлявайки „ Ауди ” в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,59 промила и с превишена скорост от 120 км/ч, е нарушил правилата за движение, с което е причинил смъртта на Радостин Николов.

Ерелийски е работил като полицай в сектор „Охранителна полиция” към 6-о РУП в Пловдив.

Във фаталния ден към 22 часа той е бил на заведение в Пловдив със свои познати. Там консумирал алкохол, след което посетил дискотека.

Въпреки че употребил алкохол, към 6,20 часа Ерелийски подкарал с бясна скорост колата си.

Още по темата

В един момент той застигнал таксиметров автомобил „Дачия”, управляван от Радостин Николов, който предприел завой наляво и пресякъл пътя на движещия се на около 50 метра зад него лек автомобил „Ауди”.

Вследствие на удара телесни повреди са получили и двамата водачи. Радостин Николов бил откаран незабавно в болница, но след временното му стабилизиране починал на 13.11.2009 г. вследствие на тежка черепно-мозъчна, коремна и гръдна травма.

Ерелийски беше осъден да заплати на близките на пострадалия сумата от общо 200 000 лв. за причинени неимуществени вреди.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
32
 
! Отговори
@#$% преди 13 години
Гаднато п*асе е УБИЛО ЧОВЕК !!! Минимум 20 години трябваше да гние в затвора.
32
0
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Те заптиетата военен съд ги съди и нали са по хора 2 години и по живо по здраво.Куката ще има да дава 200 бона,разбираи ще имат да вземат близките на Бакшиша.Де са сега Цветановите антимафиоти.Интересно откъде ще ги вземе 200 000 ,сигурно от гражданската отговорност на таксиджията,щото куките такива работи не правят.
31
1
 
4
 
! Отговори
prah V o4ite преди 13 години
POTARPEVSHITE TRYABVA DA SI TURSYAT PRAVATA V STRASBURG,, I DA SUDYAT SUDIITE SU6HTO,,,za NEPRILAGANE NA ZAKONUT, NEKOMPETENTNOST, KORUP7IYA ,,I MAYKITE IM DETO SA GI RODILI OLIGOFRENI.
30
1
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
А какъв език да се използва *** ??? Я кажи какъв ?? За полуграмотно животно, почувствало се над закона и трепещо наред ??? Проблема на българите са такива дуднещи либераси /сещай се от къде идва думата/ като тебе !!!
29
1
 
20
 
! Отговори
Ъъъ, моля ?! преди 13 години
Гнусното ченге никога през живота си не си е купувало гражданска ! Никога през живота си не е слагало колан ! Така си е карало - като джигит !А другите мръсни прасета с фуражки, са си мълчали от колегиалност !!!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
представям си ситуацията не дай си боже блъска ме полицаи аз загивам той лежи някои друг месец и го пускат. А аз ако бутна макар и по не моя вина някой си най малко 10-15 ще си ги излежа като бял човек. Мене няма да ме хване привилегията добро поведение, но той мръсникът е полицай. Сещам се за филма "Време разделно"плюя на българщината.По добре слуга на някой отколкото *** на собствения си народ!!!
27
4
 
31
 
! Отговори
език мой преди 13 години
Вижте какъв език използува журналиста" две години пандиз за пияно ченге, убило човек на пътя" . Ето това е изродски ,език. Език на неграмотно недоучено българско ***. поради точно тези прпичини , българите ще останем на точката на замръзването. Масата възприема този начин на изразяване ,като нормален,точен и естествен. Всъщност в тези думи се крие едно нищо. Това е езика на простащината , езика на тези които тричат кучета за берекет.
26
0
 
5
 
! Отговори
prah V o4ite преди 13 години
KVI 2 GODINI BE, ZA DOBRO POVEDENIE ALKOHOLI4ETO 6HTE E VUN,,,NYAMA I POLOVINATA. KVA KO4INA A?(IMAM V PREDVID SUDUT ILI KVOTO MU E TAM imeto)
25
2
 
15
 
! Отговори
АБПФК- куманизи преди 13 години
Нема да се мине без нов 9-ти.............трепане требе
24
4
 
17
 
! Отговори
Хакуна Матата преди 13 години
Разбира се, че на пиян полицай убил човек ще му дадат само 2 години...а ако пиян човек беше убил полицай...доживотна предполагам................няма правосъдие и това е...и няма да има, докато хората не излязат да стачкуват, вместо да висят на компютъра и да плюят виртуално държавата и системата...ама така е най-лесно ;)
23
3
 
9
 
! Отговори
Жена преди 13 години
Но сега ще осъдят без проблем поне на 15 години момчето от Сливен, понеже не е протеже на никой! А и се отчита дейност!
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** правосъдие...
21
1
 
23
 
! Отговори
екс преди 13 години
Присъдите за полицаи и военни трябва да са значително ПО-ТЕЖКИ от тези на обикновенните хора, защото тези хора са ЗАКОНОПАЗИТЕЛИТЕ! Това че е полицай трябва да е ОТЕЖНЯВАЩО обстоятелство!
20
0
 
4
 
! Отговори
oooooxxx преди 13 години
Nqma "Pravda', " Nasha Rodina" e prodadena, "Trud" za ...stotinki. Star anekdot.Ubivat ..., a se okaza, che opitut na Stefan da privleche vnimanieto kum sebe si uspq. No toy se okaza nay- golemiqt prestupnik . Za ubiycite - piqni shofyori - milost, a za otchaqniq t bezizhodica Stefan iskat dozhivotna prisuda. Ili dobrte hora - v zatvora, a loshite - na svoboda.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво бе!!!!!
18
2
 
21
 
! Отговори
Martin Bormann преди 13 години
А сега специален поздрав за всички труженици от Великата съдебна система на РБ: *** нещастнииииииииииииии!!!!!!!!!!!!!!!
17
2
 
22
 
! Отговори
.. преди 13 години
ако сега някой блъсне кука....колко ли ще му дадат...10 ?
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много бе. Две години затвор за убит човек след пияно шофиране. Трябваше като Ставийски на свобода с условна. Затворите са само за хора, които стрелят в банки, не са за пияни шофьори, които убиват.
15
1
 
10
 
! Отговори
Someone преди 13 години
А защо не го е съдил военен съд и съответно да е понесена цялата тежест на закона???
14
2
 
34
 
! Отговори
VeNiX преди 13 години
*** за зеле не става от вас, господа законодатели! Подли, долни бизнесмени!