ВКС отново призна за невинен Асен Друмев

Това е второ обвинение, по което той е оневиняван
1 апр 2011 18:46,
36
ВКС отново призна за невинен Асен Друмев
Асен Друмев в кулоарите на съда. Снимка: Булфото

Върховният касационен съд призна за невинен бившия директор на Държавния фонд "Земеделие" - Асен Друмев, по обвинението за сключване на три неизгодни сделки.

Още по темата
Това е второто обвинение срещу Друмев, според което той е сключвал сделки, с които е ощетил фонда.

Той бе подсъдим и за това, че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД".

През февруари ВКС оправда Асен Друмев и по тези обвинения.

Преди това на 18 март Софийският градски съд осъди Друмев на 4 г. затвор, отбелязвайки, че той е извършил тежко длъжностно престъпление.

Тогава той бе признат за виновен в това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, бюджета и ЕС, както и че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД" на обща стойност над 48 млн. лв.

Тогава градският съд присъди Друмев да не заема отговорен пост в срок от седем години.

Днешното оневиняващо решение на ВКС е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парламенти, президенти, партии, проценти,вий сте вашта мама гнойната ни рана.На кого му пука тука в този глад и скука,но балонът ще се спука и нещо яко ще запука.Вярвам във звездите,защотото тях ги има,не вярвам във съдбата,пожелала да съм тука.Евала Стойчков,евала Сираков и всички от отбора прославили народа.Малко са нещата с които се гордеем,за туй с начална гама завършвам тази драма!Нито ми се пее,нито ми се смее,а ми се живеееееееееееееееееееее!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Попаднал в тази яма, наречена държава,не съм единствен тоя, който полудява.Със живота под вежди се гледаме строго,и боря се с него доколкото аз мога.Един ме наблюдава, а друг ме присвоява,трети ме продава, за да оцелява.За да оцелява всеки се спасява-и аз и ти и той и ние,вие,свой.Мечтаем за ливада във онзи щат Невада,но винаги зависи и всичко е понякога.Нито ми се пее, нито ми се смее,а ми се живеееееееееееееееееееее!
26
1
 
1
 
! Отговори
До33 преди 13 години
Много ви е беден речника.Пишете "Комунисти",защо не пишете имена.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"без военно положение оттърване от комунистите няма."Ами няма да има комунисти, но пак ще сте гладни, пак ще е бедна и корумпирана държавата, че и военна диктатура ще имате на главата."Олигарсите" политически пристрастия нямат. И при Костов си бяха добре, и при Симеон си крадяха, и при Борисов смучат кръв!Да не говориме че "да дойдат военните", "да дойде НАТО", "да дойде някой да ни оправи" е точно позицията която ни докара до тук - отказ от задълженията ви да контролирате държавата.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко ли е взел като шеф на "Земеделие",за да може сега да бъде оправдан?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BATE GOCE KAT NI KAZE I SAS MASLO STE GO MAZEM I NEVINEN NII STE KAZEM
22
1
 
2
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
до нумер 25 - "baba ty"Това не е колаж, атакистче смотано, а само една от оригиналните голи снимки, които си е правило и публикувало мъжлето ВоЛенЧо за списание "Клуб М"Снимките са от 2002 г. или 2003 г.
21
0
 
5
 
! Отговори
мариян преди 13 години
абе тия самозабравини съдии подиграват ли се .едни го съдят други съдии го оправдават.нямали контрол при тях.оправдателна присъда се дава само с рушвеат и то над 10 дек.около морет не е ли ясно
20
0
 
1
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Има надежда: )Всички пишат ин мемориам На Георги Русев.Тази новина за отървалия се с рушвет чиновник остава ...без коментар.Мри корумпирано,психо старче...отърва се,но гадния ти животец не чини и 1 пара.Мъкни си рушветите в гроба,щото по снимчицата,сори ама не си мн свеж: )))ххехехе,що ли пък не си полежи...ще му се опънат бръчките: )))Бог да прости георги Русев.Да мере тва куче тука на снимката
19
0
 
3
 
! Отговори
ппанцхо преди 13 години
Висшите държавни чиновници винаги са прави...И като вземат рушвета и като го дават...След рушвета-идва берекета: )),нали г-н Друмев,г-це Илиева и хиляди руги незнайни катили и герои на корупцията и държавната ясла....
18
0
 
1
 
! Отговори
MI6 преди 13 години
he paid to right person for freedom
17
0
 
5
 
! Отговори
crus преди 13 години
в тая държава никои за нищо не е виновен ....направо не знам за какво ни е тоя съд и цялата му *** система..
16
0
 
7
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Комунист виновен няма,няма,няма..............................
15
5
 
1
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Атакистките *** и майкопродавници,газ пикаят заради тази снимка на Аватарчето ми ....Атцтцтцтц ... Атцтцтцтц ...
14
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 13 години
Ужасно некадърно написана статия. Отне ми 3 прочита да разбера, че през февруари е бил оправдан по едни обвинения, след това през март осъден за други, а сега оправдан и по тях (а всъщност може би все още не съм разбрал правилно какво пише?). Нищо лично против автора, моля да не го приема като опит за заяждане, но наистина е сбъркал професията си.
13
0
 
3
 
! Отговори
до Сион преди 13 години
Стой мирен, на изборите пак ще се бием, но специализирания съд ще заработи!!! И тогава вече няма да упреквате Борисов, че не влизат в затвора. Всъщност, нали затова е тази бясна кампания, започнала от първия ден от влизането им във власта- шубето от промяната на статуквото. Е, стига Гоцета, Трактори, нагли октоподи и цялата ви менажерия - вън! Този е до гушата в ла.ната, а го изкараха с крилца на гръбчето!!! И сега пърха целия в бяло!
12
8
 
1
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
до "БСП", номер 14Вие атакистчетата, много искате да махна тази снимчица на вашето "мъжле",ама няма да стане ...UNDERSTAND ?
11
2
 
5
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Помните ли оня израз ?"СТАР КАДИЯ - КРИВО СЕДИ (заради ишиаса), ПРАВО СЪДИ"А сега ..."МЛАД СЪДИЯ - ПРАВО СЕДИ, КРИВО СЪДИ"
10
2
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Вие не разбрахте ли, че крадливите *** около Дон_Доган никой не смее да ги пипне !Истинското име на Асен Друмев е ... ЮСЕИН ЮСЕИНОВ
9
2
 
3
 
! Отговори
Yonex преди 13 години
Имам следната идея за справяне с проблема: Съдиите да мислят, да решават. Като измислят решението, да са длъжни да постановяват точно в обратния смисъл. Знам, че ви се вижда налудничаво, но така ще видим много престъпници в затвора като краен резултат.